Ladies:Eat – vi kom, vi spiste, vi sejrede!

Blog

20. november 2017
| Selvstændig

Ladies:Eat - vi kom, vi spiste, vi sejrede!

Kvinder spiser middag Ladies First

Jeg trykkede for en gangs skyld på 'Deltager' - ikke bare 'Interesseret', som jeg har en hang til at gøre. Jeg skulle jo rent faktisk med, selvom titlen klingede intimiderende og rummede semi-skræmmende termer for en nybegynder. Netværkeri og iværksætteri var topplacerede koncepter på min professionelle to-do-liste, men som endnu ikke havde gjort sit indtog i min hverdag.

Blogindlægget er en del af et samarbejde med Gaest.com, der havde sponsoreret 3 lokationer til Ladies:Eat 2017. Du kan få 350 kr. i rabat på din første booking af et mødelokale via Gaest.com ved brug af rabatkoden 'LadiesFirst'.

Det føltes fantastisk at trykke 'Deltager', og jeg glædede mig helt vildt til at kaste mig ud i det. Som ung studerende og yet-to-become-”girlboss” var det kun naturligt at tankerne hen faldt på hvordan en profil som jeg ville passe ind i konceptet om iværksætterkvinder, men jeg var også sikker på at jeg ikke ville gå derfra uden inspiration, og et indblik i en ny og fager verden. Spændingen tog ingen ende tage da jeg ydermere blev spurgt, om jeg ikke havde lyst til at være værtinde ved vores bord ved det forestående arrangement.

Efter aftale med mig selv om at have ja-hatten på når det kom til alt omkring Ladies First, takkede jeg selvfølgelig ja.

Min rolle som værtinde indbefattede at jeg havde ansvaret for at invitere de resterende ladies som skulle deltage ved mit bord, fordele madlavningen imellem os og sidst, men ikke mindst, fik jeg også æren af at facilitere en lille netværksøvelse.

Dagen kom og spændingen skulle indløses. Vi var så heldige at få tildelt Vogelkop på Vesterbro som vores base for middagen. Et hyggeligt og lidt finurligt sted, sponsoreret af Gaest.com til lejligheden og med dertil hørende Colombiansk airbnb beboer (som vi dog desværre aldrig mødte - deleøkonomien vil ingen ende tage).

Jeg var, som altid, alt for tidligt på den, men for dem som kender mig er det ingen overraskelse. Jeg skulle stå for velkomstdrinks og ville egentlig gerne være der som den første, når nu rollen som værtinde havde fundet vej til mig.
I og med at lokalet primært bliver udlejet som møde- og kontorlokale indså jeg hurtigt at køkkenfaciliteterne var det, man ville kalde, begrænsede.

Det eneste vi måske ikke var så gode til den aften var at holde svarene korte, men det tog jeg nu som et godt tegn.

Dessert- og forrets-holdet ankom først, og mens forretten kun skulle anrettes, var dessert-holdet mere fortvivlede da både ovn og fryser var en mangelvare. Ejeren af Vogelkop gik glad hjem med isen, og vi stod tilbage med en kage-mix, chokolade og hindbær. Men vi mistede aldrig håbet for en vellykket middag - inklusiv dessert!

Efter en times tid havde alle Ladies indfundet sig på adressen, og selve middagen gik i gang. Nogle havde forberedt separate komponenter af retter hjemmefra, og andre var mødtes inden for at forberede og handle. Vi lagde ud med en let og lækker forret med filodej, avocadomos og marinerede rejer, inden vi bevægede os ud i en en klassisk præsentationsrunde.

Vi spændte bredt både i alder og i livserfaring, men der var ingen tvivl om at vi fandt fællesskab i snakken om karriere, uddannelse og sti i livet.

Jeg var positivt overrasket over hvor meget alle var villige til at dele, men jeg personligt fandt tryghed i det faktum, at vi alle havde meldt os til Ladies:Eat under samme præmis - nemlig uden at kende sjæl. Præsentationsrunden forsvandt hurtigt i interessante diskussioner, og vi greb derfor ind med en pause hvor vi passende kunne gå videre til hovedretten.

Trods en cykeltur og lidt ventetid var vores hovedret One-Pot-Pasta stadig varm, og hurra for det. Den smagte fantastisk, og vi kunne fortsætte præsentationerne. Det endte med at være en runde som varede under hele middagen, da flere forskellige omfattende samtaler udsprang sig af folks vej gennem livet. Super inspirerende kvinder med unikke erfaringer, idéer og input til at tage med sig videre.

Med et noget handikappet køkken lykkedes det dog dessert-holdet at transformere en easy-bake-cake til lækre mug cakes med chokolade og hindbær på toppen. Det kræver kun lidt kreativitet, mod og en håndfuld kvinder der virkelig gerne vil have chokoladekage!

Under desserten var det min tur til at starte den lille netværksøvelse, hvor vi skiftevis skulle tage stilling til problemstillinger og svare på personlige spørgsmål. Alle var igen klar på at være med, og det eneste vi måske ikke var så gode til den aften var at holde svarene korte, men det tog jeg nu som et godt tegn.

Aftenen på Vogelkop lakkede mod enden, og på intet tidspunkt havde snakket stået stille. Vi skiftede mellem dansk og engelsk i flæng af hensyn til en supersej lady som var med trods begrænsede danskkundskaber. Alle var ivrige for både at fortælle og lytte, og trods en meget broget flok ladies var der altid plads til at dele, emne uanfægtet. Vi kom derfor også vidt omkring på de forholdsvis få timer vi tilbragte på Vogelkop. Snakken vandrede blandt tunge, humoristiske, debatterende og faglige emner, og man skulle til tider ikke tro at vi aldrig havde mødtes før.

Efter vi havde doneret alt vores overskydende mad og vin til den mystiske Colombianer, som vi ikke var helt sikre på om var hjemme eller ej, tog vi alle otte med videre på The Jane i København. Her mødtes vi med andre seje Ladies:Eat deltagere fra området til en drink, og der var ikke sparet på drinks billetterne.

Var det ikke for en barnedåb dagen efter, er jeg overbevist om at det var blevet til en sen nat i godt selskab.


Tusind tak til Sille Holm Ricka for hendes beretning om at være deltager og værtinde ved Ladies:Eat 2017.