Inspiration og netværk på menuen

Blog

21. november 2015
| Selvstændig

Inspiration og netværk på menuen

Mia Mulbjerg er en af vores skønne frivillige co-ladies i Aarhus, og fredag 20. november var hun én blandt de i alt 100 modige kvinder, der deltog i netværksmiddagen Ladies:Eat, der blev til i et samarbejde mellem Ladies First og MadRouletten - i anledning af Danmarks Iværksætteruge. Her kan du følge hendes aften fra turen i supermarkedet, mødet med sin makker og de 2 andre makkerpar, om dessert i en campingvogn og videre til efterfesten...

Kl. 15.55: Jeg sætter kurs mod supermarkedet, hvor jeg skal møde Katja, min madlavningsmakker. Det er lidt ligesom at skulle på blind date og jeg er både forventningsfuld og spændt!

Kl. 16.00: Over indkøbsliste og avocado-trykken (”Kan du mærke om de er gode? Hjemme hos os er det altså mest min kæreste der laver mad”) udveksler vi kort CV-status og får sat scenen. Jeg skal lave forret sammen med Katja. ”Hvad laver du så?” kan være et stort spørgsmål, når iværksætteren i maven har slået kolbøtter flere gange, og kompetencerne også har bevæget sig på flere andre scener. Vi når til en god forståelse af både baggrund og nuværende arbejdsstatus, inden vi går ud igennem selvbetjeningskassen.

Kl. 16.15: Indkøb af fancy lemonade til velkomstdrink. Jeg priser mig lykkelig for at Katja foreslog menuen, og nyder at der er styr på det fra hendes side. Jeg følger bare med, og er den der lægger cykelkurv til alle indkøbene. Vi koncentrerer os begge to om både at få handlet dét ind der står på listen, og få stillet alle de spørgsmål der vælter frem efterhånden som snakken går.

Kl. 16.20: Vi kommer hjem til Katja og åbner en øl, mens madlavningen påbegyndes. Jeg er fascineret over hvor hurtigt det føles både venskabeligt, hyggeligt og helt naturligt. Jeg står således med hænderne i citronsaft og opvask, da Katjas kæreste kommer hjem og hilser på.

IMG_7751
Vi fortsætter snakken, om studieliv på Aalborg Universitet (som vi har tilfælles), om at have haft kolonihave (som vi har tilfælles), om aversionen mod koriander (som vi har tilfælles), om iværksætterlivet og –drømme (som vi har tilfælles) og om hvor svært det kan være at finde sin rette hylde på arbejdsmarkedet, og hvor dejligt det er at have et arbejdsliv der føles rigtigt.

Kl. 17.45: Afgang fra Katjas køkken. Vi skal mødes med resten af vores ’menu’, og cykler af sted – med forretten og øl i en pose over styret, og en snak om opvækst, halballer og provinsdanmark.

Kl. 18.03: Vi ankommer samtidig med desserten, Anne og Katrine, og vrimler alle fire ind i køkkenet, hvor hovedretten, Manja og Marie venter på os. Jeg er helt høj på god stemning og snakken går lynhurtigt helt naturligt blandt os alle 6, mens velkomstdrinken bliver skænket og navne udvekslet.

IMG_7750

Kl. 18.20: Vi sætter os til bordet og præsenterer os én for én - vi er først igennem hele flokken da hovedretten er sat til livs. Det er virkelig muntert og damerne kan nogle gode anekdoter fra deres karrierevej: vi kommer forbi alt fra kulturforståelse og Kina til Herning og skindbearbejdning, hører om et projekt på designskolen, der involverede en penisattrap i flamingo til et brætspil målrettet seksualundervisning i folkeskolen, en tøjkollektion til handicappede, om Business Model Canvas og diskuterer bæredygtighed som fagområde og om fremtidens fødevarer er insekter (”Så stod jeg dér, og skulle spise en friturestegt orm”).

IMG_7744

Kl. 21.45: ”Desserten bliver serveret i campingvognen” annoncerer Katrine. Selvfølgelig gør den det! Vi er i et kontorfællesskab i en stor lagerbygning, hvor der mellem skrivebordene står en campingvogn, der eftersigende fungerer som mødelokale til dagligt. Vi rykker sammen om det lille bord i campingvognen og indtager en overdådig chokoladekage. Jeg har ømme mavemuskler af at grine og er inspireret til op over begge ører, af fem kvinder med vidt forskellige fagområder, baggrunde og interesser – der har en særlig drivkraft og foretagsomhed til fælles. Det er ambitiøse kvinder, der vil noget – nysgerrige mennesker, der søger inspiration og udvikling, som jeg føler jeg har meget til fælles med og som har en mentalitet jeg kan relatere til.

Kl. 22.30: Jeg føler i den grad mit netværk og min oplevelseshorisont er blevet beriget, da vi sammen sætter kursen mod midtbyen for at mødes med de andre middagshold og Ladies First. Stemningen er god og decibelniveauet passende højt på Cafe Vestergade 42. Det er tydeligt at jeg ikke er den eneste der har mødt ligesindede og haft en god oplevelse!

Kl. 00.45: På vejen hjem bliver jeg budt på risalamande af en lettere bedugget julefrokostdeltager, der holder rygepause uden for en restaurant. Jeg takker nej til det ellers generøse tilbud (”der er ellers lunken kirsebærsovs til?”) og tænker ved mig selv, at jeg er absolut mæt oven på aftenens input og menu. Der er masser at fordøje!

Tak for en helt forrygende aften til Ladies First, MadRouletten og ikke mindst til Katja, Katrine, Marie, Anne og Manja!