Blog

27. marts 2018
| Selvstændig

DIF - hvor er de kvinder henne, I gerne vil sætte fokus på?

I sidste afsnit af Iværksætteren, Dansk Iværksætter Foreningens branchemagasin, er der fokus på kvindelige iværksættere. Selve lederen er en lang opfordring fra Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætterforening, til at kvinder skal mere på banen og at de eksisterende økosystemer for iværksættere skal laves om.

 

kvinder netværk samling Meet

Ladies First medlemsarrangement

Vi må have et opgør med strukturen og den såkaldte unconscious bias, som der så tydeligt hersker i startup-miljøet. Vi kan ikke i 2018 tillade, at kønsstereotyper blomstrer indenfor noget så betydende som iværksætteri. - Peter Kofler

Det kan vi kun være enige i, i Ladies First. Samt i meget af det andet som Peter skriver i sin leder. Og dejligt at nogen endelig siger det højt, endda i deres leder. Desværre klinger det meget, meget hult, når DIF samtidig afholder en iværksætterkonference på Christiansborg d. 9. april, hvor debattørerne indtil videre består af... ja, du gættede det - MÆND!

Det er simpelthen et panel på fem mænd, der skal debattere og være med til at belyse, hvad der skal til for at skabe et bedre erhvervsfremmesystem fremover.

Alle (iværksættere) må selvfølgelig deltage og være med til at give deres besyv med, og så kan man få pizza og øl, mens man debatterer. Som en af Ladies Firsts medlemmer skrev i vores facebookgruppe:

Fik denne invitation - hvor jeg kan komme og høre på mandlige iværksættere på Christiansborg og bagefter drikke øl og spise pizza. Føler mig ikke rigtigt velkommen. Det føles lidt som hvis kæresten af pligt spurgte mig om jeg vil være med til hans pokeraften med drengene.

Så kære Peter Kofler - jeg kan læse mig til, at du ikke tror det batter lige så meget med rollemodeller, som hvis iværksætterøko-systemerne tager et opgør med strukturerne og taler om deres unconscious bias. Derfor kunne jeg godt tænke mig at spørge dig:

  1. Hvilke unconscious bias, tror du, der gør, at du og DIF har valgt fem mænd til at diskutere erhvervsfremmende systemer for fremtidens iværksættere?
  2. Har I været bevidste om, hvad I har givet kønnet af betydning, da I sammensatte jeres panel?
  3. Hvad bliver jeres første tiltag, for at ændre på disse unconscious bias?

Afslutningsvis vi jeg gerne bemærke, at vi, gennem vores arbejde i Ladies First, kan se, hvor meget det faktisk batter med rollemodeller, der kan inspirere andre til at blive iværksættere.

Hvis du virkelig gerne vil knække kurven og inkludere alle, som du så smukt skriver i din leder - kunne du så ikke invitere nogle af alle de kvindelige iværksættere og rollemodeller der findes på området, med ind i DIF's panel d. 9. april?

Vi hjælper gerne med at finde egnede kandidater i vores landsdækkende netværk - du kan jo også lige starte med at se vores liste over skalerbare virksomheder startet af kvinder.

Vi ser frem til en invitation fra dig og kan forsikre dig for, at vi - og rigtig mange af vores medlemmer - gerne vil med på din mission om at knække kurven omkring unconscious bias i det danske startup-miljø – vi er nemlig ret sikre på, at vi kan gøre en forskel.