Tik, tak, TECH TALK

Blog

7. december 2017
| Portræt | Selvstændig

Tik, tak, TECH TALK

Pernille Andersen fik en idé til et nyt software, men hun kunne ikke kode, og hun havde ikke den million, der skulle til for at udvikle det eksternt, så hun lærte sig selv at kode, og idag driver hun virksomheden Feedsfloor. I anledningen af vores næste (og årets sidste) Ladies:Meet - TECH TALK i Aarhus , har vores co-lady Nanna Pharsen taget en snak med Pernille om at kaste sig ud i et tech-start-up, når man egentlig er økonom.

 

Pernille Andersen

Navn: Pernille Andersen
Alder: 39 år
Job: Co-founder i FeedsFloor
Uddannelse: Cand.Merc. i Intercultural Management, japansk sprog og økonomi fra Copenhagen Business School

Den snørklede vej til at blive iværksætter
Det har ikke altid ligget i kortene at Pernille skulle blive iværksætter. Efter flere år i udlandet, kom hun tilbage til Danmark for at blive forskningsassistent med udsigter til en Ph.d. Men det blev for kedeligt, og Pernille kastede sig i stedet ud i en stilling som eksportdirektør hos Refer + Staer. I mellemtiden fik Pernille også sit første barn, og da job og familieliv ikke længere gik op i en højere enhed kastede Pernille sig over undervisning indenfor Digital Markedsføring på Copenhagen Business Academy.

Jeg følte hele tiden at der skulle ske noget mere, og derfor begyndte jeg at udvikle min virksomhed imens jeg havde fuldtidsjob. Jeg havde altid sagt, at jeg aldrig skulle være selvstændig for det er simpelthen hårdt arbejde. Men jeg fandt ud af i mine jobs, at jeg for det første arbejder hårdt ligemeget om det er for mig selv eller andre, og for det andet så kan jeg simpelthen ikke holde politikker ud - og når man ikke bliver belønnet for at gøre en forskel.

Det er ikke umuligt
Ideen til FeedsFloor opstod ud fra et behov om at skabe et sted hvor man kan opdage nye virksomheder og produkter, samt connecte med disse virksomheder. Platformen gør det let at ‘mødes’ online. FeedsFloor er en selvbetjent digital messeplatform. Det betyder at enhver organisation, fysisk messe eller community kan arrangere en digital messe, få virksomheder til at betale for at blive udstillet samt få besøgende til at se, opdage og chatte 1-til-1 med virksomhederne.

Så tænkte jeg, hvorfor ikke prøve at samle verden og gøre en forskel. Man lever kun en gang. Og virkeligt prøve at lave den virksomhed som er en drøm at arbejde for og i. Tanken om at lave en virksomhed var hele tiden et sideløbende projekt for Pernille, og derfor prøvede hun at få en ekstern virksomhed til at udvikle platformen. Men det gik hurtigt op for hende og hendes co-founder, at dette ikke var så let som de havde håbet. De fik forskellige tilbud på hvad en platform som FeedsFloor ville koste at udvikle eksternt, hvilket lå imellem en halv og en hel million. Penge som FeedsFloor ikke havde. Utålmodigt valgte Pernille derfor at lære at kode i en alder af 35.

Jeg spurgte min co-founder, der er hardcore backend’er og server mand, hvor svært kan det være at lave det selv? Hvortil han svarede at det er svært - og kommer til at tage lang tid, men det er ikke umuligt. Men du ved jo ikke meget om at kode Pernille...Det eneste jeg hørte var at det var ikke umuligt.

Familien blev sendt afsted på ferie og med hjælp fra bøger, videoer og lange nattetimer blev platformen bygget. En uge senere kunne Pernille meddele at hendes prototype fungerede, og nu var de klar til rigtigt at gå i gang med udviklingen af det rigtige site. Siden er virksomheden og konceptet vokset - og den digitale messeplatform blev lanceret i februar 2017. Virksomheden er nu næsten et år efter klar til at åbne platformen for et endnu større internationalt marked og har store planer for 2018 med bl.a. lancering af deres app.

Men det er ikke nemt at starte egen virksomhed. Pernille udtaler:

 

At starte virksomhed er dog kun for de sejlivede, og man skal kunne tåle op- og nedture samt have en tro på det man gør er det rigtige. For der er rigtigt mange der har meninger, men få der virkelig forstår implementering af ideer.

Desuden mener Pernille at det er vigtigt at få flere kvinder i tech branchen, da alle produkter og servicer kommer til at have et element af tech i sig fremover, og det er vigtigt at der også i denne branche er diversitet. Det er ikke noget man skal være bange for. Tværtimod kan teknologien bruges til at skabe ting og løse udfordringer.

Pernilles råd til kvinder med tech startup drømme:

  1. Kast dig ud i det, man kan kun blive klogere i processen
  2. Hvis du ikke tør at sælge dit produkt, så hold dig fra at starte selv
  3. Selvom det er svært, så prøv at sætte dig ind i teknologien, dens muligheder og begrænsninger

----------------------------------------------

Har du lyst til at høre mere om kvinder i tech holder Ladies First netværksarrangement d. 12. december i Aarhus i samarbejde med Lunar Way. Her kan du høre om flere tech startups samt kvinder i tech branchen. Læs mere her.