3 hurtige om Innovation til Line Groes

Blog

16. juni 2016
| Selvstændig

3 hurtige om Innovation til Line Groes

Line Groes er partner og CEO i innovationsbureauet Is It A Bird. Her er tre hurtige til hende om innovation - hvis du er nysgerrig på mere, så køb billet til Ladies: Meet d. 21. juni i Købehavn, hvor Line holder oplæg. 

 

Line Groes

Hvorfor er innovation vigtigt?
Innovation er vigtigt, hvis vi skal blive ved med at være relevante og skabe værdi for mennesker i en verden, som ændrer sig hurtigt. Mange virksomheder er pressede på deres kerneforretning grundet forandringhastigheden, bl.a. den teknologiske udvikling. Virksomheder bliver derfor nødt til at retænke både deres formål og deres relation til omverdenenen. Det kan ikke længere blot ske ved at tilpasse de produkter og services, som man engang skabte en forretning på. Der er derfor hårdt brug for innovation.

Alle taler om innovation - hvad er det i praksis kort fortalt?
Det er et stort og komplekst spørgsmål, som jeg kunne skrive en afhandling om.

Hvis jeg skal prøve at skære lidt ind til benet, så starter Innovation for mig, når du forstår et behov eller problem på en ny måde og formår at bruge det som afsæt til at skabe en ny løsning, der virker for mennesker. 

Kan alle virksomheder - store som små, på tværs af brancher mm - gøre innovation til en overskudsforretning?
Nej, men innovation bliver i fremtiden en hygiejne faktor, hvis du overhovedet vil være på et marked. Men det er jo ikke nok i sig selv, det kræver også en række andre ting, som fx god forretningsforståelse, empatisk lederskab og ikke mindst mod.