Blog

10. maj 2021
| Portræt

"Det har været og er til stadighed udfordrende at være kvindelig iværksætter, særligt i tech-branchen. Der er mange indbyggede fordomme og handlinger, der gør det vanskeligt at navigere og handle som kvindelig iværksætter, men det er en udfordring, der er nødvendig at løse nu."

Sahra-Josephine Hjorth er 35 år og direktør og medstifter af softwarevirksomheden CanopyLAB. 

 

Find Sahra her: 

LinkedIn

Instagram

 

Ladies First fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvinder i arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og ønsker at hylde.

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Min virksomhed, CanopyLAB, som jeg for 5 ½ år siden stiftede sammen med min mand, Christian Skræm Jensen,  står på mange måder over for en skillevej nu. Vi vil vækste CanopyLAB til at blive den første unicorn fra Norden, der har en kvinde med som stifter. Vi har taget et enormt spring - både som organisation og med produktet det seneste år, og det er min opgave og fokus at få organisationen til sikkert og målrettet at tage de yderligere spring, der skal til for at skalere, som vi har planer om. Jeg skal sikre, at hele organisationen med kontorer i Peru, Columbia, Vietnam, USA og Danmark spiller hinanden gode og styrer i samme retning. Det er en meget spændende udfordring.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Mit største og mest betydningsfulde valg har uovertruffent været at stifte min egen software-virksomhed sammen med min mand, Christian. Vi startede CanopyLAB mest som et projekt, men det har udviklet sig til at være en virksomhed med 38 medarbejdere og 200+ virksomheder som kunder verden over. Vi har udviklet en adaptiv og social læringsplatform, der baserer sig på kunstig intelligens, og det er fantastisk at udvikle et produkt, der skaber værdi for så mange mennesker og organisationer verden over. 

Hvad er du særligt god til?

Jeg er en innovativ og visionær person, der er god til tidligt at identificere behov og tendenser og omsætte disse til konkrete løsninger - særligt inden for tech. Mange af de funktioner, der er indbygget i CanopyLABs læringssoftware, troede de færreste på, at vi kunne komme i mål med at bygge, men vi har bevist det modsatte. 

Jeg har i løbet af mit liv indgået i mange netværk og fællesskaber, og de har støttet mig, givet mig værdifuld feedback, nye perspektiver på mit arbejde og liv generelt og resulteret i konkrete opgaver. Endeligt har jeg fundet flere fantastiske medarbejdere i enkelte netværk.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Det har været og er til stadighed udfordrende at være kvindelig iværksætter, særligt i tech-branchen. Der er mange indbyggede fordomme og handlinger, der gør det vanskeligt at navigere og handle som kvindelig iværksætter, men det er en udfordring, der er nødvendig at løse nu.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg har i løbet af mit liv indgået i mange netværk og fællesskaber, og de har støttet mig, givet mig værdifuld feedback, nye perspektiver på mit arbejde og liv generelt og resulteret i konkrete opgaver. Endeligt har jeg fundet flere fantastiske medarbejdere i enkelte netværk.

Pt. er jeg aktiv som bestyrelsesmedlem af DI Digital og medlem af en VL gruppe.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte hinanden i arbejdslivet?

I CanopyLAB er vi opmærksomme på, at folk skal vokse i deres roller. Det gør vi ved at udvise tillid og lade medarbejderne vide, at de ikke står alene men kan søge hjælp og sparring hos mere erfarne kolleger. Dette kan overføres til flere niveauer.  

Den næste store mulighed kan opstå, hvor du mindst venter det, så vær åben, bevar en bred kontaktflade og orientér dig bredt. 

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt ny på arbejdsmarkedet?

At den næste store mulighed kan opstå, hvor du mindst venter det, så vær åben, bevar en bred kontaktflade og orientér dig bredt. 

 Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Overordnet har jeg selv åbnet mine døre og har arbejdet hårdt og målrettet for at nå derhen, hvor jeg er i dag, men jeg vil nævne mit gymnasie-kostskole, United World College USA, som jeg stadig er i kontakt med. Fra UWC har Camilla Bredholt og Clement Kjersgaard altid givet mig mange muligheder og udvist mig stor tillid. Derudover har tænketanken Singularity University med Laila Pawlak i førertrøjen introduceret mig til mange interessante mennesker. Endeligt har vi i CanopyLABs tidlige faser deltaget i flere accelerator-programmer, som hjalp os rigtig godt i gang, herunder særligt Go Grow på CBS 

 Hvilke tre værdier er vigtige for dig i dit arbejdsliv?

Ærlighed, ansvar og respekt for hinanden og vores forskelligheder.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Daisy Løvendahl, personlig rådgiver, parterapeut og forfatter.