Blog

13. marts 2020
| Portræt | Selvstændig

Jeg tror på, at det er meningen at vi skal løfte i flok.

Hanne Østergård er 41 år. Hun er business og SEOmentor og hjælper sine kunder med at tiltrække mere (og bedre) trafik til deres hjemmeside eller webshop. Dette gør hun ved hjælp af struktureret SEO-arbejde.

 

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg bruger min tid på at finde løsninger. Løsninger på mine kunders problemer. Ydermere at dele min viden og erfaring fra min vej fra “en mere eller mindre fiasko webshop til en toptunet og modstandsdygtig salgsmaskine”.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg solgte min webshop for 4 måneder siden. De 8 år jeg har været webshopejer har givet mig mere erfaring, viden og hår på brystet end de 15 år jeg har arbejdet, som almindelig ansat. Jeg har nu fået muligheden for at starte et nyt job op, som jeg selv er i fuld gang med at designe indholdet til.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Alt. Fra at være tilstede online 24/7 med webshoppen til at skifte spor og mærke efter, hvad jeg nu vil. Det har betydet alt. Jeg har fået muligheden for at tegne en ny hverdag, der passer til mit tempo og familiens behov. Det betyder alt.

Jeg har fået muligheden for at tegne en ny hverdag, der passer til mit tempo og familiens behov. Det betyder alt.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Da jeg startede som selvstændig gjorde jeg det mine konkurrenter gjorde. Jeg brugte så alt min energi på at regne ud, hvorfor det ikke virkede. Det var først da jeg stoppede op og brød med alt det, jeg ikke selv troede på, at min webshop blev en succes. Jeg gik fra at være en helt almindelig webshop til en personlig webshop med billede på forsiden. Dette i sig selv gav mig mange knubs. For det var ikke normalen for 8 år siden. Heldigvis har tingene ændret sig, og i dag er det helt normalt, at vise hvem vi er - også selvom vi ser solo selvstændige, der kan løfte større opgaver.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg tror på, at det er meningen at vi skal løfte i flok. Og ingen skal stå alene.

Derfor er ens netværk - både arbejdsmæssigt og privat så vigtigt, når man træder nogle skridt, som andre ikke før har gjort. Som det ofte er, når man vælger at gå det selvstændige liv i møde.

Hvis du vidste, hvad du, i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At det hele nok skal gå. Helt bogstaveligt talt. Når jeg vælger at tro på, at den forskel jeg ønsker at skabe også kommer til at gøre en forskel, så falder tingene på plads. Den bevidsthed og grounding ville jeg ønske jeg havde vidst fra starten af.

Jeg tror på, at det er meningen at vi skal løfte i flok. Og ingen skal stå alene.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mit netværk og mine kunder. Nogle gange smelter de to grupper sammen, og det gør kun værdien endnu større.

Hvilken kvinde i jeres netværk vil i åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts Blog? 

Jeg vil gerne åbne døren for Vibeke fra Bureaubystorm. Hun er en kæmpe inspirationskilde til mit nye arbejdsliv.