Ladies:Talk – Adventskalender 2017 2: Laura Vilsbæk om bestyrelsesarbejde

Blog

10. december 2017
| Ladies:Talk

Ladies:Talk - Adventskalender 2017 2: Laura Vilsbæk om bestyrelsesarbejde

Hvordan får man egentlig sin første bestyrelsespost? Maria Leerbeck er partner i Ladies First, og igen i denne uge værtinde på podcasten Ladies:Talk Podcast, hvor hun har inviteret Laura Vilsbæk til en snak omkring netop bestyrelsesarbejde.

 

Laura Vilsbæk

Laura er religionsvidenskaber af uddannelse og arbejder idag som selvstændig digital forretningsudvikler. For ca. 1 år siden blev Laura prikket på skulderen af Mie Krog, der er initiativtager til netværket Bestyrelseskvinder, og idag har hun 3 bestyrelsesposter ved siden af sit selvstændige liv som konsulent.

Bestyrelsesmedlemmer er jo mænd på 60 i grå jakkesæt, så det er nok ikke lige noget for mig. Men så gik det op for mig, at jeg faktisk havde nogle kompetencer, som ville kunne bruges i et bestyrelseslokale fra min erfaring som konsulent.

Vi taler både om vejen til den første bestyrelsespost, om mænd og kvinder, får luftet alle vores fordomme om bestyrelseslokalet og vi får (desværre) også bekræftet nogle stykker undervejs. Men vi kommer også forbi en snak omkring at etablere sin egen bestyrelse som ejerleder i en virksomhed.

Det er jo bare dokumenteret til bunds, at diversitet skaber innovation og vækst på bundlinjen. Vi ved det jo godt, mænd og kvinder og virksomhedsejere. Men hvorfor er det så, at der ikke er flere kvinder? Vi er nødt til at få øje på barriererne for at kunne løse dem.

 

 

Emner vi kommer omkring:

  • Vejen til Lauras første bestyrelsespost
  • Ret og pligt og ansvar
  • Ikke at falde i ét med mængden
  • Bestyrelsesprofiler (en slags CV/ansøgning som man bruger i bestyrelsesverdenen)
  • Nordisk Fjer-skandalen
  • Hvordan man selv etablerer en bestyrelses for sin egen lille virksomhed

Har du kommentarer eller spørgsmål til podcasten eller måske egne erfaringer, som du ønsker at dele, så brug meget gerne kommen