Blog

3. marts 2021
| Portræt

"Gennem hele mine karriere er det mest afgørende, at jeg har fået tre børn, som jeg ønskede, og fået det til at gå op med løbende at sige ja til nye udfordringer, når de bød sig. Og så har det været et afgørende valg for mig, at jeg også i en periode gik selvstændigt, og at jeg ikke er gået på kompromis med sig selv ift., hvad jeg gennem mit arbejdsliv har fundet rigtigt og forkert."

 

Anne Engdal Stig Christensen er 52 år og administrerende direktør TV2/Danmark.

Læs hendes spændende portræt om karriere, netværk og privatliv lige her! 

Foto: Miklos Szabo / TV 2

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Primært to ting: 1. Et tværgående kulturarbejde internt på TV 2 , for at sikre at vi i fremtiden har den fælles arbejdsplads med tilstrækkelig tryghed og åbenhed, som vi ønsker. Derudover er vi ved at lægge sidste hånd på vores koncernstrategi frem mod 2025. 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Gennem hele min karriere er det mest afgørende, at jeg har fået tre børn, som jeg ønskede, og fået det til at gå op med løbende at sige ja til nye udfordringer, når de bød sig. Og så har det været et afgørende valg for mig, at jeg også i en periode gik selvstændigt, og at jeg ikke er gået på kompromis med sig selv ift., hvad jeg gennem mit arbejdsliv har fundet rigtigt og forkert. Derfor er det også afgørende, at jeg et par gange har sagt op for at kaste mig over noget nyt.  

Hvad er du særligt god til? 

At bevare roen selvom bølgerne går højt, og der opstår pressede situationer. 

Gennem hele min karriere er det mest afgørende, at jeg har fået tre børn, som jeg ønskede, og fået det til at gå op med løbende at sige ja til nye udfordringer, når de bød sig.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Min største personlige succes er jo nok,  at jeg har været i stand til at bestride poster i alle dele af hierarkiet i en medievirksomhed. Og jeg har elsket alle roller. Jeg vil ikke fremhæve helt konkrete succeser, da en succes altid har flere ejere.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Helt generelt er det meget vigtigt for mig, at alt ikke handler om TV 2. Så både privat og fagligt er det vigtigt for mig at være i sammenhænge, hvor det handler om noget helt andet end medier. Jeg er i de senere år blevet bedre til at finde inspiration fagligt udenfor TV 2 og prioritere det - bl.a. gennem bestyrelsesarbejde. 

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Ved at søge mod chefer og kollegaer og venner, der gider gøre sig den umage at give en personlig, ærlig og god feedback til dig, på det du gør, måden du gør det på, og hvordan det påvirker omgivelserne. 

 

Min største personlige succes er jo nok, at jeg har været i stand til at bestride poster i alle dele af hierarkiet i en medievirksomhed. Og jeg har elsket alle roller.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet? 

At jeg godt kunne haft godt af at geare lidt ned i perioder og skabe mere personligt rum til refleksion og ro uden at kompromittere mine leverancer.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag? 

Der er særligt to personer, der på afgørende tidspunkter har troet på mine evner: Den ene er Henrik Ravn – tidligere direktør hos Discovery, og en anden er Peter Parbo, tidligere direktør på TV 2. Derudover den bestyrelse jeg har nu, og som valgte mig til TV 2’s administrerende direktør i 2019. 

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv? 

Ærlighed, glæde, dialog. 

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Gitte Gammelgaard, Designchef på DR.