Signe Fejerskov

Det giver mig blod på tanden at møde barrierer i arbejdslivet

Signe Fejerskov er 23 år. Signe er ikke kun studerende, men også investeringsformidler og oplægsholder ved Fejerskov Invest. Hun har en stor interesse for aktier og investering, hvilken hun ønsker at videregive til især kvinder, der kan have et forholdsvist anstrengt forhold til investering og privat økonomi.

Ladies First skaber og fremviser alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som er en del af fællesskabet i Ladies First Network. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Lige nu er jeg optaget af at formidle investering for alle, da jeg mener at viden skal være tilgængeligt på et niveau, hvor alle kan være med. Derudover mener jeg, at der skal være en rollemodel for alle, og derfor gør jeg mit for at sætte et aftryk, selvom der er mange seje kvinder og mænd på dette felt.

Under Corona har jeg dog haft meget tid tilovers. Derfor er jeg begyndt at læse diverse rapporter om løngab og vores måde at tænke BNP på – om frivilligt arbejde burde være en del af denne værdiskabelse. Jeg er en sucker for ny viden og helst noget inden for det økonomiske felt. 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg valgt at droppe mit studie – det har haft en stor betydning økonomisk, men også personligt. Jeg gjorde det af to årsager. Et, for at få mulighed for at læse noget der var mere mig, og to, for at få mere tid til projekt Fejerskov Invest. Desværre kom Corona i forbindelse med dette og lagde alle mine planer ned. Dette har dog givet mulighed for refleksion i forhold til fremtidens muligheder, både for mig personligt, men også for karrieredrømme/planer.

Samtidig med denne beslutning valgte jeg også at forlade mine bestyrelsesposter i Dansk Aktionærforening og diverse studenterbevægelser. Hele min hverdag forandrede sig – på en måde hvorpå jeg ikke kan sige om det er bedre eller værre, da det jeg lavede, var det jeg elskede, men det frigav en tid som jeg ikke have set længe. 

Hvad er du særligt god til?

Jeg er særligt god til at kommunikere i et sprog hvor alle kan være med, selv hvis det er hardcore økonomiske teorier. Det er en enlig en evne jeg ikke selv havde set være der, før jeg stod til et foredrag og skulle tale. Feedbacken var så god, at jeg voksede 10 cm og at smilet gik fra øre til øre hele vejen hjem.

Siden da har jeg fundet ud af hvor meget jeg elsker det – det at formidle, men også at se blikket i folks øjne når 25 øren falder. Det bunder nok i, at jeg ser mennesket bag personen og gerne indgår i en dialog med mine tilhørere. Dermed er jeg helt klar over hvem det er jeg taler til og hvad deres ønske er med at have henvendt sig til mig.

Jeg har fundet ud af hvor meget jeg elsker at formidle, men også at se blikket i folks øjne når 25 øren falder. Det bunder nok i, at jeg ser mennesket bag personen og gerne indgår i en dialog med mine tilhørere.

Hvilke udfordringer oplever du i dit arbejdsliv?

Jeg har ofte møde en barriere i det jeg er en ung kvinde. Det kan godt være svært at få den plads man selv føler man er værd, når det er i en mandsdomineret verden – med særligt meget voksne mænd. Derudover har jeg mødt en generel holdning om at man skal være ekstremt god før end at man må formidle noget. ”Du er jo ikke ekspert, og har ikke en uddannelse inden for dette, så hvorfor føler du dig berettiget?”. Dette har dog blot givet mig endnu mere blod på tanden og mod til at følge mine drømme.

Hvordan kan vi alle blive endnu bedre til at løfte kvinder?


Vi kan forbedre kvinders vilkår ved at støtte hinanden. Det at sætte ord på at andre gør det godt, og bakke op om dette. Det betyder alverden når kvinder løfter kvinder, da vi dermed kan nå nye højder og tænke nye tanker. Derudover kan vi giver kvinder skubbet til at tro på sig selv. En af de ting der holder mig igen, er de der tror på mig.

Min veninde der beskriver mig som hende der gerne arbejder meget mere end hvad godt er – alt imens jeg sætter mål og realisere. Hvis vi alle havde den åbne tilgang til hinanden, så ville kvinder stå endnu stærkere end de gør i dag.

Hvorfor er der behov for netværk for kvinder?


Der er behov for de her netværk, da kvinder her kan vokse sig mod til at sparke døren ind og sig ”se mig, jeg har faktisk talent for dette – eller en god ide”. Den sparring og vidensdeling der er i netværk som disse gør, at kvinde netværk er guld værd. Derudover er det her man kan prøve sig frem foran ligesindede, og dermed opnå brugbar feedback som man ikke opnår mange andre steder, da forståelsen bare er der, uden en lang introduktion. 

Hvis vi alle havde den åbne tilgang til hinanden, så ville kvinder stå endnu stærkere end de gør i dag.

 Hvem inspirerer dig?

Der er mange der inspirerer mig, men særligt vores statsminister, Mette Frederiksen. Hun arbejder ikke med det samme som mig, men jeg synes hun er en power-kvinde. Særligt her under krisen hvor hun har skulle tage store beslutninger, formidle til en bred befolkning og samtidig være mor og familiemedlem. Det at kunne tage en beslutning og stå ved den selvom der er så mange modstandere det er fascinerende. Der er nogle grundlæggende tankegange som bliver manet til jorden når man ser på hvad der er muligt hvis man tror på sin egen holdning og fremgangsmåde.  

Hvem har du brug for åbner døren for dig?


Det her er det hidtil sværeste spørgsmål. Der er mange døre jeg selv kan åbne, men skal tage mig mod til – det er nogle gange lettere at have ideerne end at udføre dem. Jeg kan ikke sætte navn på hvem der skal åbne denne døre – men drømmer om at skrive en bog om investering, på et niveau hvor alle kan være med. Der er udgivet en del bøger på området, men tror ikke det skal holde mig tilbage.

Så vedkommende der har forstand på at få startet på at skriv en bog med fakta og ikke mindst det videre skridt til at få den produceret og solgt. Denne dør ville være skøn at få åbnet.