Fælles om handlekraft – og en smule anarkisme

Blog

5. februar 2019
| Portræt

Fælles om handlekraft - og en smule anarkisme

Hello Ladies!

Vi, Louise og Nikoline, er de nye, lykkelige partnere i Ladies First. Vi glæder os til at komme i gang - og skabe fremtidens Ladies First sammen med jer.

Men hvem er vi egentlig? Vi har interviewet hinanden, så læs med her, hvis du er nysgerrig på os.

 

Direktører i Ladies First

Nikoline Nybo og Louise Marie Genefke

Vi starter med Nikoline Nybo. Hun er 25 år med en baggrund i antropologi og studerende på kaospilot-uddannelsen i Århus.

Hvilke erfaringer har du gjort dig i dit arbejdsliv, og hvad har været det mest udfordrende?

Jeg har indtil for nogle år siden arbejdet meget analytisk og strukturelt, da jeg studerede og senere arbejdede som antropolog. Men nu har jeg min gang på kaospilot-uddannelsen, hvor jeg har byttet bøgerne ud med bæredygtige løsninger, kreative ledelsesværktøjer, følelsesvækkende spørgsmål og kønnede refleksioner. Udover praktisk erfaring med projekt- og procesledelse er fokus på en selvudviklende tilgang til ledelse, arbejdsliv og udfordringer. Jeg senest arbejdet i Barcelona for Erika Lust Films, der laver etisk producerede erotiske film med kvindens nydelse i fokus. Det var en udfordring at arbejde i dén branche; men også virkeligt lærerigt og spændende.

Hvornår har du været mest modig i dit liv, og hvorfor lavede du en podcast omkring mod?

Jeg har valgt en anden og mere kreativ vej i livet end resten af min familie, hvilket til tider har været en udfordring og givet en følelse af manglende opbakning.

Det har været en følelsesladet rejse, og krævet mod at være tro mod mig selv samt respektere min egen drivkraft. Her har jeg fundet støtte i andre fællesskaber, der har givet mig kræfter til at gå den vej, som jeg troede på var rigtig for mig.

Jeg lavede Ladies First Podcast om mod, fordi jeg oplevede, at dét at være modig blev forventet af mig fra mange sider: Som kvinde, ung, iværksætter og som fremtidig leder. Det gjorde mig interesseret i begrebet, og podcasten blev et medie, hvor jeg dykkede ned i, hvad begrebet egentligt betyder, og hvad det betyder, når vi beder hinanden om at være modige. Det mundede ud i nogle interessante, provokerende og rørende fund, som jeg tror, vi alle kan lære noget af.

Hvilken kvinde finder du inspirerende?

Min liste er så lang, men et nedslag i toppen siger Greta Thunberg, den 15-årige svenske miljøforkæmper, der taler så direkte, hudløst ærligt og frygtløst til os alle, og opfordrer til handling. Ikke mere snak. Handling. Nu. Dem har vi brug for flere af.

Hvornår er du lykkelig?

Jeg er ekstra lykkelig søndag eftermiddag. Søndag eftermiddag kombineret med kaffe, tæpper og friske dadler. Helst sammen med et par gode mennesker og ophedede, helst  samfundskritiske, samtaler, der sætter en masse tanker igang. Den slags samtaler, hvor man går derfra med helt røde kinder og en lang liste med fremtidige planer, som man har lagt sammen.

Hvorfor har du valgt at overtage Ladies First?

For mig er Ladies First et smukt og progressivt kvindefællesskab, hvor vi ikke lader os diktere af at skulle se hinanden som konkurrenter, men skaber et rum til at løfte og se hinanden. Derfor er jeg fuldstændigt opslugt og rørt af dette fællesskab - og har lyst til at føre det videre, lade det vokse og udvikle sig. Jeg ser et kæmpe potentiale for at kunne skabe en bedre verden, bl.a. sammen med Ladies First:

En verden, der er i mine øjne bør være; mere bevidst om aftryk og konsekvenser af handlinger, mere lige, nuanceret og repræsentativ, mere taknemmelig, mere græsrodsagtig og mere empatisk.

Hvad er jeres styrker sammen?

