Blog

24. april 2020
| Portræt

Jeg følte mig som en del af et stort maskineri og det led min arbejdsglæde under

Miriam Poulsen er 33 år. og Cand.mag. i engelsk med litterært fokus. Miriam er fuldtidsblogger og instagrammer.

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Når man arbejder med SoMe-content er der tre parter, der skal være glade. Kunden, følgerne og mig selv. Så jeg arbejder generelt meget med at finde den perfekte balance, hvor det hele går op i en højere enhed, men det er for nylig gået op for mig, at der måske ikke så meget er en generel formel, man kan arbejde ud fra, som der er en individuel løsning for hver opgave.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Den største og mest betydningsfulde har været at gå direkte fra universitetet til en tilværelse som selvstændig. Jeg havde ingen økonomisk buffer (det stik modsatte, faktisk), og branchen var dengang stadig helt spæd, så det var på ingen måde en selvfølge, at det ville lykkes for mig.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie-/privatliv for dig? 

Mindre end den burde. Mit arbejde er også min hobby, så de to områder flyder konstant sammen. Det er på mange måder vidunderligt, men det betyder også, at det er svært for mig at lægge arbejdet fra mig, når det faktisk ville være det bedste. Jeg skal blive bedre til at sætte grænser.

Mit arbejde er også min hobby, så de to områder flyder konstant sammen. Det er på mange måder vidunderligt, men det betyder også, at det er svært for mig at lægge arbejdet fra mig, når det faktisk ville være det bedste.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

For omkring to år siden sagde jeg op i et stort blogbureau og startede i stedet et nyt, Voxblog Agency, med to andre kvinder. Jeg savnede at have mere føling med processen og have langt mere input undervejs. Jeg var begyndt at føle mig mere som en del af et stort maskineri, og det led min arbejdsglæde under. Igen var der ingen garanti for, at den nye virksomhed ville blomstre, men vi er her endnu og går lige nu med tanker om at udvide.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat? 

Det er altafgørende at have et godt netværk i en branche, der i høj grad består af lutter selvstændige. Jeg er lykkelig for, at der er gensidig respekt, god tone og generelt et ønske om at hinanden klarer det godt, selvom vi i princippet allesammen er konkurrenter.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn? 

Husk at have dig selv med. Det er nemt at blive nervøs i perioder, hvor indtægten er lav, men det er alfa og omega at have sig selv med og kunne stå inde for det arbejde, man siger ja til.

 

Jeg savnede at have mere føling med processen og have langt mere input undervejs. Jeg var begyndt at føle mig mere som en del af et stort maskineri, og det led min arbejdsglæde under.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag? 

Det har en lang række mennesker og virksomheder, der kunne se værdi i det, jeg laver, selvom jeg på mange måder ikke passer ind i den skabelon, som den efterstræbte standard stadig er. Især min agent, som tror på mig og kæmper for mig hver eneste dag.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Så vil jeg slå et slag for netop min agent, Nana Voxtrup. Hun har konstant fingeren på pulsen i branchen og kan se udviklinger og tendenser, før de overhovedet sker. Hun forstår, hvad der virker, og hvad der har værdi for alle involverede parter. Og så er hun bare knalddygtig til alt, hun laver.