Blog

6. oktober 2019
| Portræt

Jeg elsker at skubbe til vanens magt

Dorthe Brøgger er 54 år, Cand. Mag. i teatervidenskab og formidling og grundlægger og kreativ direktør i designvirksomheden ‘Another View – Sustainable Fashion’, der drives i fællesskab med Mette Groth og Maria Vang Nielsen. Derudover har hun coaching-  og foredragsvirksomheden ‘Dream Power’.
 

 

Dorthe Brøgger

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvinde-portrætter inden for emnet arbejdsliv. Dette portræt er af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Dorthe Brøgger beskriver sig selv som en inspirator, change-maker og generelt nysgerrig på livet.

Hvad optager dig lige nu indenfor dit arbejdsliv?

Indledningsvis vil jeg sige, at jeg ikke skelner skarpt mellem arbejde og fritid. Jeg elsker at inspirere, udvikle, finde nye muligheder og skubbe til vanens magt. Det gør jeg uanset om jeg arbejder eller holder fri. Jeg har gennem de sidste år været meget optaget af bæredygtighed og tager ofte udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.

Vi har mulighed for at påvirke så mange menneskers liv, gennem vores handlinger. Ord er ikke nok.

I kraft af mit arbejde i Another View arbejder jeg konkret med mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst, mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion samt mål 17: Partnerskaber for handling. Overordnet er jeg passioneret omkring vores måde at leve på og vores tilgang til livet.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg har skiftet spor flere gange: fra sygeplejerske til dramaturg, fra dramaturg til selvstændig. Først med min virksomhed DreamPower og senest for fem år siden, da jeg etablerede Another View.

De største valg har altid været betinget af møder med inspirerende personer. Af min livslyst og vision: At udvide livets dimension og bruge langt flere af menneskets og livets facetter. Det indebærer, at sige ja til det uprøvede og nye.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og privatliv for dig ?

For mig er der ikke et stort skel mellem arbejde og privatliv.  Min vision er den røde tråd i mit liv. Både når jeg arbejder og holder fri. Jeg arbejder meget, men som selvstændig kan jeg i høj grad selv tilrettelægge mit arbejde - og det værdsætter jeg højt.

Skinner solen, jeg kan holde fri, cykle ned og bade og arbejde om aftenen istedet. Med tre skønne børn og et rigt social liv er det dog vigtigt at ‘slukke helt for arbejdet’ engang imellem og holde fri. Jeg bliver stimuleret af dybe samtaler, tætte relationer og humor. Af mennsker, der tør sætte sig selv i spil og bidrage.

Istedet for at tænke ‘hvad kan jeg få ud af livet’ skal vi tænke ‘hvad kan livet få ud af mig’. Jeg vil gerne supporte mennesker til større autencitet og diversitet: At vi finder modet og lysten til at være ‘originale’ – ikke bare kopiere hinanden.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg har fået mange smukke og berigende tilkendegivelser fra firmaer og mennesker, som jeg har sparret og været med til at løfte og udvikle. At etablere Another View – et bæredygtigt modebrand, hvor respekt og etik for både mennesker og miljø er afgørende, er også en stor tilfredsstillelse. At holde fast og blive ved trods skepsis og mange udfordringer  - vi begyndte før ‘sustainable’ var et buzzword og er en stor succes.

Udfordringen har helt klart været – og er stadig – at få økonomien til at hænge sammen. At skabe vækst. Også på bundlinjen.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Uendeligt meget. Jeg var med til at opstarte Cybersisters: Et af de første kvindelige netværk i Danmark. Uden det fællesskab, sparring og opbakning – både rent fagligt, men bestemt også personligt, havde jeg ikke haft hverken mod, styrke eller kærlighed til at blive ved –  At holde så meget fast i min vision – og i mig selv.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

 

Gå ombord med integritet, åbenhed og passion. Gør dig umage, lyt til andre og vælg dine kampe. Vær generøs. Sørg for også at nyde og have det sjovt. (Ha ha) okay, sådan tænkte jeg måske allerede, da jeg var hel grøn.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

I mit allerførste job som helt ung sygeplejerske, havde jeg en afdelingssygeplejerske, der virkelig troede på mig. Hun gav mig ansvar, lod mig være med i forskningsprojekter på højt plan og pustede til min passion for mennesker og udvikling. Indirekte var hun med til, at jeg efter et par år begyndte på universitet og senere etablerede mig som selvstændig,

Lige da jeg havde etableret DreamPower, holdt jeg et oplæg om kreativitet, hvor direktøren for seminarer.dk, Bernhardt Strandstoft, tilfældigt var blandt tilhørerne. Han var begejstret og modig nok til at hyre et ’ukendt blad’ som mig, hvilket var starten på et femårigt udviklende og lærerigt samarbejde.

Desuden har mange af kvinderne i Cybersisters  hjulpet mig via deres tro og support!

Hvis du kunne stille andre kvinder ét spørgsmål,  hvad skulle det så være ?

At give flest mulige mennesker mulighed for at udvide deres syn på dem selv og livet. Livet er større end vi lever det!

Jeg ville ramme den længsel og lyst til mening, mange af os føler – og erstatte den med forbundethed og drive. Tænk i helhed. Sammen kan vi skabe en bedre, mere farverig og nuanceret verden. NU. 

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Det skal være  Gitte JustKirsten Stendevad eller Gitte Jørgensen - tre meget forskellige kvinder, som på hver deres made bidrager stort til livet.