Blog

8. december 2020
| Portræt

"Alt for mange er bange for at give noget af sig selv. Hjælp bliver ofte kalkuleret i stedet for oprigtigt at ønske det bedste for andre - uden at forvente noget retur. Jeg tror verden har rigeligt til os alle sammen."

Merete Otillia Knudsen er 46 år og ejer af The Danish Club , som er Danmarks største sammenslutning, event og markedsføringsportal for historiske huse, herregårde og slotte. 

Læs hendes spændende portræt her!

 

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg er meget optaget af at udvikle et ambassadørnetværk af ildsjæle i hele landet, som kan berige og begejstre med deres viden om spændende historiske huse. Derudover er jeg ved at inddrage de danske historiske haver samt kunsten i “Danish Club Universet”. Der er så meget skønt i Danmark, som endnu er ukendt for mange. Det hele handler om at præsentere og formidle det på en måde, så det bliver aktuelt, og det derved på ny kan skrive historie. 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Valget om at rejse til Singapore som ganske ung uden at have et job – men det fik jeg så. Jeg trives godt i internationale miljøer, hvor man mere er fælles om det at være lige der på det tidspunkt end betydningen af, hvor man kommer fra og ens historik.

Og at blive selvstændig – og langsomt lytte mere og mere til min egen overbevisning om hvad JEG tror på og har lyst til at skabe for andre!

Hvad er du særligt god til?

Jeg er god til at se nye sammenhænge, få ting til at ske og “pakke det smukt ind”, så det får nyt liv.

Der er så meget skønt i Danmark, som endnu er ukendt for mange. Det hele handler om at præsentere og formidle det på en måde, så det bliver aktuelt, og det derved på ny kan skrive historie.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Ofte er succeser og udfordringer pakket ind i hinanden og svære at konkretisere med mindre, de materialiserer sig. Men jeg er helt konkret stolt af at være ansvarlig for udviklingen af Danmarks første stilhistoriske farvevifte for Flügger. Jeg bliver så glad hver gang, jeg hører farverne har givet inspiration!

Og selvfølgelig er jeg stolt af at have skabt Danish Club Universet…selv om det bare er begyndelsen. 

Min udfordring har nogle gange været, at jeg ser min vej og mit mål så klart, at omgivelserne ikke helt kan følge med. Det har nok gjort, at jeg ikke altid har fået taget mine kollegaer og medarbejdere ordentligt med på rejsen. Det har ikke været bevidst. Men jeg bliver så optaget, af det jeg gør, at jeg glemmer alt omkring mig - også at spørge til deres weekend og skiferie. Det er nok fordi jeg for det meste holder mit eget privat og arbejdsliv ret opdelt. 

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Miljøet omkring de historiske huse i Danmark er på sin vis en lille kreds, der ofte betegnes som en ”fætter/kusinefest”. Styrken i fællesskabet er bl.a. gennemsigtigheden, men udfordringen er dermed også indspistheden. Min indgang til dette netværk har været lidt anderledes, fordi jeg hverken er adelig eller arkitekt, men (tænk bare) fra handelshøjskolen….(skal siges med et smil på læben :-). Men styrken ligger jo ofte i forskelligheden – da det er der, udviklingen og nytænkningen finder sted.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

Alt for mange er bange for at give noget af sig selv. Hjælp bliver ofte kalkuleret i stedet for oprigtigt at ønske det bedste for andre - uden at forvente noget retur. Jeg tror verden har rigeligt til os alle sammen. Vis nu begejstring og brug tid på at løfte andre med det du kan! Det handler også om at turde være ærlig. Sig din mening om et projekt, vær direkte - så har du allerede hjulpet. 

Styrken ligger jo ofte i forskelligheden – da det er der, udviklingen og nytænkningen finder sted.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

Hav tillid til at det, som skal ske, kommer til at ske!

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

  • Christian Vang (tidligere Hempel) som ansatte mig Singapore.
  • Mette Ahlefeldt-Laurvig, godsejer på Tranekær Slot - for at tro på min første virksomhed og ”ligge slot og netværk til”!
  • Foreningen Historiske Huse og Realdania for at tro på The Danish Club.

Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Taknemmelighed, generøsitet og kreativitet. 

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Birgitte Dinesen, godsejer på Kragerup Slot