Ugen efter sagde jeg mit faste job op!

Maria Refsgaard, der er medlem af netværksgruppen Ladies First Business, sagde sit faste job op og kastede sig ud i et liv som selvstændig grafisk designer. En impulsiv beslutning, der fik benene til at ryste lidt. Men med lidt rustning og støtte fra bl.a. iværksætterforløbet Tredjesal fik hun virksomheden Krims up and running…
Hvornår og hvordan startede dit liv som selvstændig?
Mit liv som selvstændig startede lige så småt i sommeren 2013. Min veninde havde set et opslag om et nyt kontorfællesskab/butik der skulle åbne på Stadion Allé. Jeg var nede og kigge på lokalerne og snakke med folkene bag. Ugen efter sagde jeg mit faste job op!
I de første par måneder havde jeg og de andre i mint (kontorfællesskabet) super travlt med at sætte lokalerne i stand og forberede åbningsreceptionen, så derfor tænkte jeg ikke så meget over, at det måske var en lidt vild beslutning jeg havde taget.
Mandag efter åbningen sad jeg i mit nye, pæne kontor og kiggede ind i min computer, og jeg havde INTET at lave. Der var en lille smule panikstemning i mit hoved, men heldigvis kom jeg på et iværksætterforløb (Tredjesal) nede i Mejlgade. Lige siden er det gået dejligt stærkt.
 
Hvad fik du ud af at tage forløbet på Tredjesal?
Jeg fik rigtig meget ud af at gå der! I bund og grund vidste jeg mange af tingene og var afklaret om mine mål i forvejen, men det gav sindssygt god energi og gå-på-mod at være på Tredjesal.
Forløbet er bygget sådan op, at man hver uge har to dage med sparringssamtaler og netværksmøder, en dag med workshops og en arbejdsdag. Målet er, at man skal føle sig flyveklar efter forløbet, og det gjorde jeg helt sikkert!
Hvad har været det mest udfordrende ved at starte egen virksomhed og hvordan har du overkommet udfordringen?
Det har helt klart været alle de praktiske ting, der bare skal være styr på. Regnskab og moms er altså ikke noget, der er naturligt i min kreative hjerne. Derudover har det også været lidt svært for mig at strukturere min tid. Jeg vil gerne det hele og gerne hele tiden. Det er der nu en dygtig coach (Laursen Coaching), der er ved at hjælpe mig med at håndtere. Og med Billy’s Billing bliver mit regnskab også lidt mere håndgribeligt.
 
Hvad har du lavet de sidste to arbejdsdage?
De sidste to dage har jeg layoutet og opsat et mini-magasin til Skolegade, færdiggjort to forskellige logoer, påbegyndt et redesign af en hjemmeside for en interiør-butik i København og en masse mere. Derudover har jeg også været til koncert og på Aros. I min verden er det vigtige ting at tage sig tid til, fordi jeg på måde bliver ved med at føle mig inspireret og have energi.
Hvad er den sjoveste opgave/kunde du har lavet indtil videre, og har du en drømmekunde?
Der har heldigvis været mange, så det er svært lige at nævne en. Jeg er vild med at skabe den røde tråd i visuelle identiteter. At se det grafiske element, der fx er skabt til et logo, gå igen på både visitkort, hjemmeside, salgsmaterialer osv. Dét synes jeg er lækkert! Derudover elsker jeg at designe og opsætte magasiner – igen det med at skabe en god sammenhæng og flow igennem et helt produkt.
Jeg har ikke en specifik drømmekunde, men nok nærmere et område. Jeg er vildt nysgerrig på alt det der sker i Aarhus omkring modeindustrien. Aarhus skal være den nye modeby, og jeg vil gerne være med. På en eller anden måde.
Har du opnået en erfaring som du gerne vil dele?
Del ud af din viden uden at have forventninger om at få noget igen. Man får en god følelse af at hjælpe andre, og tit og ofte får man rigtig meget igen. Både gode anbefalinger og reelle opgaver. Man skal være realistisk over for sig selv og bede om hjælp til det, der ikke er realistisk. Vær glad, smilende og udadvent 🙂

 

Se mere på www.krims.dk eller følg Krims på Facebook.

 

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *