Ugens Boganbefaling #2 – The Lean Startup

Du har masser af idéer, og du knokler røven i laser for at de ting du laver, skal blive 100% awesome og perfekte. Men det er som om at du aldrig når de 100%, og af samme årsag har du måske svært ved at få tingene gjort færdige.

Når de så endelig bliver færdige, kan du ikke forstå hvorfor folk ikke er helt tossede med det du har lavet – men huskede du egentlig at spørge din målgruppe undervejs?

The Lean Startup er en inspirerende bog af Eric Ries – og er faktisk en hel bevægelse, som i øjeblikket er ved at tage godt fat i Europa. Det handler om hvordan du arbejder med dine idéer, produkter og forretning, og har været en stor inspiration for undertegnede i opbygningen af noget nyt. Lean Startup handler om, at man skal huske at teste sin idé/produkt løbende under udviklingen. Det handler om hele viden at få valideret sit arbejde, og om at kunne reagere på de inputs som kommer undervejs i arbejdet. Eric Ries er fortaler for denne måde at arbejde på, da tilgangen både sikrer et bedre produkt, men også et produkt som er hurtigere færdig, da problemer behandles undervejs. Det værste du kan gøre er at lukke dig inde i en osteklokke, og ikke få testet din idé eller produkt undervejs. Chancen for at du, ene mand, sidder med den gyldne løsning til problemet, er nok ikke særlig stor og derfor er det afgørende for successeen, at du tør åbne op, få (dårlig) feedback og reagere på denne.

Det er i bund og grund en kæmpe inspiration til dig, der har det med at træde vande i hundrede år, fordi du er angst for om dit arbejde nu er godt nok og går og gemmer det for omverdenen. Del del del det du roder med – det er den eneste måde du kan finde ud af om du er på rette spor.

The Lean Startup kan købes på Amazon.co.uk for ca. 10 pund.

Skrevet af Maria Garde.

4 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *