Ladies:Meet – Iværksættersalon Så meget foretagsomhed samlet på ét sted!

Blog

15. marts 2016
| Selvstændig

Ladies:Meet - Iværksættersalon Så meget foretagsomhed samlet på ét sted!

Kontorfællesskabet Kaospilot HIVE i Filmbyen Aarhus dannede en inspirerende og laid back ramme for vores andet netværksmøde i Aarhus i 2016 Ladies:Meet - Iværksættersalon. Et anderledes netværksmøde med fokus på iværksætteri og dialog, og hele 75  nysgerrige kvinder stod klar til at høre spændende historier fra tre seje, og meget forskellige kvindelige iværksættere.

Efter en kort introduktion til stedet ved Kaospilot Marie, og en velkomst ved Ladies First partner Maria Leerbeck, blev deltagerne delt ud i tre grupper, som så kunne rotere mellem de tre oplægsholdere. Grupperne havde 25 minutter med hver oplægsholder, hvilket gav god mulighed for at stille spørgsmål, skabe debat og komme i dialog med oplægsholderne.

Y39A8347Camilla Lastein - indehaver af Lix.Tech
Blandt oplægsholderne mødte vi den unge tech-iværksætter, Camilla Lastein på 23 år, der er initiativtager bag virksomheden Lix Technologies, som skal give studerende adgang til alle deres studiebøger online mod en månedligt kontingent. Camilla er iværksætter fordi hun ikke synes det kan passe, at uddannelses-systemet er så gammeldags, og hendes iværksætterhistorie er fuld af op- og nedture. I efteråret fik virksomheden en millioninvestering, men forud for det er hun gået konkurs med en virksomhed, blevet sagsøgt personligt af en tidligere samarbejdspartner og så har hun besøgt de samme forlag helt op til 12 gange før hun er gået derfra med en aftale.

Ikke overraskende var der mange, der havde flere spørgsmål til Camilla i pausen, og Ladies First håber også at kunne tale lidt mere med hende inden længe...

Katrine Mark - grafisk designer og indehaver af Holy MolyY39A8319
Herefter Katrine Mark , der er grafisk designer og indehaver af virksomheden Holy Moly, som udspringer af en vilje til at gå egne veje. Katrine laver eksperimenterende og unik visuel kommunikation, og hendes oplæg handlede blandt andet om, hvordan stress og økonomi ikke altid hænger sammen når man er selvstændig. I efteråret gik to af hendes store, faste kunder konkurs og Katrine stod tilbage med store ubetalte regninger og tom plads i kalenderen og grundige overvejelser om, hvorvidt det kunne hænge sammen.

Men ud af krisen voksede rigtig mange henvendelser fra netværkskontakter, som har ført til mange nye kunder og en fuldt booket kalender frem til efteråret.

Y39A8297Rikke Ullersted - partner i Madebymakers
Trejde og sidste inspirerende iværksætterhistorie kom fra Rikke Ullersted. Hun er industriel designer og medstifter og partner på 12. år i det prisvindende kreative bureau Made by Makers. Rikke startede virksomheden tilbage i 2004 med sin partner, og idag har de 6 ansatte, og hendes oplæg kom især til at handle om, hvornår man egentlig er iværksætter. Rikke selv, definerer sig ikke som iværksætter, men som hun selv siger det, har hun altid haft et foretagsomt mindset.

Det handlede også om, hvordan man kan gøre meget ved at rette sig op og tale langsomt, for at virke overbevisende, og om samarbejde med en partner som er helt anderledes end sig selv.

De små grupper gjorde at der blev skabt en intim stemning, og mellem oplæggene summede der af liv og snak og netværk i hele bygningen. Det er helt klart et setup, som vi skal gentage en anden gang.

Flere steder under oplæggene hos både Camilla, Rikke og Katrine bød deltagerne ind med egne dilemmaer, og der blev kvitteret med gode råd, kærlige puf i ryggen og rigtig meget "you can do it!" fra både deltagere og oplægsholdere - særligt til de spirende iværksættere blandt de deltagende.

3x3 Minutes of fame
Aftenen blev, traditionen tro, rundet af med 3x3 Minutes of Fame, hvor tre deltagere fik tre minutters taletid til at fortælle om noget, de brænder for. Henriette Bonde lagde hårdt ud med at fortælle os om et nyt kontorfællesskab i byen, The Inn Company, som blandt andet også lægger lokaler til Ladies First næste netværksmøde 12. maj (sæt X i kalenderen og stay tuned).

Hernæst fulgte Sisse Karlsson, som fortalte om sit virke som komiker og om at hun godt gad have nogle flere kvindelige kollegaer. Og om hvordan hun fik sit nuværende job hos iambic Intermedia:

"Jeg skrev til de to fyre, der har startet det: "Jeg har fået en vild idé - hvad med at I ansætter mig?". Og så sagde de sgu ja!"

Den sidste af de tre modige kvinder var Marie Præst Schlosser, som er helt nystartet med virksomheden KVAN, som producerer modetøj til mennesker med fysisk handicap. En meget personlig og spændende fortælling om, hvordan klæder skaber folk og hvordan fordomme kan gøre det samme. Marie havde det meste af aftenen to journaliststuderende omkring sig, der følger hende og laver et radio-indslag om hendes opstart af virksomheden.

Y39A8369

Tusind tak til vores tre iværksættere Camilla Lastein, Katrine Mark og Rikke Ullersted. Tak til Kaospilot HIVE for de inspirerende omgivelser, tak til de tre modige 3x3 Minutes of Fame og denne gang også en KÆMPE tak til vores frivillige co-ladies, der altid står klar bag kulissen og er helt uundværlige. Til sidst skal lyde en stor tak alle de 75 damer, der deltog, lyttede, snakkede, drak kaffe og spiste kiks og karameller.

Vi glæder os til at se jer til vores næste event d. 12.maj!