Ladies:Talk #12 Astrid Thorhauge & Thilde Højen “GODT NOK – 10 bud på en venligere hverdag”

Blog

28. august 2017
| Ladies:Talk

Ladies:Talk #12 Astrid Thorhauge & Thilde Højen "GODT NOK - 10 bud på en venligere hverdag"

Vi har taget os en snak med Astrid Thorhauge og Thilde Højen. De er veninder gennem 15 år og har sammen startet konsulenthuset Leben. I maj måned udkom deres bog ”GODT NOK –10 bud på en venligere hverdag” (køb bogen her), hvori de har undersøgt, hvorfor det er blevet så svært at blive tilfreds.

 

Ladies Talk Podcast

Astrid Thorhauge og Thilde Højen

”Den handler om hvordan man med enkelte greb kan skrue vores blikke. Både et blik på sig selv, men også det blik vi har på hinanden, som så i sidste ende skal handle om, hvordan bliver vi lidt bedre til at blive tilfreds med alt det der er. Så det ikke kun handler om alt det vi ikke når, og alt det vi burde, og alt det vi kunne gøre bedre, men vi skaber rum til at man kan tale om det der er GODT NOK, som man er glad for og som lykkes i hverdagen.” – Astrid Thorhauge

Vi kommer ind på emner som:

  • At tage afsæt i noget som allerede eksistere.
  • At være slave af sine egne forventninger
  • ”to dont” – hvad har jeg ikke lyst til at ændre på.
  • hvad har buddet ”du skal ære din farmor” med en venligere hverdag at gøre?
  • Stoppe op og være tilfreds.
  • Hvornår er man tilstrækkelig.

Jeg er så god til at lave havregrød, og det skal jeg ikke blive bedre til

(Astrid Thorhauge citerer Thilde Højen)

Lyt med når Nanna Kvist interviewer Astrid Thorhauge og Thilde Højen om tilblivelsen og tankerne bag deres bog ” ”GODT NOK –10 bud på en venligere hverdag”.

 

Har du kommentarer eller spørgsmål til podcasten eller måske egne erfaringer, som du ønsker at dele, så brug meget gerne kommentar-feltet herunder.

"Denne her bog handler ikke om, ikke at gøre sig umage og ikke at være ambitiøs. Tværtimod, men hvordan kan man sænke barren en lille smugle for sit liv ved at skrue på de her forventninger" -Thilde Højen.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Der er utrolig mange at takke i denne rejse. Jeg var heldig at møde mine Founding Fathers meget tidligt i processen, uden dem ville jeg ikke være hvor jeg er i dag. Blandt andet har Ole Andersen, tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank, og vores bestyrelsesformand Lars Förberg spillet en meget stor rolle, og de har begge været en kæmpe støtte. Samtidig har de gamle og værdibaserede familier som Foss og Topsøe-familien været en utrolig stor støtte. Min gamle arbejdsplads advokatkontoret Gorrissen Federspiel, har være en helt utrolig stor hjælper – det er jeg meget taknemmelig og glad for.

Hvad har du lært af at skabe Human Practice Foundation?

Jeg har lært betydningen og vigtigheden af at samarbejde med forskellige mennesker og at tro på sig selv. Man kan utroligt meget mere end man selv tror, og sammen kan vi endnu mere.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil gerne nominere Joan Thygesen fra Odsherred Zoo Rescue Center. Hun er en ildsjæl som gør et KÆMPE arbejde med at give forsøgsdyr et godt liv. Hun mistede sin mand – men kæmper videre alene.