Blog

25. maj 2021
| Portræt

"Vi skal sørge for, at vi ikke bliver stressede, og vi skal være gode til at passe på os selv. For med stress så ryger empatien, omtanken og evnen til at se ud over egen næsetip, og det kan gå ud over ens samarbejder og ellers gode og stærke netværk."

Maj Wismann er 43 år og klinisk sexolog, Master i Sexologi og forskningsbaseret parterapeut.

Derudover er hun forfatter, podcaster og mor med stort M!

Find Maj her: 

Hjemmeside, Maj Wismann

Youtube

Instagram

 

Læs hendes portræt til Ladies First herunder!

 

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Lige nu er jeg optaget af at komme på nedsat tid igen efter en lang periode med mange ekstra arbejdstimer, blandt andet på grund af Corona.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

At videreuddanne mig og få faglig og personlig sparring og supervision.

Hvad er du særligt god til?

At formidle svært og kompliceret stof på en måde, så det kan omsættes til hverdagspraksis.

De største udfordringer, jeg har oplevet, har faktisk været, når jeg er blevet usikker på, hvad jeg skulle gøre og har lyttet til ”eksperter”, som mente, at jeg skulle gøre noget andet. Men så er jeg vendt tilbage til min mavefornemmelse og min intuition omkring, hvordan JEG mener, man driver god forretning. Og ikke en eneste gang har det slået fejl.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv

Jeg synes selv, at jeg har god succes med at formidle min viden online. Både via min hjemmeside, min Youtube-kanal, min podcast og de andre sociale medier, hvor jeg er aktiv. Jeg har baseret min forretning på en model, hvor jeg giver ekstremt meget viden væk. Også mere end mange mener er godt. Men jeg følger mit hjerte, og det betyder, at jeg i mere end 10 år har kunne leve rigtig fint af mine onlinekurser og onlineworkshops/forløb. De største udfordringer jeg har oplevet, har faktisk været, når jeg er blevet usikker på, hvad jeg skulle gøre og har lyttet til ”eksperter”, som mente, at jeg skulle gøre noget andet. Så har jeg oplevet at jeg har kæmpet og kæmpet og slet ikke opnået det, jeg gerne ville. Det har været dybt frustrerende. Men så er jeg vendt tilbage til min mavefornemmelse og min intuition omkring, hvordan JEG mener, man driver god forretning. Og ikke en eneste gang, har det slået fejl.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt
og privat?

I mit arbejdsliv har netværk og fællesskaber budt på både gode og dårlige oplevelser. Netværk er ikke altid en fordel for mig, men med årene har jeg fundet en lille skare af super kompetente mennesker, som jeg sparrer og erfaringsdeler med. Og vi passer godt på hinanden. Iværksætterverdenen rummer også mennesker, der tyvstjæler, kopierer og er iskolde omkring etik og moral. Det har jeg desværre selv måtte mærke på egen krop, og derfor passer jeg ekstra godt på, hvem jeg lukker ind i min cirkel.

I privatlivet er netværk og fællesskab ekstra vigtigt for mig, da min mand arbejder i Forsvaret og dermed er afsted flere gange om året. Det betyder, at jeg både er alene med familien og alt det hverdagspraktiske samt min forretning. Og der kommer mit stærke private netværk mig og os virkelig til gode.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Vi kan sørge for, at vi ikke bliver stressede og være gode til at passe på os selv. For med stress så ryger empatien, omtanken og evnen til at se ud over egen næsetip, og det kan gå ud over ens samarbejder og ellers gode og stærke netværk.

Hold fast i dine egne ideer og lyt ikke til andre, som har købt et amerikansk onlinekursus i at tjene penge online, for de aner ikke, hvad de taler om. 

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig
selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Hold fast i dine egne ideer og lyt ikke til andre, som har købt et amerikansk online kursus i at tjene penge online, for de aner ikke, hvad de taler om. Hold fast i dig og din egen mavefornemmelse og bliv ved med at spørge, hvad folk har brug for hjælp til. Og så skal du blive ved og være vedholdende. Også når det bliver hårdt og svært.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Tonny og Mathilde fra Sinful.dk har jeg kendt siden min opstart, og de har været fantastiske til at give mig ideer til, hvem der kunne hjælpe mig med specifikke problematikker: https://www.sinful.dk/

Morten Vadskær åbnede mine øjne op for Google Analytic og hele online markedsførings disciplinen og gjorde mig opmærksom på konferencer i udlandet om SEO, som har givet mig et stærkt netværk af internationalt anerkendte kvinder, der i den grad står stærkt: https://www.v4d5.net/

Virksomhedsejer Ditte Maria Kollerup har været en stor inspiration og sparrings-veninde siden første møde med hende for 5 år siden:  https://dittemaria.com/

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på
Ladies Firsts blog?

Mathilde Mackowski, co-founder i Sinful: https://www.mathildemackowski.dk/