Blog

5. august 2020
| Portræt

Vi kan alle blive bedre til at hjælpe folk, der ikke ligner os selv

 

Anne-Sofie Nielsen er 40 år og er oprindeligt uddannet civilingeniør i informatik og har arbejdet som softwareudvikler inden hun gik ind i ledelse, hvor hun bl.a. har været CTO hos nemlig.com.

I dag er hun Chief Technological Officer hos Peakon, der udvikler digitale HR-løsninger, og bestyrelsesmedlem hos Alexandra Instituttet. Anne-Sofie er også mor til 3 døtre i alderen 11-16 år.

 

Ladies First skaber og fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Først og fremmest arbejder jeg på at skalere Peakons udviklingsafdeling; være med til at sikre, at vi får de rigtige mennesker med ombord på den videre vækstrejse, men også at vi tør se kritisk på vores måder at arbejde på og vurdere, hvad der er de gode ting, vi skal have med videre, og hvor der er behov for forandringer efterhånden som vi vokser.

Derudover er jeg meget optaget af at mange forskellige typer af medarbejdere kan føle sig inkluderet på vores arbejdsplads, og at vi arbejder målrettet med at øge diversiteten af vores teams på endnu flere parametre (køn, etnicitet, alder m.v).

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg er utroligt glad for at jeg valgte at læse til civilingeniør i informatik (datalogi + matematik), for det har været et fantastisk grundlag for min rejse i tech-branchen. Som ung gymnasieelev interesserede jeg mig for mange forskellige ting, så det kunne i princippet være endt med en karriere i en helt anden retning, men jeg kunne se muligheden for at være med til at skabe fremtiden ved at gå ind i tech-branchen.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og privatliv for dig?

Jeg er god til at gennemskue komplekse problemstillinger og være vedholdende indtil vi har fundet en god løsning. Det kan man bruge på rigtigt mange ting, lige fra det tekniske udviklingsarbejde til det strategiske domæne.

Jeg meget optaget af at mange forskellige typer af medarbejdere kan føle sig inkluderet på vores arbejdsplads, og at vi arbejder målrettet med at øge diversiteten af vores teams på endnu flere parametre (køn, etnicitet, alder m.v).

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg har haft lidt af hvert, og de største succeser kommer, når man har stået overfor en stor udfordring! F.eks. var jeg meget stolt over at få lanceret det nye website for nemlig.com for et par år siden, hvilket var et kæmpe projekt og mens vi stadig var ved at bygge en intern organisation op.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat? 

Jeg har fået indtil flere jobs gennem mit netværk, så på den måde har det haft en meget konkret betydning. Men jeg bruger også netværk til inspiration og læring, og det er rart at have nogle at sparre med, som ikke er fedtet helt så meget ind i problemstillingerne som ens kolleger. Det kan give et andet perspektiv.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Jeg tror, at vi alle kan blive bedre til at huske at hjælpe folk, der ikke ligner os selv. Og at gøre det okay at være sårbar og i tvivl, så man kan få hjælp. Der er meget stor forskel på om arbejdspladser lykkes med at skabe det rum.

Jeg er meget taknemmelig for at flere forskellige mennesker har gjort, at jeg er der, hvor jeg er i dag, f.eks. min skolekammerat, som introducerede mig til programmering ifm. en projektopgave i 9. klasse.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

I det store hele synes jeg faktisk, at mit arbejdsliv er blevet, som jeg havde håbet på, at det kunne blive. Jeg gik ind på arbejdsmarkedet med en stor grad af optimisme, og den ville jeg egentlig ikke pille ved, hvis jeg kunne gå tilbage.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Jeg er meget taknemmelig for at flere forskellige mennesker har gjort, at jeg er der, hvor jeg er i dag, f.eks. min skolekammerat, som introducerede mig til programmering ifm. en projektopgave i 9. klasse, og en administrerende direktør som så nogle muligheder i mig og tilbød mig mit første lederjob.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Christina Burgos Nittegaard, som er energiingeniør og arbejder med innovative løsninger i krydsfeltet mellem bæredygtighed og digitalisering.