Hey verden, se hvad jeg kan!

Blog

11. august 2017
| Selvstændig

Hey verden, se hvad jeg kan!

For halvandet år siden udgav jeg et blogindlæg her på Ladies Firsts blog, med titlen "Hvad Fanden er det egentlig jeg har gang i?". Et blogindlæg, som er blevet læst rigtig mange gange – men også et blogindlæg, som ikke længere stemmer overens med virkeligheden.

 

Bettina Schiött Jensen

For at gøre en lang historie kort, så føltes det bare mere og mere forkert, at jeg skulle bruge så meget tid på at markedsføre og sælge og så lidt tid på udvikling, igangsætning og design.

For kun et halvt år efter lukkede jeg min webshop, og min drøm om at skabe "mit eget brand" blev lagt i graven.

Det var ellers en god historie, det med at forfølge drømmen. Men når drømmen er skabt på forkerte præmisser, så er rejsen hverken særlig sjov eller udviklende for den, der sidder bag roret. For at gøre en lang historie kort, så føltes det bare mere og mere forkert, at jeg skulle bruge så meget tid på at markedsføre og sælge og så lidt tid på udvikling, igangsætning og design.

Så jeg besluttede at sadle om. I første omgang lukkede jeg min webshop. Og så begyndte en rejse, som var mere svær end jeg anede på det tidspunkt. En rejse, som handlede om at finde ud af, hvad jeg brænder for, og hvordan jeg kommer til at arbejde med noget, der gør mig glad.

På samme tidspunkt lejede jeg nogle lokaler sammen med en god ven i midten af Ry. Vi satte et langbord op, så andre selvstændige kunne komme og arbejde der – og det viste sig at være en succes. I løbet af et par måneder havde vi 15 medlemmer, der et par gange om ugen kom og arbejdede side om side. Og der fik jeg et netværk, som nu er kernen i min virksomhed. Vi sparer med hinanden, opmuntrer hinanden. Vi fejrer vores successer sammen. Og ikke mindst, så samarbejder vi på kryds og tværs.

Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg arbejder bedst sammen med andre.

Samtidig har jeg set et utal af TED-talks om branding og innovation. Jeg har set ALT hvad der er at se på You Tube med Simon Sinek – fordi jeg, ligesom ham, tror på at tillid imellem mennesker er noget af det vigtigste, når vi skal få virksomheder til at gro.

Jeg har grædt, tvivlet på mig selv og været så forbandet forvirret, at jeg ikke kunne se, hvordan jeg nogen sinde skulle få skabt en virksomhed med mig bag rattet. Fordi jeg bare ikke kunne finde "det", jeg brændte for.

Så en dag, så jeg en TED-talk, hvor en ung kvinde fortæller om, hvorfor nogle mennesker bare ikke kan finde den ene ting, de brænder for – den kan anbefales, hvis du lige som jeg løber (forvirret) rundt med en kreativ hjerne.

Lige så langsomt har jeg fået brygget mit liv som selvstændig sammen, så jeg arbejder i forskellige retninger. På samme tid. Samtidig bliver mit mod større med hensyn til at sælge, og jeg er nu der, hvor jeg nogenlunde kan se vejen frem. Som for mig er at arbejde kreativt. På alle mulige måder. Med idéudvikling, konceptudvikling og ikke mindst design.

Jeg har lavet en liste med de ting, som det sidste år har lært mig:

  1. Følg din intuition – mærk efter
  2. Vær tydelig overfor dig selv og andre, hvad dine præmisser for et samarbejde er
  3. Bare gør noget.
  4. Du kan ikke regne den ud. Aller højest have en fornemmelse for, hvilken retning du skal i.

Især nummer 4 har været en hård kamel at sluge. Fordi alle iværksætterråd handler om, at man skal have tydelige mål. Måske holder det stik. For nogen. Men ikke for mig. Så snart jeg har lavet en plan, så bliver min motivation kvalt i den.

I stedet forsøger jeg at navigere efter min intuition, og jeg arbejder hårdt på at stabilisere min selvtillid og troen på, at jeg kan bidrage med en hel masse. Og så øver jeg mig i at blive modigere, så jeg kan stille mig frem og sige:

Hey verden, SE HVAD JEG KAN!

Kærlige hilsner
Bettina
http://skindstad.dk

Ps: Vi har plads til flere i vores arbejdsfællesskab, som vi har udvidet med endnu et langbord og et mødelokale – se mere på http://perron28.dk