Blog

23. april 2021
| Portræt

"Jeg har flere gange fået kommentarer om, at jeg ikke var god nok, fordi der ikke var et universitetsstempel på mit CV. Derfor var det var ligeledes svært for flere at forstå, da jeg blev forfremmet til Senior Konsulent på under et år - og så endda uden en skatteteknisk baggrund. Med udfordringer udvikles man, og det er for mig den største motivation."

Cecilie Alexandra Skov er 24 år gammel og Senior konsulent i EY’s Internationale skat- og transaktionsafdeling. Hun løser opgaver for nogle af de største virksomheder nationalt såvel som internationalt inden for skatterådgivning og i forbindelse med køb og salg af virksomheder.

Cecilie skriver om sig selv; 

Jeg er en del af EY’s transaktionsteam med fokus på international skat samt køb og salg af virksomheder. Skatteforhold er en afgørende faktor ved virksomhedsopkøb på tværs af grænser, - både for danske virksomheder, der vil ud i verden, men også når udenlandske investeringer søger mod Danmark.

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg ønsker at blive en del af flere faglige netværk for kvinder om arbejdslivet, så vi i fællesskab kan inspirere og løfte hinanden op. Hertil har jeg ligeledes fokus på hele tiden at udvikle mine kompetencer, således at jeg altid kan være den bedste version af mig selv.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Da jeg ikke har en universitetsbaggrund, som mine kollegaer, valgte jeg i sommers at starte på en HD på CBS ved siden af mit fuldtidsarbejde i EY. Dette er med henblik på at styrke mine faglige kompetencer for at kunne følge den karrierevej, jeg drømmer om.

Hvad er du særligt god til?

Jeg er god til at være omstillingsparat og kunne navigere i et miljø, hvor man konstant mødes af nye udfordringer, hvilket afføder et behov for at hurtigt at kunne tilegne sig ny viden og kompetencer.

Jeg synes, det er vigtigt med anerkendelse og påskønnelse for det arbejde, man udfører. Ligeledes også at være åben for at kunne lære af hinanden og modtage sparring og feedback. Når jeg har haft samtaler med mine overordnede, har mit fokus primært været på, hvad jeg kan gøre for at blive en endnu bedre rådgiver.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Udfordringer: 

Udfordringen for mig har været, at jeg har mødt mange på min vej, der ikke har troet på mig og ikke har set mig som en ligeværdig på grund af min anderledes vej ind i branchen.

Jeg har flere gange fået kommentarer om, at jeg ikke var god nok, fordi der ikke var et universitetsstempel på mit CV. Og det var svært for mange at forstå, da jeg blev forfremmet til Senior Konsulent på under et år (da dette normalt tager 2-3 år) - og så endda uden en skatteteknisk baggrund. Jeg tror på, at hårdt arbejde altid betaler sig, og jeg har ofte siddet på skæve tidspunkter af døgnet og løst opgaver, hvor jeg ikke har haft erfaring med at løse den pågældende problemstilling. Men jeg har formået at tilegne mig den fornødne viden og kompetencer til at kunne løse den. Med udfordringer udvikles man, og det er for mig den største motivation.

Jeg har utallige gange siddet på skæve tidspunkter af døgnet og løst opgaver, som jeg ikke havde erfaring med, men alligevel formået at tilegne mig den fornødne viden og kompetencer til at kunne løse dem, fordi min motivation ligger i de udfordringer, hvor man udvikler sig mest.

Succeser: 

Jeg har haft en lærerig musikkarriere fra en alder af 7 år frem til jeg var 18, - blandt andet som sanger for den danske DJ Kenneth Bager, hvor jeg spillede klaver og sang på nogle af Danmarks største festivaler. Jeg sang på musikhittet ”Sound Of Swing”, der i 2007 blev brugt i diverse reklamer for alt fra Arbejders Landsbank til Dong, og jeg var med som artist i Dansk Melodi Grand Prix 2015. For selv om der er stor forskel på popmusik og PowerPoint-præsentationer, har min baggrund med musik gjort mig særlig bevidst om vigtigheden af at præstere og levere.

Jeg besluttede mig dog for, at musikken mest skulle være en hobby ved siden af mit arbejde og blev derfor ansat som kontorelev hos Finanstilsynet. Derefter kom jeg videre til en rolle som sekretær hos PWC, og et år efter - i sommeren 2019, blev jeg ansat som konsulent i EY, som er et af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder, hvor jeg i dag er Senior Konsulent. Fælles for alle stop på min vej gælder det; at man kan, hvad man vil, hvis man er villig til at knokle benhårdt.

Hvad har netværket bidraget med for dig i arbejdssammenhæng?

Netværk for mig har været kernen til at nå dertil, hvor jeg er i dag. Hvis ikke min tidligere kollega havde præsenteret mig for min nuværende chef, tror jeg ikke, at jeg havde formået at komme til, hvor jeg er nu. Før jeg mødte min nuværende chef, havde jeg ingen ide om, hvad det vil sige at være i en transaktionsafdeling og sidde med køb og salg af virksomheder. Nu, hvor jeg har været en del af dette team i snart to år, er der ikke noget andet, jeg hellere vil.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Jeg synes, det er vigtigt med anerkendelse og påskønnelse for det arbejde, man udfører. Ligeledes også at være åben for at kunne lære af hinanden og modtage sparring og feedback. Når jeg har haft samtaler med mine overordnede, har mit fokus primært været på, hvad jeg kan gøre for at blive en endnu bedre rådgiver. 

Netværk for mig har været kernen til at nå dertil, hvor jeg er i dag. Hvis ikke min tidligere kollega havde præsenteret mig for min nuværende chef, tror jeg ikke, at jeg havde formået at komme til, hvor jeg er nu.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

At min fars stærke arbejdsmoral ville blive mit vigtigste aktiv. Det bedste, jeg har fået med hjemmefra, er, jeg kan opnå alt, hvis jeg er villig til at arbejde hårdt for det. Gennem hele min opvækst har jeg set min far holde hans mange smykkeforretninger kørende med arbejde alle ugens dage, værne om hans ansatte og stadig formå at tilegne sig flere kompetencer ved at lære fra andre. Min far har altid støttet mig i alle de retninger, jeg ønskede at gå, og fortalt mig, at jeg aldrig skal være bange for at kaste mig ud på dybt vand.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Min chef Carina Korsgaard, der er skattepartner i EY, er ligeledes en kæmpe inspiration for mig med hendes stærke arbejdsmoral og måde at drive forretning på. Hun har altid troet på mig og givet mig muligheden for at udvikle mine kompetencer hver eneste dag.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Det vil jeg gøre for min chef, Carina Marie G. Korsgaard, skattepartner i EY. Stærk, hårdtarbejdende og elegant kvinde, som jeg er heldig at have som mentor i mit arbejdsliv.