Mariane Mickelborg

27. september 2021
| Portræt

"At give og modtage mere end hjælp. Ved at turde række ud. Det har jeg ikke været for god til. Det sidste. I perioder kan det være klogt at trække stikket til omverden, som også udtrykket 'Kend dig selv' og Sokrates’ filosofiske virke handler om. At reflektere og rydde op, indefra. Men, det har ikke den store effekt, hvis vi ikke deler det vi så finder, med andre. Det er jo ved at give, nu - vi ved, at vi har. At løfte hinanden. Lytte. Dele viden, opmærksomhed, inspiration. Et ikke nærigt take på livet."

Mariane Mickelborg er 63 år og Direktør og Founder af GOALS group, som hun har sammen med hendes to børn, Kalle og skuespilleren Carla. 

Mariane Mickelborg er uddannet Art Director på reklamebureau i Aalborg, er multimediedesigner fra KEA og har en bachelor i Kulturformidling og Informationsvidenskab fra Københavns Universitet, med en top up i Innovation og Entrepreneurship. I GOALS Group ApS udvikler de store visionboards til målsætning og fornyelse og GOALS-kalendere til den personlig vækst. Foruden dette er hun uddannelsesleder på Level Up coach-uddannelse, certificeret coach og mentor i Option Process Dialogue og så har hun løbende undervist erhvervs- og kommunikationsbranchen i nytænkning.

 

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jamen, jeg elsker livsstilsdesign, der gerne må have en åndelig eller spirituel vinkel. En woke-effekt. Minimalisme er jeg vild med, hvor det at skabe en enkel livsstil er bærende, og renere. Jamen, jeg elsker den frihed jeg har i mit arbejde og designe værktøjer til Frihed. Nu senest en ny podcast serie; Hvad er det, du ved? - der bl.a. bygger på GOALS mindset og Carlas bog om at slutte fred med fortiden og sine relationer, hvor jeg coacher deltagere live.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg har valgt at bygge videre på, eller rettere nytænke det billedlige univers jeg er vokset op med. Min far var billedkunstner og formand for Grønningen på Charlottenborg. Jeg trådte ind i reklamebranchen og fandt hurtig ud af, at det på ingen måde, er mig. Så da jeg var omkring de 30, måtte jeg se nærmere på mine egne værdier, og fik sluppet en branche der ikke kunne give mig det jeg søgte, for så istedet at arbejde med billeder på ny, og forske i hvad billeder kan med hensyn til nuet og målsætning. Shaping the future - by design.

Hvad er du særligt god til?

Innovation. Skabe indsigt. Se klart.

Succesen er måske, at jeg med netop det valg kunne vise hvordan man kan være i verden på en ny måde, med fokus på værdier. Og arbejde med det man elsker og er god til. Penge i sig selv er ikke altid nok, men de repræsentere alligevel energi og bevægelighed i en helhed. Det må jeg se at få lært.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Ja, en af de helt store udfordringer har været at få skabt et økonomiskoverskud. Jeg har været alene med mine børn undervejs. Men til gengæld haft fokus på nærværet og det at bruge tid sammen med dem. Succesen er måske, at jeg med netop det valg kunne vise hvordan man kan være i verden på en ny måde, med fokus på værdier. Og arbejde med det man elsker og er god til. Penge i sig selv er ikke altid nok, men de repræsenterer alligevel energi og bevægelighed i en helhed. Det må jeg se at få lært. Mine børn klarer sig godt, og deres verden stopper ikke ved mig. Tværtimod. Kalle er fx i gang med sin kandidat på UC Berkeley, med fokus på E-business og Ledelse, det vildeste GOALS er i gang for ham, her er hans 'Leap of faith'. Og Carla er, ærlig talt, en af de dygtigste iværksættere jeg kender.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Dels har det skabt de arbejdsmæssige relationer jeg som freelance har arbejdet med ad hoc, men også venskaber, nogle i mere end 40 år.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Måske ved at give og modtage mere end hjælp. Ved at turde række ud. Det har jeg ikke været for god til. Det sidste. I perioder kan det være klogt at trække stikket til omverden, som også udtrykket 'Kend dig selv' og Sokrates’ filosofiske virke handler om. At reflektere og rydde op, indefra. Men, det har ikke den store effekt, hvis vi ikke deler det vi så finder, med andre. Det er jo ved at give, nu - vi ved, at vi har. At løfte hinanden. Lytte. Dele viden, opmærksomhed, inspiration. Et ikke nærigt take på livet.

Jeg føler mig altså ret så privilegeret, og er dybt taknemmelig for det liv af et eksperiment, jeg er på. Og det ville det ikke være, hvis jeg vidste det, forinden. Processen er vigtig. Læring er vigtig. At kæmpe lidt undervejs og alligevel være tro og omhyggelig med det vi gør. Jeg plejer altid at sige; kom ud og få nye og spændende øretæver.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Jeg føler mig altså ret så privilegeret, og er dybt taknemmelig for det liv af et eksperiment, jeg er på. Og det ville det ikke være, hvis jeg vidste det, forinden. Processen er vigtig. Læring er vigtig. At kæmpe lidt undervejs og alligevel være tro og omhyggelig med det vi gør. Jeg plejer altid at sige; kom ud og få nye og spændende øretæver.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Min nære familie har. Arven fra min far. Vores Investor. De undervisere og ledere jeg har mødt, som har løftet deres begejstring og gode råd igennem uden forbehold. Mange af de bøger jeg har læst. Især 'Et Kursus i Mirakler'. Det er sådan, jeg vil være til. Åbne døre, som I jo også gør i Ladies First. Så tak for det, til jer alle!

Hvad er dine kerneværdier?

Kreativitet, frihed og ny viden - og med dem, skaber jeg sammenhæng i alt hvad jeg gør. Det har gjort, at det er langt lettere at løfte livet, møde op, se missionen og ta’ konsekvensen. Nå de mål der kan mærkes. Det er så i øvrigt også det, jeg/vi hjælper andre med at se, så de kan sætte mål med hjertet - og nå dem.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Tina Ringer Mogensen. Er uddannet psykolog og har i en årrække boet i Doha, Qatar og bor nu ved Blokhus. Stærkt engagement i sin omverden, mennesker og modet til at rejse ud og leve på nye præmisser. Det er beundringsværdigt. Min kusine er beundringsværdig og rigtig, rigtig god til at skabe netværk, Worldwide. Bum.

 

Læs mere om GOALS:

https://www.goal-setter.com/

https://www.instagram.com/goalsetter_com/

https://www.facebook.com/GOALSGroupApS

https://www.pinterest.dk/goal_setter/_saved/