Blog

30. januar 2020
| Ledelse | Portræt

Jeg er drevet af passionen for det, jeg arbejder med, så ofte flyder arbejdsliv og fritid sammen

Heidi Boye er 42 år. Hun er landchef for Too Good To Go i Danmark og uddannet fra CBS med en Ph.D i forbrugeradfærd.

 

Heidi Boye 1

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvinde-portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Det optager mig i den grad at få skabt et samfund, hvor vi sætter langt større fokus på madspild. Vi ved, at knap 80% af danskerne synes, at det er enormt vigtigt at minimere madspild i hverdagen. Alligevel bliver 1/3 af al den mad, der bliver produceret, smidt ud. Det er 700 tons mad i Danmark alene. Generelt står madspild for 8% af den samlede CO2-udledning. Det arbejder jeg og mit team dagligt på at gøre op med.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg har altid fulgt min passion, og det er vigtigt for mig at arbejde i en virksomhed, hvor jeg kan identificere mig med virksomhedens værdisæt og mission. Og hvor jeg har gode og dygtige mennesker omkring mig. Det har været centrale elementer i de valg, jeg har truffet gennem mit arbejdsliv. Det har også betydet, at jeg af og til har måttet sige farvel eller takke nej til noget, når det ikke har været det rigtige match. Integritet er enormt vigtigt for mig.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Jeg tæller ikke timer, men har et indre energiregnskab, hvor arbejdsliv og fritid helst skal balancere. Balance er vigtigt. Jeg er drevet af passionen for det, jeg arbejder med, så ofte flyder arbejdsliv og fritid sammen. Og det passer mig rigtig fint. Det er vigtigere for mig, at der er en sammenhæng i det samlede hele - mere end i minutterne i hverdagen. Og der har jeg i dag en fin balance.

Jeg har altid fulgt min passion, og det er vigtigt for mig at arbejde i en virksomhed, hvor jeg kan identificere mig med virksomhedens værdisæt og mission.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg er i dag en del af en succesfuld virksomhed med en stærk mission, hvor vi dagligt oplever store og små succeser i kampen for et madspildsfrit Danmark. Det kan være alt fra nye store partnerskaber med dagligvarekæder til glade kundehenvendelser. Vi er gode til at fejre både små og store succeser.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Netværk er en naturlig del af mit liv og arbejdsliv. Jeg er en del af mange forskellige faglige og sociale netværk, som har forskellige formål. Det kan være alt fra inspiration og sparring til venskab mv. Det ville jeg ikke kunne undvære. I dag vil jeg - uanfægtet den situation, jeg står i - altid kunne trække på en i mit netværk. Det sætter jeg rigtig stor pris på.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At ting tager tid. Især når der er mennesker involveret, hvilket der altid er. Det skal jeg til stadighed minde mig selv om. Jeg er ikke verdens mest tålmodige menneske.

At ting tager tid. Især når der er mennesker involveret, hvilket der altid er. Det skal jeg til stadighed minde mig selv om. Jeg er ikke verdens mest tålmodige menneske.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mit netværk. Og så har jeg aldrig selv været bange for at sparke en dør ind.