Jeg ønsker fremover at gøre alt jeg kan for at flere mennesker følger deres hjerte og lytter til den lille stemme indeni.

Blog

26. februar 2020
| Portræt | Selvstændig
Carla Mickelborg er 31 år. Hun er influencer og iværksætter med afsnit i personlig udvikling; founder af Club Carla, forfatter af "Jeg elsker mig selv" og CEO i Goal-setter.

 

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg var i 2019 ude i en shitstorm, hvor der blev sat spørgsmålstegn til min troværdighed. Den opstod umiddelbart efter jeg havde udgivet min bog ”Jeg elsker mig selv”, hvor jeg samtidig havde været åben omkring, at jeg redigerer mine billeder på Instagram. Oplevelsen fik mig til at tænke over, hvordan jeg kan blive bedre til at gøre det, der får mit hjerte til at banke, og holde fokus på det jeg elsker, så jeg ikke behøver at blive så ked af det, når jeg bliver misforstået og kritiseret.

Jeg fandt ud af, at det jeg elsker er, at hjælpe folk med at løfte deres bevidsthed gennem inspirerende og æstetiske billeder og videoer, humor og autentiske historier fra min egen selvudvikling. Så jeg designede et website, hvor jeg deler de værktøjer, der har hjulpet mig. Og jeg investerede i en coach uddannelse, som GOALS coach hos min mor, Mariane Mickelborg. Lige nu har mit site, Club Carla lidt under 2000 gratis medlemmer, og 200 betalende medlemmer. Jeg arbejder hver dag på at finpudse universet og udvide mit sortiment derinde. 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Da jeg som 21-årig sagde min sidste replik som Søs i Far til Fire, fortsatte min drøm om at at blive skuespiller, og jeg søgte ind på skuespillerskolen. Men efter nogle år, var det som om, at ligegyldigt hvor meget jeg havde øvet mig i at overbevise mig selv om, at dette var min DRØM, og at jeg død og pine bare skulle kæmpe videre, ligegyldigt hvor hårdt det var, og hvor lidt penge jeg tjente, kunne jeg ikke tro på det mere. Jeg knækkede fuldkommen sammen, og vidste ikke hvem jeg selv var længere, fordi jeg ikke længere havde min drøm at kaste min personlighed op på.

Til mit held, er min mor en så dygtig coach, at hun fik hjulpet mig op igen. Hun hjalp mig med at finde mine kærneværdier: Inspiration, begejstring og ærlighed. Og jeg måtte erkende, at de ikke hang sammen med min skuespillerdrøm. En fuldkommen afgørende begivenhed for det lykkelige sted jeg i dag befinder mig i min karriere, hvor mine valg altid afstemmes med mine kærneværdier. Derfor både nyder processen og målet.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Mine kerneværdier er vigtige for mig privat, såvel som i mit arbejdsliv. At dele sig selv op mellem de to, er lidt som at gå gennem livet med armene spredt ud til hver sin side. Det er meget lettere at gå gennem livet med hænderne samlet foran sig. Så jeg tænker faktisk ikke så meget over hvornår jeg arbejder, og hvornår jeg holder fri. Jeg arbejder når jeg er inspireret til det, og lader min begejstring guide mine valg, og lytter til min krop med ærlighed, og tager pauser når jeg har brug for det. Nogle gange skal der selvfølgelig arbejdes igennem, selvom jeg er træt, men i min hverdag, er det i høj grad mine kærneværdier, jeg navigerer efter. 

Jeg fandt ud af, at det jeg elsker er at hjælpe folk med at løfte deres bevidsthed gennem inspirerende og æstetiske billeder og videoer, humor og autentiske historier fra min egen selvudvikling. Så jeg designede et website, hvor jeg deler de værktøjer, der har hjulpet mig.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Det var jo en succes at få rollen som Søs i Far til Fire, dengang jeg gik til åben casting, sammen med 2000 andre håbefulde unge piger. Og samtidig var det som sagt også en af de hårdeste oplevelser i min karriere, fordi virkeligheden som skuespiller, slet ikke var så magnifique som alle troede. ”Var det ikke sjovt at være med i en film” - det spørgsmål tror jeg, at jeg har fået flere 100 gange. Og jo, det var sjovt, men mest af alt var det hårdt arbejde, ventetid, og det at skulle holde sig klar en hel dag, med makeuppen og tøjet fnugfrit, mens ens venner var på Roskildefestival og ved vandet.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg må blankt erkende, at det at kende folk – er crucial. Og jeg har altid gjort brug af mine. Men man skal ikke tro, at hvis man ikke har det nu, så er løbet kørt. Jeg var jo også bare 16 år engang, og fuldkommen ny i alle former for business, og vidste intet om hvem der var de ”rigtige” at kende eller hvordan man skulle komme i kontakt med dem for den sags skyld. Så jeg var bare mig selv, og talte med dem jeg synes virkede flinke. Den tilgang tror jeg for fulgt mig siden. Og fordi jeg startede ret højt oppe i hierarkiet i filmbranchen, har mine kontakter fra en ung alder, udsprunget derfra, og det har på mange måder senere i livet vist sig at være en fordel.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At det er en god idé at sige nej en gang imellem. Jeg har altid været en kæmpe jahat, og har altså sagt ja til ting en gang imellem, som jeg godt kunne have været foruden. Jeg ville sige til mig selv, at du skal bære dig selv med stolthed, og lytte til din indre stemme, når den fornemmer at folk ikke har rent mel i poserne (lol).

 

Jeg knækkede fuldkommen sammen, og vidste ikke hvem jeg selv var længere, fordi jeg ikke længere havde min drøm at kaste min personlighed op på.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Pelle Hvenegaard hjalp mig med at se nye muligheder, efter jeg var blevet coachet af min mor. Han foreslog mig at tage en uddannelse som TV- tilrettelægger. Så det gjorde jeg. Og det var den bedste beslutning til dato. På de fire år jeg gik der, fandt jeg min niche og fik de værktøjer, som i dag gør det muligt for mig at producere videoer, podcasts, hjemmesider og alle de ting jeg lever af i dag. 

Hvad er din fremtidsvision? 

Jeg ønsker fremover at gøre alt jeg kan for at flere mennesker følger deres hjerte og lytter til den lille stemme indeni. Og faktisk bare skide lidt på, hvad vi troede var det rigtige at gøre, eller hvad andre måske synes vi burde. Det er jo bare noget vi tror. Livet er meget større end vi kan forestille os. Så ja, jeg vil producere flere billeder, videoer, foredrag, retreats, bøger og kursuser – som kan udvide vores horisont og højne bevidstheden om, at vi skaber vores eget liv ud fra det vi vælger at fokusere på.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts Blog? 

Jeg ved ikke om man må vælge en der ikke er kendt. Men jeg vil prøve. For min mor, Mariane Mickelborg er ikke kendt, men det burde hun faktisk være. For hun er simpelthen bare den sejeste kvinde jeg kender. Hun gik ud af sit reklamebureau i 80’erne, og siden da har hun forsket i hvad billeder kan hjælpe os med mentalt, skabt vores familievirksomhed GOALS og kun arbejdet med det hun oprigtigt elsker. Hun er det klareste eksempel på en person der har fulgt sit hjerte, og lært min bror og jeg, at alt vi har er nu’et og det skal vi gøre os umage med og så er alt andet sådan set ligegyldigt. Selv penge, flygtige romancer og fester. Det er ret sejt synes jeg.