Refleksion, ærlighed og tid til den personlige relation

Blog

7. april 2015
| Selvstændig

Refleksion, ærlighed og tid til den personlige relation

 

Anne Katrine Heje Larsen, Founder & Director, KPH Projects og Mette Nørr Gantzhorn, Head of R&D Talent Attraction & Development, Novo Nordisk. Anne Katrine er mentor for de to nystartede iværksættere Runa og Christine og Mette er mentor for Elena Hoebeke, som også er ansat ved Novo Nordisk.

 

andrew-neel-ute2XAFQU2I-unsplash

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

21. april kan man møde tre mentor/mentee-par til vores netværksmøde i København – og vi har på forhånd stillet et par  spørgsmål til både mentorer og mentees. Her kan du læse 3 skarpe svar fra hhv. Anne Katrine Heje Larsen & Mette Nørr Gantzhorn.

Hvorfor meldte du dig som mentor?

Anne Katrine: Da Venture Cup spurgte om jeg ville være mentor var jeg ikke et sekund i tvivl om at sige ja. Jeg har en baggrund som iværksætter med mange små virksomheder og foreninger bag mig og da jeg startede KPH i 2009 var det netop for at understøtte nyopstartede iværksættere.

Jeg har fejlet mange gange undervejs og den erfaring og viden jeg har har opbygget mener jeg er min pligt at give videre. Der er ikke noget værre end at de samme fejl sker igen og igen når der findes løsninger til at komme hurtigere og bedre i gang. Samtidig er det vigtigt at de iværksættere der rent faktisk skaber en værdi for samfundet understøttes tidligt i forløbet – for at sikre at der skabes optimal impact. Mit enkle svar er at viden skal videre og værdiskabere skal understøttes.

Hvad får du ud af at være mentor?

Mette: At se og opleve glæden ved at hjælpe en anden. At bidrage til udvikling, og give noget tilbage. At blive udfordret på egne tanker og holdninger.

Man skal være ærlig og turde dele ud af sine fejl.

Hvad er for dig vigtigst for mentor-mentee forholdet?

Mette: At forholdet regelmæssigt er til refleksion – dvs. at man gensidigt undersøger og justerer processen, evaluerer hvert møde og formulerer en ”dialogisk kontrakt” for både relationen og de enkelte møder.

Hvad skal man kunne for at være mentor?

Anne Katrine: Man skal være ærlig og turde dele ud af sine fejl. Og man skal være villig til at dele sine ideer, sine kontakter og sit netværk.

Hvad er dit bedste råd til kommende mentor-mentee par?

Mette: Brug tid på relationen. Tillid og den personlige relation er alfa og omega for et succesfuldt forløb.
Anne Katrine: Mit bedste råd må være at forventnings-afstemme forløbet. Det er vigtigt at sikre, at de råd der bliver givet stemmer overens med hvor ideen er, herunder at sikre at mentor og mentee har samme forståelse af, hvad det er projektet skal og i hvilken skala.