Jeg kan selv, jeg vil selv, men jeg er ikke alene

Blog

1. august 2018
| Selvstændig

Jeg kan selv, jeg vil selv, men jeg er ikke alene

Da jeg startede på netværksforløbet, var jeg godt i gang med min virksomhed Bold Bird, hvor jeg laver grafisk arbejde og hjemmesider. Alligevel var noget der manglede i mit arbejdsliv, og jeg manglede i hvert fald også ligesindede der kunne inspirere mig og samtidig holde mig til ilden. 

 

Ladies First Maria Emilie Borup Harring

Foto: Maria Emilie Borup Harring

af Maria Emilie Borup Harring, Stifter og ejer af Bold Bird & kanselvvilselv

Ved første øjekast var det svært at se hvad den meget brogede gruppe, der spændte fra mig på 24 år, til kvinder hvis alder ikke længerere bliver offentliggjort. Fra en landmand til en livstilsblogger og alt muligt ind imellem. Fra solo-selvstændige til selvstændige med personaleansvar, og fra danseprinsesser til civilingeniører. Men vi fandt hurtigt ud af, at vi alle sammen have let til latter, en forkærlighed for røverhistorier og at vi alle delte udfordringer på tværs af branche og alder. Igennem netværksforløbet udfoldede vores relationer, drømme, muligheder og udfordringer sig og jeg vil gerne fortælle hvordan min drøm pludseligt fik ben at løbe på.

LÆS MERE OM LADIES FIRST NETVÆRKSFORLØB

Fra lurende idé til spirende koncept
I 3 år havde jeg brygget på den bedste løsning, som kunne hjælpe de af mine kunder, der ikke havde økonomien til at hyre mig. I starten af 2018 begyndte et par brikker at falde på plads, og et koncept lurede i baghovedet. Det var dog først, da jeg på netværksforløbet mødte Pernille fra CrookedFilms, at jeg så hvor stort et behov der var. Jeg var nemlig ikke alene. Pernille drømte om at lave et online kursus omkring video, som hun kunne tilbyde de af hendes kunder, der endnu ikke havde økonomien til at hyre hendes hjælp – præcis som mig. Det der manglede i mit arbejdsliv, var nemlig glæden ved at kunne hjælpe nystartede iværksættere med deres drømme og virksomheder.

Som mange andre har oplevet det, behøver man ingen søvn, når en ny virksomhed ligger og venter på at blive skabt. En forretningsplan var udformet næste dag, budgettet var i orden. Det var faktisk en god idé. Jeg lovede dog højt og helligt mine nærmeste, at jeg kun måtte arbejde på dette koncept 2 dage om ugen. Resten af ugen skulle jeg fokusere på Bold Bird og kunderne der. Der gik 8,5 dag og så glemte jeg alt om det løfte…

Man skal passe på med at snakke om drømme og idéer på Ladies First Netværksforløb, for lige pludseligt er du i gang med at realisere den med opbakning fra et skønt heppekor.

Gennem de næste tre måneder blev alt hvad der testes kunne – testet. System, målgruppe, koncept og hvordan det hele skulle gå op i en højere enhed. Heldigvis (!) havde jeg netværksgruppen til at teste på. Ærlige mennesker med vidt forskellige baggrunde, nogle i målgruppen og andre ikke, men alle udfordrede gladelig mine idéer og tiltag ned til mindste detalje. Havde jeg ikke haft dem, havde jeg skulle redde dumme fejl senere. Så af hjertet TAK!

Lancering og kusine-virksomheder
Få måneder og mange sene aftener senere lancerede jeg kanselvvilselv.dk.

Udover online workshops omkring hjemmesider og brugeroplevelser, kan du møde de andre kvinder fra min netværksgruppe. Pernille Lund fra Crooked Films laver selvfølgeligt sin workshop om video på smartphone. Rikke Moritz giver den gas med workshops om Instagram og life-style bloggeren Sabina Haysen fra Sabinas Verden giver praktisk inspiration til branding. Der kommer løbende flere eksperter, flere videoer og meget mere inspiration og viden at hente på platformen der hver dag vokser sig større og større.

FÅ ET GRATIS KURSUS PÅ KANSELVVILSSELV SOM
PREMIUM-MEDLEM AF LADIES FIRST (VÆRDI OP TIL DKK 500 KR)

Så mange skønne kvinder skal der til når der skal laves photoshoot til addstyle.dk

Nårh ja… og Rikke Moritz skulle selvfølgeligt også bruge en hjemmeside til addstyle.dk, som er hendes webshop med tøj til kvinder. Det kunne jeg selvfølgeligt klare, ligesom andre på forløbet også blev sat i spil. Fotografen Helle Holm klarede photoshootet af tøjet, blogger og stylisten Sabina Haysen stod for stylingen og SoMe på dagen. Derfor fik vores virksomheds-babyer også samme fødselsdag og vi kunne lancere både kanselvvilselv.dk og addstyle.dk d. 1. juli 2018. Faktisk er vi ved at flytte sammen. Godt nok på et kontor, men vi kan simpelthen ikke undvære hinanden!

Gør det!
Mit netværksforløb var hylende sjovt, givende både fagligt, professionelt og personligt.

Hvis jeg skal opsummere hvad jeg har fået ud af forløbet, bliver du ikke færdig med at læse i dag.

Hvis du er i tvivl kan jeg kun anbefale dig at investere i din egen fremtid – det kommer helt sikkert tilbage. Også økonomisk.

 

MINE TRE RÅD TIL ET SUCCESFULDT NETVÆRKSFORLØB:

1 LEAN IN – DU FÅR KUN NOGET UD AF DET HVIS DU SELV VIL

2 HJÆLP MED DIG SELV OG DIN VIDEN – DET KOMMER 100 GANGE IGEN

3 LAV PLADS I KALENDEREN TIL AT LÆRE DIT NYE HEPPEKOR AT KENDE


LÆS OM ALLE LADIES FIRST NETVÆRKSFORLØB
Senest tilmelding 31. august