Blog
Vi skal huske at hver gang vi løfter en anden bliver vi også selv løftet – det er ikke et nulsumsspil.
Marie My Warborg Larsen er 29 år og er projektleder og international konsulent i Sammenslutningen af Unge med handicap, hvor hun arbejder med seksualitet og internationale partnerskaber. Marie er derudover bestyrelsesmedlem i Sex & Samfund og så er hun født aktivist og feminist helt ind i hjertet. Hun tror på at en mere retfærdig og ligestillet verden er mulig.
Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.
Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?
Det der optager mig lige nu er hvordan vi får skabt et mere mangfoldigt blik på seksualitet, kærlighed og krop. Jeg syntes det er virkelig vigtigt at alle har mulighed for at leve det seksual- og kærlighedsliv de ønsker. Desværre er der meget snævre blikke på krop og kærlighed der bliver præsenteret og rigtig mange unge med handicap bliver slet ikke undervist om køn, krop og rettigheder. Jeg vil gerne være med til at skabe #SexTillid hos unge med handicap og ændre folks tanker om handicap og seksualitet.
Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?
Noget af det vigtigste jeg har gjort er at prioritere mit frivillige arbejde under studiet. Jeg har siddet 2 år i bestyrelsen i IMCC, en sundhedsorganisation og været FN ungdomsdelegat på ligestilling og SRSR. Det har givet mig en helt anden viden og erfaring end bøger og undervisning. Derigennem har jeg også fået skabt et netværk af seje mennesker, som i den grad kan bruges i mit arbejdsliv.
Hvad er du særligt god til?
Jeg er rigtig god til at udvikle, skabe forandring og finde nye muligheder - ideerne bobler altid i mit hoved. Jeg er god til at have det store overblik og have gang i mange projekter på en gang og der skal virkelig meget til for at jeg mister pusten. Derudover er jeg rigtig god til at skabe relationer og få samarbejde til at fungere både når det gælder frivillige og med mine kollegaer.
Jeg bruger netværk rigtig meget, selvom jeg i starten godt kunne få helt kriller i kroppen hver gang nogen sagde networking.
Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?
Da jeg startet som student i SUMH i 2017 havde vi et internationalt projekt og seks frivillige. Det har jeg fået til at vokse, så vi nu har fire forskellige projekter med tilhørende frivilliggrupper, samtidig med at det internationale arbejde står emget mere centralt og integreret i resten af organisationen. Corona har uden tvivl været en stor udfordring for det internationale arbejde, både i forhold til samarbejde med vores partner og med at motivere de frivillige i Danmark.
Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?
Jeg bruger netværk rigtig meget, selvom jeg i starten godt kunne få helt kriller i kroppen hver gang nogen sagde networking. Mine studievenner bruger jeg i høj grad på sparring omkring lønforhandling, pensionsovervejelser og karrierudvikling. Gennem de paraplyorganisationer vi er en del af er jeg kommet med i nogle netværk, hvor jeg kan få sparring på de opgaver jeg sidder med, samtidig med at jeg får mulighed for at dele egne erfaringer med andre der sidder i lignende organisationer.
Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?
Vi skal huske at hver gang vi løfter en anden bliver vi også selv løftet – det er ikke et nulsumsspil. Jeg bliver da kun glad hvis jeg kan hjælpe en anden på vej til en sej stilling, opgave eller andet, og bliver også selv glad helt ind i hjertet når nogen rækker hånden bagud til mig.
Du skal tuer sige dine ambitioner og drømme højt, det gør det muligt for andre at hjælpe dig derhen.
Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?
Jeg føler mig stadig ret ny på arbejdsmarkedet, men måske at du skal tuer sige dine ambitioner og drømme højt, det gør det muligt for andre at hjælpe dig derhen.
Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?
Jeg har haft en dejligt heppekor af venner som har gjort at jeg har turde kaste mig ud i nogle ting og gå efter mine drømme. De har også været med til at inspirere mig til at drømme stort. Derudover har de kontakter jeg har fået gennem mit hverv som FN ungdomsdelegat også givet mig rigtig mange fede muligheder og oplevelser.
Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?
Jeg syntes helt klart Emma Holten fortjener et portræt, hun er virkelig dygtig til det, hun laver. Signe Hartvig Daugaard som er stifter af Great Minority, en medievirksomhed med speciale i repræsentation af minoriteter i medierne.