Hvornår har du sidst fejret noget?

I næste uge fejrer vi, at det er 5 år siden at den første Facebook-gruppe i navnet “Ladies First” så dagens lys. Idag hedder den Ladies First X Aarhus, har 5.000 medlemmer og så har den fået 8 nye søster-grupper. Det er værd at fejre.

Foto: Partner Marie Olofsen og Maria Leerbeck (i lad) på cykeltur i Kbh, sommer 2016

Samtidig med det, så lancerer vi også noget nyt; nemlig en række ‘Inspirations-temaer’. Vi sætter ekstra fokus på nogle specielle temaer i et par måneder af gangen, som så vil gennemsyre både bloggen, podcasten samt vores events rundt omkring i landet. Det betyder ikke, at vi ikke også kan snakke om andre ting, men blot at vi vil beskæftige os ekstra meget med et særligt tema. Og det første tema vi giver os i kast med er:

Fejring

Og så kan man jo passende stille spørgsmålet – hvornår har du sidst fejret noget?

Og jeg mener ikke din venindes kandidatafhandling, din brors bryllup eller din nieces 4 års fødselsdag (altså store, naturlige fejringer). Men sådan professionelt. Hvornår har du sidst fejret noget?

Jeg er jo på barsel, så jeg fejrer faktisk nærmest dagligt:

 • Hurra, hun kan selv løfte hovedet.
 • Ej, se skat, hun er ved at få en tand.
 • Jeg fik hende til at sove!
 • Yay! Vi havde alligevel mere kaffe!
 • … og den slags, I ved.

Og faktisk tror jeg man kan lære lidt af det, og tage det med over i sin professionelle biks. For hold da op, hvis jeg var bare halvt så begejstret på mine egne vegne, som jeg kan være det på mine børns vegne (når de for eksempel spiser et kvart stykke rugbrød uden at smide det på gulvet, stabler tre klodser oven på hinanden, siger “tak for mad”, hopper, etc.).

Det synes jeg godt man kunne unde sig selv lidt mere af.

Man skal sku da ha’ en high five, når man har sendt et nyhedsbrev ud (og jeg er helt vild med at MailChimp faktisk giver dig en digital high five, når du trykker ‘send’). Give sig selv lidt credit for at løse en opgave godt (eller bare i det hele taget), huske at holde pauser, lukke en deal, eller for at blive ved og kæmpe selvom resultaterne i perioder udebliver. Klap dig selv (eller din kollega) på skulderen.

Make it a big deal! Hvem skulle ellers gøre det?

Jeg har researchet lidt, og fundet noget inspiration frem til dig (og til mig selv) i anledning af temaet. Og så kan man i øvrigt glæde sig til en perlerække af blogindlæg om fejring, til spændende events rundt omkring i hele landet og ikke mindst til vores fødselsdagskonkurrence i næste uge (stay tuned).

 • Lav et ‘Celebration Board’
  Dorte Lytje er en af de kvinder jeg selv følger professionelt og lader mig inspirere af – og hun hjalp faktisk også rigtig meget i forbindelse med opstarten af vores nye online univers. Her er hun nemlig ekspert!
  Men hun har altså lavet sig et Celebration Board, hvor hun har fremkaldt billeder af fede tider, og sat dem op på sin væg. Gode grunde til at fejre. Lige der in your face.
 • Få dig et heppekor
  Simpelthen. Sørg for at have en gruppe mennesker omkring dig, som husker dig på dine succeser og hjælper med at klappe dig på skulderen og give dig high fives og skåle i champagne, når der er noget at fejre. Og så kan du nemlig gøre det samme for dem – det er nemlig god karma. Og du kan finde sådan ét (altså et heppekor) her i Ladies First – enten ved bare at spørge ud i vores grupper, deltage på vores events eller på et netværksforløb (seneste tilmelding 31. august).

Vi har simpelthen så mange seje damer i det her netværk, at vi deler ud af dem. Ja, sgu. The more the merrier!

 • Sæt tid af til at fejre
  Sørg for, at stoppe op ind imellem og reflektér lidt over, hvad du har at fejre. Og skriv det måske oven i købet ned. På en tada-liste (ved siden af din todo-liste), som det bl.a. bliver foreslået af Golden Agenda til et netværksmøde tidligere på året. Jeg tænker simpelthen – skriv det i kalenderen, eller sæt det som et fast punkt på møde-agendaen. Fejringer. Og skål på det!
 • Fejr dit “lige-ved-og-næsten”
  – uden dem, kommer du aldrig i mål. Så de skal fejres. Se evt. denne ret fine TEDtalk “Embrace the near win” om kunstneres værker og mesterværker. For de er jo sjovt nok ikke alle mesterværker. Men de almindelige værker har også ret, og uden dem, ingen mesterværker.

Og så selvfølgelig: Drik nogle bobler!

Herhjemme nøjes jeg med sæbebobler, men hallo – det er vel også en slags bobler, og så snart jeg er færdig med det her ammepjat, så må der champagne på bordet. Det er vel også noget at fejre i sig selv.

Og så har jeg i øvrigt lige læst, at man kan få Sparkling Tea – det ligner champagne, men det er bare the. Med bobler i. Og en alkoholprocent, der nærmest ikke er værd at snakke om. Jeg håber det smager lige så godt som det lyder.

Glædelig fredag.

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *