Blog

5. august 2020
| Portræt

Jeg er ikke bange for at være lidt god til mange ting

Mette Krogsgaard Højlund er 36 år og Digital Design Lead på Politiken.  Mette strikker meget og har den æstetisk smukke og kreative Instagram profil Ungtblod. Derudover kan hun lide at lave pizza og bygge ting.

Ladies First skaber og fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg er optaget af, hvordan vi bliver endnu bedre til at nå vores læsere digitalt. Jeg arbejder i et hus fyldt med dygtige journalister, der skriver vigtige ting, og jeg vil gerne blive endnu bedre til at bygge den platform, hvor indholdet skal nå læserne.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Ikke at være bange for at være lidt god til mange ting. Det kan føles skræmmende at være en jack of all trades, fordi man bliver bange for ikke at være god til noget, men jeg synes det har givet mig meget at kaste mig ud i forskellige aspekter af mit job. Det giver et enormt stort ejerskab og værdi, for én selv og produktet, at man involverer sig i mange dele af processen. Jeg har også opdaget ting, jeg slet vidste, jeg var god til..

Hvad betyder balance mellem arbejds- og privatliv for dig?

Man skal have energi for at gøre sit arbejde godt, og den energi har jeg kun, hvis der er nogenlunde balance. Og ikke mindst at jeg laver ting i mit privatliv der inspirerer mig.

 

Det kan føles skræmmende at være en jack of all trades, fordi man bliver bange for ikke at være god til noget, men jeg synes det har givet mig meget at kaste mig ud i forskellige aspekter af mit job.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

 Jeg har været heldig, at finde en arbejdsplads der sætter pris på den type produkt designer, jeg gerne vil være. Og det har været en stor glæde for mig, at få lov til at få mere og mere ansvar og indflydelse. Samtidig synes jeg, det er vigtigt at finde et sted med et ordentligt arbejdsmiljø og hvor der er styr på ting som barsel og arbejdsforhold: jeg er glad for at have lært, at man altid skal mærke efter og sige fra, hvis ting ikke er som de skal være.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat? 

Jeg havde en blog for 10-15 år siden og det gav mig enormt meget at dele mine projekter og mit liv med andre online. Nu er jeg rykket over på instagram, men jeg får stadig meget ud af at danne digitale relationer til andre kreative mennesker på den måde. Det har både givet mig konkrete nye arbejdsprojekter før i tiden, og så giver det mig rigtig meget privat, at jeg føler mig med i et større kreativt fællesskab, f.eks. omkring strik.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

Det er enormt vigtigt for mig at arbejde sammen med gode, søde og sjove mennesker. Et job kan være nok så spændende på papiret, men arbejdsmiljøet er mindst lige så vigtigt, som dine konkrete opgaver.

 

Jeg har selv åbnet døre ved at være åben og lave en masse ting ved siden af mit arbejde. Mine kreative sideprojekter har åbnet en masse døre for mig. 

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Der er en masse døre mine kollegaer og arbejdspladser har åbnet for mig, ved at give mig love til at lave spændende ting og derfor vokse. Og så har jeg selv åbnet døre ved at være åben og lave en masse ting ved siden af mit arbejde. Mine kreative sideprojekter har åbnet en masse døre for mig.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Uh, der er jo mange man kunne pege på, men jeg tror jeg vælger Rikke Kristine Østergaard, som arbejder hos Advice og har podcasten Karrierekvinder. Hun er så dygtigt og tjekket, og elsker den udvikling hun selv deler i podcasten.