Blog

27. september 2019
| Portræt

Når jeg ser tilbage har jeg været født under en heldig stjerne

 

Anne Birgitte Gammeljord er 64 år og har bestyrelses- og ledelseserfaring fra en række danske og internationale organisationer og virksomheder. Hun er advokat og partner ved advokatfirmaet Rovsing og Gammeljord.
 

 

Anne Birgitte Gammeljord

Den nye podcast TOPKVINDER udkommer i efteråret med 13 portrætprogrammer om kvindelige advokater for at inspirere til mere diversitet i en traditionel og mandsdomineret branche gennem stærke rollemodeller. TOPKVINDER er produceret af Sophie BechTop Bananas, der også står bag DR P1 serien ’Høje hæle og store beslutninger’.
Ladies First Network zoomer ind på fire af de medvirkende i TOPKVINDER, og graver dybere ned i deres baggrund og hvad der har inspireret dem i deres karrierer.

 

Hør Ladies:Talk og Topkvinder her.

Hvad optager dig lige nu indenfor dit arbejdsliv?

Det er svært at vælge. Foruden en række interessante sager i regi af advokatkontoret, som jo ikke kan nævnes, er det bl.a. mit arbejde i Augustnus Fonden, det internationale arbejde i European Law Institute (ELI), hvor vi netop har haft et tre dages møde i Wien om bl.a blockchain, digitale aktiver, familieret i EU og ansvar for udbydere af platforme. Herudover mit arbejde i CCBE om revision af organisationens vedtægter, men også udviklingen inden for hvidvaskreguleringen og rapportering under Dacs 6 optager mig pt. en del.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Et af de mest betydningsfulde valg, jeg har truffet, er nok min involvering i det faglige arbejde først i Advokatnævnet og siden i Advokatrådet. Den beslutning, som ligger mange år tilbage, har ført til mange spændende opgaver i ind og udland samt til et stort juridisk netværk både nationalt og internationalt.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og privatliv for dig ?

Det er svært at svare på. Jeg skelner ikke så meget mellem de forskellige liv, selvom jeg som alle andre naturligvis ind i mellem har behov for time-out.
De, der kender mig, vil måske sige, at der ikke er en balance. Men det er ikke rigtigt. Jeg forsøger at opretholde en vis balance, men ofte glider de forskellige liv ind over hinanden, fordi jeg er og har været så heldig, at de ofte kan kombineres. Det hjælper så nok også lidt på min accept af balanceforholdet, at jeg er født med et lyst sind og tit synes, at jeg er heldig, at meget af det jeg beskæftiger mig med er ganske inspirerende og samtidig udtryk for en næsten konstant videreuddannelse ofte på højt fagligt niveau.
Når jeg ser tilbage, synes jeg, at jeg har været født under en heldig stjerne. Der har været mange gode oplevelser. Om det er succeser må andre bedømme.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Hvis jeg skal nævne noget konkret, kan det være, at jeg synes at det er lykkedes trods travlhed at bevare et godt ægteskab med forståelse for og plads til dig, mig og vi, at jeg har fået en fantastisk datter, som er meget selvstændig og i år bl.a sammen med to veninder fra skoletiden har kørt det Mongolske Rally fra Prag til Ulan Ude i Sibirien i en gammel Suzuki Swagon for at rejse midler til velgørenhed, opnåelse af møderet for Højesteret, at jeg blev valgt som præsident i 2009 for de europæiske advokatsamfund og ikke mindst min indtræden i bestyrelsen for Augustinus Fonden i 2016. Udfordringer har der naturligvis også været hen ad vejen, men der er ikke nogen som skiller sig særligt ud og derfor er værd at nævne. 

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Mine faglige netværk, men også mine sociale netværk, har fyldt og fylder meget både arbejdsmæssigt og privat. Igennem dem har jeg bl.a. mødt min mand, har fået nære veninder og faktisk også mødt Sys Rovsing, som jeg i dag er i kontorfællesskab med.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

 

At prøve at lære at sige nej lidt oftere. Og ikke være så bekymret for, om andre synes jeg har gjort det godt nok, så længe jeg kan se mig selv i øjnene og sige, at jeg situationen taget i betragtning, har gjort det bedste jeg kunne.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Det er der mange, som har gjort. Jeg har også i den forbindelse været heldig.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Der er mange, og det er svært at vælge. Lige nu falder mindst tre navne mig ind. Camilla Struckmann, der er kommunikationsdirektør i Movia, Ida Søholm, der er leder af advokatsamfundets internationale relationer og Laila Johansen, som er iværksætter og bl.a. stifter af Treibhaus ApS.