Kan man blive afhængig af netværk?

Blog

15. februar 2018
| Selvstændig

Kan man blive afhængig af netværk?

Sustain Daily trio

Emma Slebsager, Ditte Rosenquist, Johanne Stenstrup

Jeg hedder Johanne, og jeg er afhængig af Ladies First netværket på facebook. Jeps, så er det sagt. Jeg har fundet kontorplads, en illustrator, en oversætter og en grafisk designer gennem netværket - og fået svar på så mange spørgsmål, jeg ikke vidste jeg havde.

Det sidste år har jeg været iværksætter, og i den tid har jeg holdt et vågent øje på facebook gruppen Ladies First X CPH. I starten mest for at følge med i de spændende diskussioner, men senere også som en aktiv deltager. I dette indlæg vil jeg prøve at forklare præcist, hvordan netværket har hjulpet mig - for det er ikke altid på den traditionelle måde hvor du stiller et spørgsmål og får svar.

Indlægget er skrevet af Johanne Stenstrup (th. på billedet), som står bag Sustain Daily
Sustain Yearly er netop nu ved at blive crowdfundet på kickstarter: bit.ly/sustainyearly

Kontorplads ad omveje
I løbet af året fik jeg behov for at sidde andre steder end hjemme, og spurgte derfor efter hyggelige kontorfællesskaber på Nørrebro. Jeg fik mange svar, og kom i kontakt med flere. Projektet blev dog udskudt nogle måneder, hvor en fantastisk mulighed dukkede op. Men pludselig stod jeg 1. december og skulle bruge en kontorplads 8 dage senere. Da jeg allerede havde været i kontakt med flere gennem Ladies First netværket var det naturlige valg at kontakte mine to favoritter, og 9. december flyttede jeg ind på Greencubator som blandt andet er drevet af Stine Kondrup - fra facebook gruppen.

Illustratoren, der ville være med
I løbet af efteråret 2017 stillede illustratoren Signe Dedenroth et spørgsmål i netværket. Noget med at digitalisere sine akvareller. Jeg blev inspireret og gik ind og så hendes arbejde, som jeg hurtigt faldt for. Jeg skrev også til Signe og vi snakkede lidt om mit magasin Sustain Yearly.

Jeg fulgte faktisk ikke op, men det gjorde Signe. Hun ville bare være med, og har nu tegnet de skønneste bæredygtige superhelte som både vil pryde magasinet og en række af postkort vi laver.

At vælge en oversætter er svært
I december blev det tid til at finde en oversætter til magasinet. Vi ville nemlig gerne udkomme på Engelsk.

Alle sagde at det var vigtigt med en 'native speaker', men sådan en kendte jeg ikke. Jeg skrev derfor igen ud på facebook-gruppen, og blev overvældet af de mange svar.

4 blev valgt ud til at give tilbud og forslag, og i sidste endte faldt jeg for Lena Rutkowskis skrivestil. Hendes passion omkring projektet skinnede også igennem, og jeg er sikker på at jeg ikke havde fundet hende uden netværket.

En grafisk designer, der bare matcher
Den sidste person jeg har fundet frem til gennem netværket er grafisk designer Katrine Bønsøe. Hun skrev i facebook gruppen at hun havde noget ekstra kapacitet til at hjælpe en virksomhed, og blev, ligesom da jeg selv skrev, badet i svar. Jeg tænkte det var umuligt, men skrev alligevel at jeg havde et magasin som havde brug for hjælp.

Katrine kendte tilfældigvis til magasinet (og var fan) og to dage efter var vi matchet og hun er nu igang med at gøre Sustain Yearly endnu bedre.

Uden netværket havde jeg aldrig vidst at hun havde mulighed for at hjælpe, eller hun vidst at jeg havde brug for hjælp.

Har jeg brug for at finde en anden dygtig person i fremtiden vil jeg helt sikkert spørge Ladies First X CPH først. Det er fedt at “kende” så mange seje kvinder der gerne vil løfte hinanden op. Jeg vil også fortsat deltage aktivt i debatter og svare på spørgsmål - man ved aldrig hvad det fører til.

Sustain Yearly magasinet er forresten lige nu ved at blive crowdfundet på kickstarter her: bit.ly/sustainyearly