Blog

1. august 2021
| Portræt

Jeg valgte at sige mit faste job som ejendomsmægler op og kaste mig ud i livet som selvstændig, fordi jeg kunne mærke, at det var det, der gav mig livsglæde.

 

Karin Rosenberg Engelbrecht er 38 år og er selvstændig serieiværksætter. Karin er derudover hesteadfærdsspecialist og -underviser og driver en hestepension og rideskole. Hun er frivillig ledertræner og tidl. næstformand for De grønne pigespejdere.

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Det optager mig at være en god mentor og rollemodel for mine medarbejdere, og især for mine elever så de vokser med de udfordringer, de bliver stillet overfor. På den måde får de bedre selvværd og bliver mere selvstændige.

 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg valgte at sige mit faste job som ejendomsmægler op og kaste mig ud i livet som selvstændig, fordi jeg kunne mærke, at det var det, der gav mig livsglæde.

 

Hvad er du særligt god til?

At motivere og guide andre så de bliver modige og udvikler og udnytter deres fulde potentiale.

Jeg tror meget på, at når vi viser tillid til hinanden, giver det den enkelte mere mod til at kaste sig ud i flere og sværere opgaver, som på den måde løfter og udvikler vedkommende.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg har stablet en overskudsforretning på benene indenfor en branche, der normalt er en underskudsforretning.

Der er mange udfordringer som selvstændig erhvervsdrivende, og man skal kunne jongelere med mange forskellige arbejdsopgaver samtidig med, at man ikke må brænde ud. En af mine største personlige udfordringer er ikke at arbejde for meget. Det er svært, da der altid er noget at kaste sig over, undersøge, udvikle, mails der skal besvares mm.

 

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Netværk og fællesskaber - eller relation management - har for mig været helt afgørende for, at min forretning er nået dertil, hvor den er i dag. At jeg gennem mit frivillige spejderarbejde har stor erfaring med at danne stærke relationer på tværs af alder, erhvervserfaring og fagområder, gør at jeg kan kommunikere med alle slags mennesker, hvilket jeg ser som en stærk kompetence og helt afgørende for at skabe en succesfuld forretning.

De fleste af mine tætteste bekendte er nogen, jeg har lært at kende gennem min spejderkarriere. Det at have stået i situationer sammen, hvor vi har været pressede, men sammen er kommet ud på den anden side, gør virkelig en forskel i ens relation til andre. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis jeg ringede til en af dem og bad om hjælp, så ville de træde til og hjælpe mig.

 

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Jeg tror meget på, at når vi viser tillid til hinanden, giver det den enkelte mere mod til at kaste sig ud i flere og sværere opgaver, som på den måde løfter og udvikler vedkommende. Derudover går jeg meget ind for frihed under ansvar, da det er den måde jeg også selv fungerer bedst på som menneske.

Det vigtigste er, at du er glad når du står op om morgen og glæder dig til at gå på arbejde.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

At det egentlig er fuldstændig ligegyldigt, hvad du beskæftiger dig med. Det vigtigste er, at du er glad når du står op om morgen og glæder dig til at gå på arbejde. Hvis du ikke er det, så skal du finde noget andet at lave.

 

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Det har mine venner og min mand som alle har støttet op, hjulpet, lyttet og ikke mindst troet på mig og mine projekter.

Derudover har det, at jeg har været pigespejder det meste af mit liv, gjort, at jeg har arbejdet med lederskab fra en meget ung alder. Jeg startede min lederuddannelse, da jeg var 12 år. Gennem aktiviteter og små konkrete opgaver har jeg fået større og større ansvar og lært hvad lederskab er, og hvordan jeg er en god leder. På den måde har jeg tidligt lært at tage lederskabet på mig.

Som pigespejdere arbejder vi ud fra en overbevisning om, at det er vigtigt med rollemodeller at spejle sig i. Derfor arbejder vi med principper som børn leder børn og learning by doing, og på den måde lærer vi i en tidlig alder at tage ansvar for sin patrulje (sit team) og sætte mål og retning for arbejdet, så man opnår det, man skal. Det begynder med små konkrete opgaver, hvor man skal stå en smule på tæer, men hvor der er et trygt sikkerhedsnet af ældre og mere erfarne ledere, at se op til. Så man vokser hele tiden med opgaven, og fra at planlægge og afvikle et to-timers spejdermøde for en lille gruppe piger eller stå for et lille oplæg på et forældremøde, bliver man pludselig ansvarlig for af udvikle og gennemføre hele weekendkurser og store landsdækkende arrangementer for mange hundrede mennesker. På den måde skabes modige piger og kvinder, som tør tage nye og ukendte opgaver på sig, og ikke er bange for at tage ansvar. Den baggrund har helt sikkert været med til at bane vejen for mig og give mig det mod der skal til for at springe ud i livet som selvstændig.

 

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Ordentlighed, ærlighed og tillid.

 

Stil dig selv et valgfrit spørgsmål, som er vigtigt for dig at stille og svare på (frivilligt)

Jeg bliver rigtig godt gal i skralden når…

Jeg bliver rigtig godt gal i skralden når folk ikke er ordentlige. For mig er et ordentlig menneske, et menneske der ikke bare i stand til at opføre sig imødekommende i almindelighed, men har også en moralsk ansvarlighed og formår at se tingene fra andres synsvinkel. Det at have en forståelse for andre mennesker – uanset hvor forskellige de er fra de fleste. Det kræver desuden bevidsthed om egne værdier i livet og mod til at stå ved disse i fællesskabet med andre mennesker.

En anden ting er også, hvis folk ikke gør sig umage. Det gør ikke noget, at man synes noget er svært, man har brug for hjælp eller ikke formår at løse en opgave, men hvis man ikke gør sig umage og prøver, så gør det mig også gal i skralden.