Blog

15. april 2021
| Portræt

"Missionen om at lukke den finansielle ulighed mellem køn lever i bedste velgående, og det er kernen i alt, hvad jeg gør. Vi ønsker at skabe en global bevægelse målrettet økonomisk ligestilling."

Emma Due Bitz er 25 år og Co-founder & Managing Partner hos Female Invest. Derudover er hun iværksætter og på Forbes' liste; 30 Under 30 i kategorien Finans. 

Links til sociale medier:

Instagram: https://www.instagram.com/emmabitz/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/emmabitz/

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Missionen om at lukke den finansielle ulighed mellem køn lever i bedste velgående, og det er kernen i alt, hvad jeg gør. Men finansiel ulighed kan desværre ikke kun isoleres til Danmark. Det gør sig gældende i hele verdenen. Vi har derfor arbejdet hårdt for at lukke vores første funding runde, så vi kan få endnu flere kvinder til at investere - uanset hvor i verden, de befinder sig. Vi ønsker at skabe en global bevægelse målrettet økonomisk ligestilling.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Uanset hvilke valg, man træffer, er de med til at forme dit liv i en eller anden udstrækning. Jeg ser alle valg som et led i en udvikling, og derfor er der ikke ét af dem, som står alene. Jeg rejste til Tyskland i mit sabbatår for at arbejde i en større virksomhed. Det gav mig senere et studiejob hos Nordea, som senere gav mig et job som børsmægler, som senere førte til lanceringen af Female Invest. Det krævede mod at rejse alene til Tyskland. Det krævede mod at ansøge et job som børsmægler vel vidende, at jeg ingen erfaring havde. Og det krævede mod at sige et velbetalt job op og springe ud i livet som iværksætter. Det krævede også mod at erkende, at den første virksomhed, jeg startede, ikke var det rette sted for mig. Female Invest er et resultat af alle de valg, jeg har truffet. Og den erfaring jeg har samlet op løbende er uvurderlig.

Hvad er du særligt god til?

Jeg er god til at realisere nye idéer og se potentialet i dem. Jeg afventer ikke, at andre skal gøre det for mig. Jeg har intet imod at arbejde hårdt, og jeg er altid 100 procent dedikeret. Jeg ser modstand som en drivkraft til at sætte i gang og har altid haft stor tillid til mig selv. Hvis der er noget, som jeg ikke er kvalificeret til, så bliver jeg det. Jeg tror, at ”prove the others wrong” - attituden har ført mig langt.

 

Jeg ser modstand som en drivkraft til at sætte i gang, og jeg har altid haft stor tillid til mig selv. Hvis der er noget, som jeg ikke er kvalificeret til, så bliver jeg det. Jeg tror, at ”prove the others wrong” - attituden har ført mig langt.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

År 2020 har været et helt vanvittigt år. Da Corona kom mistede vi 80 pct. at vores omsætning, da vi på daværende tidspunkt tjente penge på at holde fysiske arrangementer. Vi skulle hurtig omstille os på at gøre alt digitalt. Vi vidste ikke, hvordan det ville blive modtaget, men det endte med, at vi slog alle rekorder for omsætning, vækst og medlemstal. 2020 har på mange måder været udfordrende, men det var også året, hvor vi blev anerkendt for vores forretning, kom på Forbes' liste over indflydelsesrige personer under 30 i kategorien Finans og vandt ”Cartiers Women’s Initative”, verdens største konkurrence for kvindelige iværksætter.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Netværk og fællesskaber er et utrolig vigtigt redskab både arbejdsmæssigt og privat, da man kan udveksle erfaringer, hjælpe hinanden, finde støtte, opbakning osv. Jeg sætter utrolig stor pris på, at jeg kan dele denne rejse med mine partnere Anna (Anna-Sophie Hartvigsen) og Camilla (Camilla Falkenberg) – at vi er sammen om det og aldrig står alene med svære beslutninger eller store og små glæder. Det gøre det hele så meget sjovere. Og det kan netværk og fællesskaber også bidrage til.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Vi skal huske at aktivere vores netværk og kontakter – ikke kun for os selv – men også for andre, som det kunne give mening for. Vi skal ikke være blege for at åbne døre for hinanden og dele hinandens successer. Vi må ikke se det som et nulsumsspil, hvor én taber, og én anden vinder – men et plussumsspil, hvor der er plads til flere vindere samtidig.

 

Jeg har mødt mange mennesker undervejs, som helt uselvisk har stået parat med gode råde og et kærligt skub bagi, når der har være behov for det. Men jeg må også tilstå, at intet bliver foræret. Hvis ikke man har viljen til at fortsætte, når det er svært, og hvis man ikke selv kan se mulighederne, når ingen andre kan, så kommer man ikke langt.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Stol på dig selv. Du kan meget mere, end du måske får lov til at vise. Og er det tilfældet, så lad ikke andres manglende evne til at se det sætte begrænsninger for dig. Opsøg mulighederne og sig aldrig nej, når de tilbyder sig. Som Kierkegaard sagde: "At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv."

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Det er et spørgsmål, jeg ofte har fået. Og jeg har mødt mange mennesker undervejs, som helt uselvisk har stået parat med gode råde og et kærligt skub bagi, når der har være behov for det. Men jeg må også tilstå, at intet bliver foræret. Hvis ikke man har viljen til at fortsætte, når det er svært, og hvis man ikke selv kan se mulighederne, når ingen andre kan, så kommer man ikke langt.

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Passion, glæde, fællesskab

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Pernille Sandberg, CEO & Founder af Goodtalks. Pernille har altid været der for mig og hun har en stor andel i, at jeg turde tage springet med Female Invest.