Blog

6. januar 2021
| Portræt

"Jeg fejrer både små og store sejre med champagne, grin og fællesskab. Og så evaluerer jeg, hvad der gik godt og mindre godt, så jeg lærer til næste gang. Når man fejrer selv de små sejre og samtidig reflekterer over det hændte, så er det nemmere at komme fremad, og det er vigtigt på vejen til succes."

 

Louise Herping Ellegaard er 40 år gammel, iværksætter og serieinvestor.

Louise havde ingen planer om at gå ind i tech industrien, da hun startede på historiestudiet på Syddansk Universitet, men nogle år senere var hun med til at stifte en af de første EdTech startups i Danmark,Clio Online. Siden har hun læst International Business og er blevet serieiværksætter og investor, senest iMYiNNERME. Derudover har hun med i Vækstfondens Business Angel Matching låneordning, medlem af Mikrolegatets evalueringskomité, Digital Vismand hos Akademiet for Tekniske Videnskaber og Ambassadør for Kids Island.

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Min arbejdsdag bliver pt. brugt på growth hacking og product market fit i MYiNNERME. Vi ser heldigvis en stigende interesse for hjælp til børn og unges mentale trivsel – specielt her under Corona –, så den bølge rider vi på med vores trivselsapp. Vi ønsker nemlig, at hele samfundet, ikke kun forældrene og de unge selv, begynder at arbejde mere konkret med at forbedre perfektionismekulturen, som er så herskende. De unge har det svært i dag, og de kæmper med angst og depression – og det vil vi ændre på. Ikke bare her i Danmark, men i hele verden.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg bliver ved med at videreuddanne mig for at få flere kompetencer og ideer til mit arbejdsliv. Så søger jeg ny viden ved at læse en del, men vigtigst af alt prioriterer jeg at netværke og slå et slag for mærkesager som børns trivsel, iværksætteri og kvinders muligheder i erhvervslivet. Jeg prioriterer desuden at bruge tid på min familie, venner, løb og sejlture, hvor jeg finder energi.

Hvad er du særligt god til?

Jeg får meget ny viden i diverse netværk, som kan skubbes videre til andre. Ja, så jeg er god til at skubbe viden videre, hvor der er brug for det. Derudover er jeg god til at se medarbejdere som hele mennesker og lure, hvad der driver dem hver især – og spille på det.

 

Jeg bliver ved med at videreuddanne mig for at få flere kompetencer og ideer til mit arbejdsliv. Så søger jeg ny viden ved at læse en del, men vigtigst af alt prioriterer jeg at netværke og slå et slag for mærkesager som børns trivsel, iværksætteri og kvinders muligheder i erhvervslivet.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg har skabt Danmarks første Edtech-virksomhed og lavet en stor exit. Jeg er utrolig stolt af at have spottet et hul i markedet og have skabt jobs til flere hundrede mennesker. Men allervigtigst så er jeg mest stolt over at have gjort undervisningen tidssvarende og inspirerende for en hel generation af grundskoleelever gennem Clio (dvs. årene 2006-2018). Årligt er der 700.000 elever, så det er altså ret mange børn, der har arbejdet med Clio, som jeg har været med til at skabe.

I forhold til udfordringer så synes jeg, det var svært at balancere work/life-balance, da jeg som iværksætter var på barsel. Jeg følte mig splittet i ønsket, men også kravet om at være to steder på én gang.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg får og giver nye ideer, når jeg mødes med andre i mit arbejdsliv, hvilket jeg er meget begejstret for. Nogle private venner bruger jeg også i mit arbejdsliv, ligesom der er arbejdsrelationer, som er blevet private over årene.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Ved at støtte og udfordre hinanden både fagligt og menneskeligt. Del viden med hinanden. Man kan aldrig få for meget viden.

 

En hård opvækst og lysten til at være mønsterbryder og komme ud af min sociale arv har været en kæmpe drivkraft. Så min vilje og arbejdsomhed har åbnet mange døre.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Jeg vil rose mig selv for altid at have haft studierelevant arbejde, for det har i den grad åbnet døre. Og så vil jeg rose mig selv for at have boet på kollegium, hvor jeg har fået venner med andre fagligheder, jeg gennem mit arbejdsliv har kunnet trække på.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

En hård opvækst og lysten til at være mønsterbryder og komme ud af min sociale arv har været en kæmpe drivkraft. Så min vilje og arbejdsomhed har åbnet mange døre.

Hvordan fejrer du dine sejre?

Jeg fejrer både små og store sejre med champagne, grin og fællesskab. Og så evaluerer jeg, hvad der gik godt og mindre godt, så jeg lærer til næste gang. Når man fejrer selv de små sejre og samtidig reflekterer over det hændte, så er det nemmere at komme fremad, og det er vigtigt i vejen til succes.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Anne Stampe Olesen fra Nordic Female Founders og Camilla Kloss Fenneberg fra Greensavers.