Blog

9. april 2021
| Portræt

"Der er en stor ulighed mellem mænd og kvinders formuer, og det kan betyde mellem 1-3 millioner i forskel, når vi pensioneres! Så indtil vi en dag tjener lige så meget, som mændene, så mener jeg, at vi selv kan gøre noget for at få vores hårdt tjente penge til at yngle. Og så ønsker jeg, at andre kvinder også skal opleve den fantastiske følelse af at have kontrol over sin egen økonomi."

Bio; 

Ann-Christina Lykke Motzfeldt er 44 år og Art Director, selvstændig, Communityleader og foredragsholder. Læs hendes portræt til Ladies First lige her. 

Ann-Christina skriver om sig selv; 

Jeg er uddannet Art Director (den kreative indenfor reklamebranchen), og den titel hedder i daglig tale bare AD'er. Jeg stiftede mit eget reklamebureau allerede da jeg studerede og havde det som bibeskæftigelse de første 16 år, hvor jeg arbejdede som AD’er på de fire største reklamebureauer i Aarhus. For snart fem år siden forfulgte jeg min store drøm om at gå selvstændig på fuld tid med mit bureau. Samtidig fyldte en helt anden spirende passion også mere og mere i mig, - nemlig aktieinvestering. Jeg har handlet aktier i mere end 12 år og for snart fire år siden mødte jeg Linnéa Schmidt, som havde stiftet facebookgruppen Moneypenny, og kort efter gik vi sammen og stiftede firmaet MoneyPenny and More. 

Links til sociale medier;

LinkedIn: Ann-Christina Lykke

Instagram: @a_fair_agency

Facebookgruppe: Moneypenny for kvinder som investerer

ann-christina lykke portræt ladies first

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg forsøger på bedste vis at balancere mellem mine to firmaer. Jeg tjener mine penge gennem mit reklamebureau, men forsøger samtidig at være så meget som muligt til stede i Moneypenny, hvor jeg er meget optaget af at inspirere andre kvinder til at investere. Der er en stor ulighed mellem mænd og kvinders formuer, og det kan betyde mellem 1-3 millioner i forskel, når vi pensioneres! Så indtil vi en dag tjener lige så meget, som mændende, så mener jeg, at vi selv kan gøre noget for at få vores hårdt tjente penge til at yngle. Hvis vi lader dem stå i banken, bliver de helt sikkert mindre værd pga inflation og minusrenter. Og så ønsker jeg, at andre kvinder også skal opleve den fantastiske følelse af at have kontrol over sin egen økonomi.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Det mest betydningsfulde for mig har helt klart været at gå selvstændig. Jeg kommer fra en arbejderfamilie, hvor mine forældre var ansat i samme firma og job i over 40 år. Ingen i min familie har været selvstændige, men jeg har af en eller anden grund altid været enormt drevet af folk, der tør at starte sit eget, - og især kvinder. Jeg har altid læst iværksætterbøger fremfor skønlitteratur, og suget det til mig. Men det selvstændige liv var så langt fra noget, jeg kendte, at det tog mig mange år at tage det store skridt. Men på den anden side ville jeg heller ikke have undværet den store erfaring jeg fik gennem 16 år som ansat i reklamebranchen, så jeg fortryder heller ikke, at jeg ikke hoppede ud i det noget før.

Det store skridt mod at blive selvstændig har for mig været den vildeste frihedsfølelse. Jeg har lært utroligt meget, og der har været masser af både gode og hårde tider. Jeg elsker, at jeg kan planlægge min egen tid; hvornår jeg løser mine kunders opgaver, hvornår jeg bruger tid med Linnéa og Moneypenny og med min mand og familie.

Hvad er du særligt god til?

Jeg er god til at tænke kreativt og finde på idéer og koncepter. Det er vist det, man kalder en popcornhjerne. Jeg elsker at kigge på andres forretning og brainstorme på idéer og nye vinkler, de ikke selv kan se. Det føles dejligt at kunne hjælpe på den måde. Når det kommer til mig selv, mangler jeg altid timer i døgnet til at udføre alle de idéer, der bobler i hovedet, men jeg prøver at være tilfreds med, at jeg faktisk når rigtig meget hele tiden.

Moneypenny fællesskabet har betydet så ubeskriveligt meget for mig. Jeg har lært enormt meget om netværk, - både personligt og professionelt. Jeg er blevet kastet ud i rigtig mange spændende opgaver, som har været svært grænseoverskridende for min generthed.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Det er en personlig succes, at jeg har skabt et reklamebureau, jeg kan leve af. Og så er det en kæmpe succes og stolthed at have været med til at skabe danmarks største fællesskab for kvinder, der investerer med Moneypenny. Da jeg kom ind i gruppen, var der ca 700 medlemmer, i dag er vi tæt på 30.000 kvinder, som vi er med til at inspirere hver dag. Vi har også startet en Moneypennygruppe i Norge, hvor vi snart runder 25.000 kvinder. Vi får ofte stor ros for den super gode tone, der er i gruppen, den store hjælpsomhed og at der ikke findes “dumme" spørgsmål. Og vi er gode til at heppe på hinanden derinde og dermed løfte hinanden. Det er så super givende.

Af hårde økonomiske udfordringer har der uheldigvis været flere kunder i mit bureau, der er gået konkurs samt en kunde, der pludselig blev alvorligt syg og døde efter få måneder, som alle efterlod mig mange ubetalte fakturaer! Så mærker man virkelig, at man er sårbar som et lille firma. Jeg havde ikke kunnet klare mig igennem de tider, hvis ikke det havde været for mine mange års aktieinvesteringer, der har givet mig frihed og luft til at have hårde tider i firmaet.

En anden stor udfordring er, at jeg har en kronisk tarmsygdom, som gør, at jeg skal forbi sygehuset nogle gange om måneden. Det betyder tid, penge og energi væk fra mine firmaer, men min store stædighed gør, at jeg altid kæmper.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Moneypenny fællesskabet har betydet så ubeskriveligt meget for mig. Jeg har lært enormt meget om netværk, - både personligt og professionelt. Jeg er blevet kastet ud i rigtig mange spændende opgaver, som har været svært grænseoverskridende for min generthed. Så som at holde foredrag, være live i radioen, bliver interviewet til artikler og TV og senest været med i DR Temalørdagen “Alle kan blive millionær”. Det er noget, der virkelig rykker én både personligt og karrieremæssigt.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Vi kan blive bedre til at dyrke forskellige netværk. Det kunne for eksempel være interessant, hvis flere mindre firmaer oprettede advisory boards og bestyrelser. Jeg er selv med i et advisory board og ud over at hjælpe og løfte et andet selvstændigt firma, så er det også lærerigt for mig selv og en anden måde at netværke på, end jeg tidligere har prøvet. Det er altid sundt med andre øjne på ens forretning, og det er meget givende at være med til at udvikle andre. Jeg har også ambitioner om at komme ind i bestyrelser på sigt.

Sæt dig tidligt ind i hvad lønforhandling er for et spil og kræv dit værd!

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Sæt dig tidligt ind i hvad lønforhandling er for et spil og kræv dit værd!

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Linnéa Schmidt har helt klart været med til at udvikle mig, da hun åbnede døren til Moneypenny. Rejsen sammen fra 700 medlemmer til snart 30.000 + 25.000 i Norge har været en helt ubeskrivelig fantastisk rejse.

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Respekt. Ligeværdigved. Kommunikation.

Hvilken inspirerende kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg har stor respekt for businessmentor Maj Wismann fra Onlinebiz.