Velkommen til vores nye lydnørd Rikke!

Rikke Winther er journalist og har tidligere primært skrevet nyheds- og portrætartikler for aviser og magasiner, men i dag har hun kastet sin kærlighed på lydmediet, og arbejder hovedsageligt med podcasts. I januar måned dykker hun ned i vores podcast Ladies:Talk, hvor hun skal hjælpe os med at gøre den endnu mere lækker at lytte til fremover. I den forbindelse har vi stillet hende et par spørgsmål – og hun har også lovet at dele noget af sin podcast-viden med jer her på bloggen i den kommende måned.

Navn: Rikke Winther
Alder: 33 år
Uddannelse: Cand.mag i International Studies ved Aarhus Universitet
Nuv. beskæftigelse: Freelance journalist

Kan du huske første gang du stødte på Ladies First?
Jeg blev anbefalet at lytte til podcasten Ladies:Talk af en veninde og meldte mig straks bagefter ind i en facebook-gruppe. Det, jeg er blevet mest overrasket over, er den særlige indstilling til netværk, som jeg kun har set blandt Ladies First-medlemmer. De er så utroligt gode til at dele deres idéer og hjælpe hinanden uden nødvendigvis selv at få noget ud af det. Det er en netværkstankegang, der virkelig tiltaler mig.

Hvad fylder mest i dit professionelle liv lige nu?
Det er at fortsætte med at opsøge historier, jeg har lyst til at fortælle. Og så forsøger jeg at regne ud, hvordan et freelancer-liv kan hænge sammen, hvis jeg samtidig vil lave kvalitetsjournalistik. Jeg er meget optaget af journalistikkens forhold og følger tæt med i udviklingen af især de traditionelle mediers udvikling.

Mit udgangspunkt er at løfte niveauet i podcasts ved at bruge den journalistiske tilgang til fortællestruktur, interviewteknik og lyddesign i produktionen.

Vi kan gøre rigtig meget fedt med lyden i dag, og en videns- eller samtale-podcast behøves ikke være så monoton eller linæer, som mange er i dag. De kan forholdsvis simpelt gøres mere fangende, så lydbilledet er mere foranderligt og fortællingen strammere. Det kræver nogle journalistiske værktøjer, og derfor giver det mening for mig at arbejde med.

Hvad er du i gang med at blive bedre til?

Jeg er stadig ved at lære, hvordan jeg kan fortælle historier endnu bedre i lyd – modsat på skrift, hvilket jeg har været vant til.

Hvad er du mest stolt af at have opnået i dit professionelle liv indtil nu?
At være blevet inviteret ind som en del af redaktionen på en avis på Nørrebro, Rabarberbladet, hvor de bidrager til at nytænke fremtidens journalistik.

Hvornår har du sidst gjort noget for første gang?
For syv dage siden, hvor jeg bestemte mig for at fortælle ærligt om, hvordan det er at være ædru på min Instagram-profil. Det er jeg stolt af.

Hvad betyder netværk for dig?
Jeg er stadig ny i det, men jeg glæder mig sådan til at blive en del af netværket, til at engagere mig i det og se, hvordan jeg kan bidrage med noget godt og brugbart.

Hvad glæder du dig mest til i de næste 4 uger i Ladies First?
Er du gal – jeg glæder mig til at brainstorme over, hvordan podcasten kunne lyde fremover. Der er så mange fede ting, man kan gøre med lyd, så jeg ser virkelig frem til at være med til at gøre den endnu mere lækker at lytte til.

Hvad skal du nogen gange minde dig selv om i hverdagen?

At jeg gør nok. At jeg ikke kan løbe stærkere, end jeg allerede gør. At det må være nok. At selvfølgelig er det det.

 

Har nogle af jer tanker, idéer eller har I undret jer over noget i forbindelse med at lytte til podcasten? Alle kommentarer vil være en kæmpe hjælp og kan sendes til rikkewinthers@gmail.com.

Rikke er i øvrigt professionel på LinkedIn her, og privat (for offentligheden) på Instagram her.

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *