Hvad fanden er det egentlig jeg har gang i?

Blog

4. november 2015
| Portræt | Selvstændig

Hvad fanden er det egentlig jeg har gang i?

Bettina Skindstad er grafisk designer, og ved at stable sit nye brand "Skindstad" på benene, der bl.a. laver laserskårne mobiler, ophæng og julepynt - og så har hun meldt sig ind i Ladies First Netværksforløb for at udvide sit netværk og lære mere om, hvordan andre kvinder driver deres forretning. Vi har talt med hende om at tro på sig selv, om at drive en "rigtig" forretning, og om at være rigtig meget i tvivl...

Navn: Bettina Skindstad Ebert
Alder: 33 år
Nuværende beskæftigelse: Jeg er igang med at opbygge mit brand "Skindstad". Det startede med plakater, men er gået fra kun at være 2-dimensionelt til primært laserskårne produkter (mobiler, ophæng og julepynt). Jeg håber at udvide med flere produktdesigns i 2016.
Uddannelsesbaggrund: Jeg er uddannet grafisk designer i 2005 på Skolen for Visuel kommunikation i Højer.

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvordan er du endt der, hvor du er idag?

Jeg fik hurtigt job på en tegnestue i Herning efter min uddannelse, hvor jeg primært designede hang tags og packaging til modebranchen. Efter et års tid fik jeg en lignende stilling i Aarhus, men gik i 2008 selvstændig som grafisk designer. Jeg blev en del af det kreative iværksættermiljø og det var super fedt, og jeg mødte en masse spændende mennesker og udvidede min horisont. Efter 9 måneder var kassekreditten i bund, og da jeg lidt ud af det blå blev tilbudt et job hos LEGO takkede jeg ja. Efter tre år på deres inHouse bureau, en barsel og et barselsvikariat hos Danske Fragtmænd blev jeg igen selvstændig i 2013. Og nu, 2,5 år efter er jeg endelig igang med at opbygge det, jeg altid har drømt om: At skabe mit eget brand.

Har du altid drømt om at blive selvstændig?
Ja. Jeg kommer fra en familie hvor (næsten) alle (mændende) er selvstændige. Jeg har lært, at man selv har ansvaret for sit eget liv, og det falder mig meget naturligt selv at skabe mit arbejdsliv og forretning.

IMG_4635

Hvad er du mest stolt af at have opnået?

At jeg lige nu er i gang med at markedsføre min første sammenhængende kollektion. Den er lille. Og mit kundefundament er (stadig) lille. Men jeg er på vej i den retning jeg gerne vil.

Hvad er du ved at blive bedre til / ved at lære mere om?
Jeg er ved at lære at drive en "rigtig" virksomhed... Selvom jeg har været selvstændig i flere år nu, så har det primært været en konsulentvirksomhed, som jeg har bygget op via mit netværk. Det har fungeret rigtig godt, jeg har haft både spændende og indkomstrige opgaver. Men det er på en måde mere enkelt: Brief – opgaveløsning – fakturering (Sat på spidsen...). Men nu skal jeg pludselig ud på en helt anden platform: Jeg skal have fat i private kunder. Og jeg skal have fat i mange af dem, hvis min virksomhed skal løbe rundt på det. Og så skal jeg have udviklet, produceret, emballeret, lagerført, markedsført, solgt og distribueret produkterne... og en hel masse derimellem. Det er en lodret indlæringskurve jeg befinder mig på lige nu 🙂

Hvornår var du sidst rigtig meget i tvivl om noget?
I går. Da jeg ud fra et simpelt regnestykke regnede ud, hvor meget jeg faktisk skal sælge for om måneden for at kunne leve af det. Da var jeg lige ved at miste modet – hvad fanden er det egentlig jeg har gang i? På en enkelt dags konsulentarbejde kan jeg tjene det samme, som jeg solgte for i min webshop hele sidste måned... Men min allerbedste sparringspartner, nemlig min mand, fik talt troen og selvtilliden tilbage i mig.

Det er fantastisk at man ikke skal være en bestemt type for at vinde som iværksætter!

 

IMG_4481

Hvorfor har du meldt dig ind i Ladies First Netværksforløb, og hvad har du fået ud af det?

Netværk har igennem min rejse, både som selvstændig og min øvrige karriere, været vejen frem. Igennem netværk har jeg fundet sparringspartnere, samarbejdspartnere, jobs, ideer og masser, masser af udvikling. Jeg meldte mig til Ladies First, fordi jeg er nysgerrig på hvordan andre driver deres virksomhed. Og så synes jeg der er nogle udfordringer forbundet med at være kvinde og selvstændig, så derfor tiltalte det mig at deltage i et netværk kun for kvinder. Jeg har i Ladies First mødt en masse inspirerende og meget, meget forskellige kvinder. Og det synes jeg er fantastisk – at man ikke skal være en bestemt type for at vinde som iværksætter.

Hvad er dit bedste råd (til vores medlemmer)?

Spring ud i det. Hvis der er noget du drømmer om, så bliver det kun til virkelighed hvis du går efter det. Og så kræver det tålmodighed. Faktisk er det mest et råd til mig selv, for jeg panikker nogle gange over, at jeg ikke har nået det hele på seks måneder... Det tager tid at bygge en solid virksomhed op. Men hvis dens fundament er et godt netværk, troværdighed og passion for det du laver, så kan det sgu da ikke gå helt galt...

Læs mere om Bettina Skindstad og det nye brand på hendes hjemmeside: www.skindstad.dk

Skærmbillede 2015-11-04 kl. 09.10.41