Blog

24. april 2020
| Portræt

Jeg er dog stolt af min evne til at rejse mig op efter et fald

Inaam Nabil er 29 år, uddannet journalist og tidligere nyhedsvært på Radio24syv.

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Siden jeg i 2016 blev færdiguddannet som journalist, har jeg kørt en parallel karriere mellem journalistik og den kommercielle del af mediebranchen. I sommeren 2019 var jeg både produktchef på Altinget og nyhedsvært på Radio24syv. Så sagde jeg op på Altinget velvidende, at Radio24syv var lukningstruet. Og nu står jeg her som 29-årige og skal opfinde den dybe tallerken, eller i hvert fald træffe en beslutning om, hvilken retning jeg vil gå i mit arbejdsliv. Det er angstprovokerende men vanvittigt spændende.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Helt klart at gøre mig økonomisk uafhængighed. Det har kostet mig tre år. Når jeg ikke har arbejdet, er det fordi jeg har sovet. Men i dag betyder det, at jeg kan gøre præcis dét, jeg har lyst til. Og det er for mig enormt vigtigt, at jeg ikke føler mig bundet til en arbejdsplads eller en opgave, som jeg ikke har lyst til at være i og løse. 

Og så den her berømte ja-hat, som for mig er et aktivt valg i arbejdssammenhænge. Jeg siger ja til mange ting - for at møde nye mennesker og prøve nye ting af. 

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie-/privatliv for dig? 

Alt for længe har jeg arbejdet døgnet rundt og meget lidt plejet mine venskaber og familie. Men fordi jeg har haft to jobs, der på papiret minder om to fuldtidsstillinger, så har jeg lært, at der er mange timer på et døgn, og det hele er et spørgsmål om prioritering.

Jeg kan derfor ikke længere retfærdiggøre ikke at se mine nærmeste oftere. Det er egoistisk, for der er altid tid til det, man gerne vil bruge tid på. Sorry, nu gør jeg en masse mennesker sure. Men den erkendelse er enormt vigtigt for fremtiden, hvis jeg både vil være succesfuld på arbejde og starte en familie. 

Den berømte ja-hat er et aktivt valg i arbejdssammenhænge. Jeg siger ja til mange ting - for at møde nye mennesker og prøve nye ting af. .

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Puha. Jeg har haft mange sejre og fejret mange succeser men også oplevet dobbelt så mange fiaskoer. Jeg er dog stolt af min evne til at rejse mig op efter et fald - mest fordi, jeg ikke har et alternativ - og evnen til at blive rigtig god til at se nye udfordringer i øjnene. Omstillingsparat, hedder det i vor tid.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat? 

Den del har jeg ikke været så god til. Jeg er en enspænder, og det kan spænde ben for, at jeg kan komme videre med de opgaver og drømme, jeg har. Derfor er jeg også meget opmærksom på, at det er vigtigt med et godt netværk og sunde fællesskaber, der kan bakke en op, men også give den nødvendig energi til at gå i gang med de ting, man nu ønsker at skabe og arbejde med. 

Det tætteste jeg kommer på et sundt fællesskab er mine forældre og søskende. Jeg har seks søskende. Det er et socialt og økonomisk net, der vil noget. 

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn? 

Ro på. Gå ikke i panik. Der er ingen lig vej til målet. Ro på.

 

Ro på. Gå ikke i panik. Der er ingen lige vej til målet. Ro på.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag? 

Mine forældre, en redaktør eller to. Og en del kollegaer, der har troet på mig og behandlet mig godt.

Hvad er meningen med dit liv? Hvad skal du her?

Det er kæmpe spørgsmål, jeg i de her dage stiller mig selv - næsten hver dag. Og svarene har jeg endnu ikke.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Samtlige. Jeg ved godt, det er lidt cheasy, men jeg vil åbne døren for selv en fremmede kvinde, hvis hun står og banker på - og mand for den sags skyld.