Nikolines ‘Project Beyond Ability’

Blog

27. februar 2018
| Portræt

Nikolines 'Project Beyond Ability'

Har man egentlig et "professionelt liv", når man er studerende? Hvad betyder mod egentlig? Hvornår har du sidst slikket på et stykke bark? Og kan Nikoline nogensinde finde ægte løbeglæde?
Når man stiller 8 spørgsmål til en kaospilot, så får man minimum 8 spørgsmål retur. Plus en hel masse spændende tanker og overvejelser. Byd hermed velkommen til Nikoline Nybo, som er antropolog, kaospilot, pisse modig og de kommende 5 uger stiller hun sig selv og sit mod til rådighed for et lille podcast-projekt i Ladies First-regi. Lær hende lidt bedre at kende her.

 

Partner i Ladies First

Nikoline Nybo

Jeg glæder mig til at udfordre mig selv personligt og fagligt og forhåbentligt også udfordre andre gennem podcastserien, som vi er ved at lave.

Navn: Nikoline Nybo
Alder: 24 år
Uddannelse: B.A i Antropologi ved Aarhus Universitet
Nuv. beskæftigelse: Kaospilotstuderende

Hvad er dit forhold til Ladies First?
LadiesFirst er et netværk, der har floreret i yderkanten af mit liv i et godt stykke tid. Jeg stødte selv med fuld fart ind i det, og blev blæst bagover af den kæmpe mængde af viden, inspiration og fællesskab, da jeg begyndte at høre podcasten Ladies:Talk.

Jeg husker tydeligt, at det var på en løbetur gennem skoven, hvor jeg endnu en gang nærmest barbarisk forsøgte at styrke min skrøbelige løbeglæde, og overbevise mig selv om, ”at jeg elsker bare at løbe” og ”ih, jeg nyder bare naturen”. Dér mødte jeg så Nanna og Stine fra NaturAgenturet, og blev introduceret til en glødende verden af spændende kvinder.

Hvad fylder mest i dit professionelle liv lige nu?
Har man egentligt et professionelt liv som studerende? Faktisk synes jeg, at ordet ”professionelt” er lidt intimiderende. Men måske er svaret faktisk ja, i mit tilfælde, da Kaospiloterne jo er en uddannelse, hvor jeg arbejder med projekter og virksomheder fra virkelighedens verden.

At være studerende på Kaospilotuddannelsen i Århus har været en stor og udfordrende omvæltning fra universitetslivet (på den fede måde). Det er en ny hel verden fyldt med utroligt inspirerende og drevne mennesker samt anderledes måder at lære på, hvor fokus i høj grad er på én selv. Her vægter personlige holdninger, styrker og værdier højt både i det faglige og det sociale.

Gennem de her nye, skæve og brandsmarte briller ser jeg nu min hverdag, min verden og mine projekter på helt andre måder end før.

Hvad er du i gang med at blive bedre til?
Åh amen, dén liste er jo så lang. Men på et meta-niveau, så er jeg er i gang med at blive bedre til at huske mig selv på, hvor godt jeg har det lige nu, og hvor privilegeret jeg er på så mange områder. Derudover, så vil jeg gerne blive bedre til at prøve at forstå dé ting, jeg ikke forstår. Så hvis jeg støder på noget eller nogen, hvis synspunkter jeg har svært ved at sætte mig ind i, så prøver jeg at se det som en dyd at sætte mig i deres sko og sætte mig ind i deres tankegang. Det er en fantastisk øvelse, hvor jeg konstant konfronteres med, at verden ikke er så sort og hvid, som jeg nogle gange går og tror – og så giver det i sidste ende også en lidt mere berettigelse til faktisk at være uenig, når man har sat sig ind i sagen.

På et mere praktisk plan, så er jeg fortsat ved at lære at blive bedre til at finde den der…. løbeglæde. Hvilket måske er et udtryk for, at jeg gerne vil være bedre til at tage hånd om mig selv, mit sind og min krop. Vejret er bare blevet så køligt nu, at dét projekt måske trækker lidt ud, tror jeg.

Hvad er du mest stolt af at have opnået i dit professionelle liv indtil nu?
Jeg er faktisk mest stolt af mit liv udover mit ”professionelle studieliv”, hvor jeg i lang tid været engageret i forskellige organisationer og været med til at starte projekter indenfor bæredygtighed, køn og kunst. Jeg er stolt af min voksende evne til at øjne behov og muligheder i den verden jeg begår mig i samt have kapacitet, netværk og lyst til også at handle på dette.

Hvornår har du sidst gjort noget for første gang?
Jeg glemte at putte gær og salt i en dej i forgårs, hvilket resulterede i et nærmest modellervoksagtigt brød, der mest af alt smagte lidt af at slikke på et stykke bark (hvilket jo åbenlyst er noget alle har prøvet). Tæller det?

Hvad betyder mod for dig?
Begrebet 'mod' er utroligt interessant for mig. Både i medier, blandt venner og i studiesammenhænge er mod og vigtigheden i at have dette med i baggagen, når man går ud i verden, meget omdiskuteret.

Men hvad menes der egentligt med mod? – og hvem har defineret forståelsen af begrebet? Dét er da utroligt spændende og det kribler helt i fingrene på mig for at finde ud af det.

Med dén flyvske udtalelse på plads er jeg dog faldet over det gamle ordsprog ”ikke at stikke op for bollemælk”, som jeg på nuværende tidspunkt synes rammer virkeligt godt ind i min verden. Ordsproget kommer af, at karle ikke ville stikke neg op for en ussel kost. Altså, at kende sit eget værd og ikke finde sig i hvad-som-helst.

Hvad glæder du dig mest til i de næste 5 uger i Ladies First?
Jeg glæder mig til at dykke ned i alle de kaninhuller jeg kan finde (Alice fra Alice i Eventyrland er et stort idol for mig), og have mulighed for at gøre dette med et stort sikkerhedsnet bag mig i form af alle de inspirerende kvinder fra Ladies First. Jeg glæder mig til at udfordre mig selv personligt og fagligt og forhåbentligt også udfordre andre gennem podcastserien, som vi er ved at lave.

Hvad skal du nogen gange minde dig selv om i hverdagen?

At have det sjovt, nyde rejsen og drikke mere vand!