Blog

22. september 2019
| Portræt

Jeg har sagt ja, hvor det ville have været nemmere at sige nej

 

Naima Yasin er  32 år og Cand.ling-merc fra CBS, Community Builder hos Copenhagen Fintech, podcast vært på den danske podcast serie A Seat At The Table.
 

 

Naima Yasin

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvinde-portrætter inden for emnet arbejdsliv. Dette portræt er af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu indenfor dit arbejdsliv?

Jeg fokuserer utroligt meget på diversitetsagendaen indenfor fintech.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg har sagt ja, i mange situationer hvor det ville have været nemmere at sige nej. Det er vigtigt for mig at mærke udvikling. Og den kommer i de situationer, hvor jeg kan mærke imposter-syndromet komme frem. Så ved jeg at jeg er på den rette vej.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og privatliv for dig ?

Alle mine aktiviteter uden for arbejdet: om det er podcasten, frivilligt arbejde eller være sammen med venner – giver et pusterum til at kunne være mig selv og være mit hele selv.

At finde en måde vi kan få flere minoriteter repræsenteret og vise businesscasen for, at det er godt for forretningen og ikke kun en marketingsstunt.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg er sindssygt stolt af vores podcast A Seat At The Table. At vi har formået at bygge noget op ud fra vores passion og lære os selv, hvad der skal til for at skabe en prisvindende podcast. Det står i hvert fald meget højt på listen.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg har været utrolig heldig at have folk i mit liv, der alle er enige om, at vores fælles ansvar er at hjælpe hinanden – uden at forvente at få noget til gengæld. Så vi taler højt om de muligheder der, udfordringer, coacher hinanden i lønsamtaler og taler sammen om problematiske situationer på vores forskellige arbejdspladser. Jeg er stærk fortaler for Madeleine Albrights citat: “There is a special place in hell for women who don't help other women".

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At du ikke skal vente på at nogen åbner døren for dig. Det er vigtigt at du skaber din egen dør og går igennem den.

At det er vigtigt at du ikke venter på at få plads ved bordet, men skaber dit eget bord.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Det er ikke specifikke personer, men mange mennesker som har krydset min vej de sidste 32 år.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Amalie Have. Hun er et fantastisk dygtig aktivist som bruger sin platform og sig selv til at gøre en kæmpe forskel.