Blog

17. februar 2021
| Portræt

"Vi skal som ledere sætte en ramme, der kan sikre at virksomheden får succes, så det positive kan være drivende for udviklingen. Vi skal anerkende hinanden for vores styrker og sikre, at alle bidrager til udviklingen, så alles kompetencer kommer i spil."

Merete Søby er 46 år og Executive Vice President i KMD, direktør for Data Driven Solutions. Hun er ansvarlig for at drive fem af KMD’s softwarevirksomheder inden for energisektoren, lønsystemer, løsninger til digital sagshåndtering, konsulentvirksomhed inden for data og analyse samt et digitalt webbureau.

 

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

At komme godt og rigtigt ud af finansåret 2020 på trods af – eller takket være – de omvæltninger, som COVID-19 har påført os som mennesker og i vores forretning.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

At følge mit hjerte og aldrig miste min risikovillighed!

Hvad er du særligt god til?

Jeg er god til at se muligheder, selv når det ser svært ud.

Netværk har bidraget med meget: God sparring, interessante værdiskabende indlæg, og jeg har fået mange gode venner gennem årene, som hænger ved.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg ledte Hitachi i 12 år, og i en periode på 5-6 år lykkedes vi med at vokse fra 100 mio. i omsætning til 500 mio. kr. Det var sjovt! Det er i det hele taget en succeshistorie at arbejde med it og tech i det land, der går forrest med nye digitale løsninger – både på udviklingssiden og blandt brugerne. Danskerne er utrolig digitalt parate og vidende.

COVID-19 har været en udfordring, både på det menneskelige plan og i forhold til at drive en forretning, hvor markedet gik i stå for en periode.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Det har bidraget med meget: God sparring, interessante værdiskabende indlæg, og jeg har fået mange gode venner gennem årene, som hænger ved.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Vi skal som ledere sætte en ramme, der kan sikre at virksomheden får succes, så det positive kan være drivende for udviklingen. Vi skal anerkende hinanden for vores styrker og sikre, at alle bidrager til udviklingen, så alles kompetencer kommer i spil. Ledelsen skal gå forrest og samarbejde på tværs – så alle løfter i flok.

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?
Walk the talk, integritet og empowerment!

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

At det skal være svært at være leder første gang!

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mine chefer gennem tiden.

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Walk the talk, integritet og empowerment!

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Line Køhler fra B&O