3 hurtige om innovation

Den 21. juni, har vi Ladies:Meet om innovation i København, og i den anledning har vi stillet vores ene oplægsholder, Maria Skou, Innovationschef på den danske ambassade i Seoul, Korea, 3 hurtige spørgsmål om innovation. 

1. Hvorfor er innovation vigtigt?
Stort set alle sektorer oplever at markeder og kunder forandrer sig i lyntempo.

Denne såkaldte ‘disruption’ gør det svært for virksomheder at regne med et stabilt marked og at de fortsat kan tjene penge på eksisterende produkter og services. Derfor er innovation nødvendig.

Men selvom det lyder som om innovation er noget man skal gøre førend sin nabo, dvs. noget man gør, fordi man er nødt til det, så er der også et positivt incitament: man kan nå flere mennesker med sin ideer og produkter end nogensinde før.

2. Alle taler om innovation – hvad er det i praksis kort fortalt?
Gøre noget andet end man plejer og udfordre vanetænkningen!

3. Kan alle virksomheder – store som små, på tværs af brancher mm – gøre innovation til en overskudsforretning?
Det vil jeg helst ikke stille en garanti på!

Jeg tror på at innovation i den bredeste forstand er godt og nødvendigt, og også er med til at skabe fremragende løsninger der er til gavn for mange.

Det er klart, at de store teknologivirksomheder har flere kræfter til systematisk at forske, udvikle og innovere. Men de små virksomheder, som jo altså udgør 98% af virksomhederne i Danmark, kan også få rigtig meget ud af at tænke i innovation, og bruge noget af den meget viden der findes bla i forskningsverdenen, og på den måde på længere sigt forbedre deres konkurrenceevne.

Du kan købe en billet til næste Ladies: Meet her.

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *