Blog

24. april 2020
| Portræt

Du kan mere, end du selv tror

Mette Holy Jørgensen er 40 år og Partner i PwC, en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder. Bag sig har hun en af Danmarks længste og mest krævende uddannelser som statsautoriseret revisor. En uddannelse, der har åbnet mange muligheder og været et godt springbræt i hendes videre karriere. Mette er drevet af at motivere andre og anbefaler alle at få en mentor, som kan udfordre, selvom det kan være grænseoverskridende. 

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Det er meget vigtigt for mig at motivere dem, jeg arbejder sammen og bidrage til, at mine medarbejdere, kolleger, kunder såvel som relationer opnår deres fulde potentiale. 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Noget af det vigtigste for mig har været at blive statsautoriseret revisor og derefter arbejde målrettet for at blive partner. Uddannelsen som statsautoriseret revisor har givet mulighed for at træde ind i lederrollen. Det har vist sig, at jeg trives med ansvaret i lederjobbet, hvor jeg sikrer, at mine kunder modtager den bedste sparring og service, samtidig med at medarbejderne motiveres og udvikles.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie-/privatliv for dig? 

Jeg tror på, at det er vigtigt, der er balance i livet generelt. I stedet for at tænke arbejde og privatliv som to forskellige ting, forsøger jeg at forene de to, så det ikke bliver "enten eller" men "både og". I PwC er der stort fokus på fleksibilitet. Vores seneste medarbejdertilfredshedsmåling viste, at 90% af de kvindelige medarbejdere i PwC oplever, at de kan benytte sig af fleksible muligheder. 

Få en mentor, som kan udfordre dig, selvom det kan være grænseoverskridende. Vær ikke bange for at spørge om hjælp. Mange vil gerne hjælpe og ser det som en anerkendelse at blive spurgt.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Min uddannelse som statsautoriseret revisor har givet mig mange muligheder og var første skridt på vejen til at blive partner. Det at være leder kan til tider være udfordrende, da man har med mennesker at gøre. Det gælder, uanset om det er i kunderelationen eller i relation til medarbejdere og kolleger. At være mentor, eller career coach som vi kalder det i PwC, er givende, og det er inspirerende at se, at coachees udvikler sig.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat? 

Det har været altafgørende. Uden opbakning fra mine nærmeste kolleger, medarbejder og ikke mindst mit netværk havde jeg ikke været, hvor jeg er i dag. Jeg har været heldig at have gode mentorer, som har hjulpet mig på vej. 

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn? 

Tro på dig selv. Du kan mere, end du selv tror - og det kan godt lade sig gøre at have succes, selvom der ikke umiddelbart er nogen rollemodeller at spejle sig i. 

 

Tro på dig selv. Du kan mere, end du selv tror - og det kan godt lade sig gøre at have succes, selvom der ikke umiddelbart er nogen rollemodeller at spejle sig i.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag? 

Mine nærmeste kolleger, medarbejdere og mentorer. 

Hvilket råd vil du give andre?

Få en mentor, som kan udfordre dig, selvom det kan være grænseoverskridende. Vær ikke bange for at spørge om hjælp. Mange vil gerne hjælpe og ser det som en anerkendelse at blive spurgt. 

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Camilla Haustrup Hermansen.