Tilsammen er vi et powerhouse af magi, forskellige kompetencer, målrettethed, nysgerrighed, iver og en kriblen i fingrene for at komme igang.

Den anden partner er Louise Marie Genefke. Hun er 39 år, mor, leder, konsulent og ekstern lektor.

Hvilken beslutning har du været mest bange for i dit liv?

For et halvt år siden besluttede jeg mig for at opsige min chefstilling. Det var udfordrende at komme frem til, at stillingen ikke passede til mig mere. Jeg havde det godt, med skønne kollegaer og medarbejdere, men jeg havde i længere tid haft en lille stemme inden i mig, som var lidt ked af det, og jeg følte mig ikke helt på den rette hylde.

 

Det krævede mod at lytte til mig selv og reagere. Det sjove er, at efter jeg tog den tunge og svære beslutning, så føltes den pludselig let som en fjer.

Nu hvor jeg er blevet selvstændig og en del af Ladies First, kan jeg mærke, hvor meget energi jeg får ved at skabe, udvikle, inspirere og facilitere. Det gør mig så glad!

Hvad er det vigtigste, du har lært af din mor?

Op gennem mine ungdoms år, og i starten af mit voksne liv, så har min mor altså været en stor inspiration. Hun har haft en direktørtitel i mange år og er en arbejdsom, stærk og sej kvinde. Jeg er inspireret af den måde, som hun er kvinde, mor og leder på, hvilket jo nok er grunden til, at jeg selv valgte at gå ledervejen.

Ud over det, så har hun lært mig, at være et ordentligt menneske, sådan jysk og gæv. Jeg holder, hvad jeg lover og er ret direkte i min facon. Hun har lært mig at være en person, der er opmærksom på andre, og som passer på de mennesker, der er omkring mig. Men på samme tid er jeg blevet opdraget til, at når man først har sat sig noget for, så skal man føre det igennem og lære af det.

Derfor har jeg et mindset, hvor der ikke er noget, der er “rigtigt eller forkert”. Der er noget, der kan være bedre end andet, men alting handler om læring og udvikling, og derfor er jeg også her i dag.

Jeg kan se, at mine børn også er præget af denne mentalitet. Mine store børn, Vilma og Ellinor, er meget dedikerede til deres sport. Den ene er danser, og den anden er springgymnast, mens min lille Solvej på 2 år er helt vild med håndbold og sover med sin håndbold om natten. Så man kan roligt sige, at jeg har sådan nogle børn, der selv bestemmer, hvad de vil, og kæmper for det. De ved, at vi ikke presser dem, men at de skal finde drivkraften i sig selv. Jeg støtter og holder dem til ilden, når de har sagt de vil, så vi tager vi i hvert fald sæsonen ud. 

Hvornår er du lykkelig?

Jeg er lykkelig, når jeg kan se, at det jeg sætter i verden lykkes. Når jeg kan se, at mennesker omkring mig bliver glade og får energi af noget jeg gør eller hvis jeg kan give andre handlemod og -kompetence.

Hvorfor har du valgt at overtage Ladies First?

Det har jeg, fordi jeg ser et kæmpe potentiale i både forretningen, men i særdeleshed i fællesskabet, som jo er forenet med målet om, at vi kvinder skal hjælpe hinanden frem. Ved at stå sammen, så står vi stærkt!

Hvad er jeres styrker sammen?

Selvom der er 15 år imellem os, og vi har forskellige erfaringer og syn på livet, så deler vi en fælles vision og begejstring omkring Ladies First - og så er vi altså begge nogle anarkister. Jeg er overbevist om, at vores forskelligheder er en styrke, specielt fordi vi samtidigt deler en masse mod og handlekraft.

 

Tak fordi du var nysgerrig på os. Vi glæder os til at gengælde nysgerrigheden i fremtiden. Vi har allerede nu en masse spændende ting i støbeskeen, som vi glæder os til at dele med dig.

Så følg endelig med på vores Facebook eller Instagram. Du kan også modtage vores nyhedsbrev og få alt direkte i din indboks. 

 

Kærlig hilsen,

Louise Marie & Nikoline