Blog

13. marts 2020
| Portræt | Selvstændig

”If you can think it, you can do it”

Ramnik Hanspal & Sofia Amin er 38 og 41 år. De har mange års erfaring fra store internationale virksomheder som Accenture og Estee Lauder. De er nu founders af virksomheden Candit, der hjælper små og mellemstore danske virksomheder med at vækste ved at finde globale IT-medarbejdere.

 

Ladies First vil skabe og fremvise alsidige, kloge og inspirerende kvindeportrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager jer lige nu inden for jeres arbejdsliv?

Vi er ved at bygge en sund forretning op hvor vi gør en forskel for små og mellemstore virksomheder i Danmark. Vi ved, at den måde vi arbejder på i Danmark på sigt kræver nytænkning, da vi kommer til at mangle 30K it specialister. Vi vil gerne være med på den rejse og få kvalificerede udenlandske folk til at arbejde for danske virksomheder. Mere udenlandsk arbejdskraft kan være med til at løfte dansk velstand, skabe mere vækst samt arbejdspladser i Danmark.

Hvilke betydningsfulde valg har i truffet i jeres arbejdsliv?

Det har betydet meget for os begge og sige farvel til ”corporate life” som vi har været en del af i 13 år og egentlig også var glade for. Man bevæger sig ud i det uvisse og det er både skræmmende også spændende. Det er den bedste beslutning vi har truffet arbejdsmæssigt.
Det føles fedt at tage et aktivt valg og vi er vilde med Oprah Winfrey´s citat: ”You want to be on the drivers seat of your own life because if you are not, life will drive you”

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for jer?

Der skal være balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi har altid arbejdet meget i perioder i vores forhenværende job. ”Work-life balance” giver for os ikke den store mening, da ”arbejde” er en naturlig del af vores liv og det der er vigtigt for os at det vi laver giver mening og er sjovt. Der skal være plads til både at knokle for noget man brænder for, fordi det også er en del af at nyde sit liv. På samme måde skal der være tid til sig selv, familie og venner. Skaber man den rigtig balance er der ikke grænser for hvad man kan udrette med et afslappet og veludhvilet sind, hvor den gode energi i det private kan henføres arbejdslivet og omvendt.

You want to be on the drivers seat of your own life because if you are not, life will drive you.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har i haft i jeres arbejdsliv?

Vi har begge taget den klassiske karrierevej, hvor vi igennem årene er steget stødt i graderne. Da vi tog beslutningen om at tage springet som selvstændige, var vi rent karrieremæssigt netop det sted vi altid havde ønsket os. Vi har haft stor succes i vores arbejdsliv, som er kommet af hårdt arbejde og viljen til at lykkedes. Nogle gange har viljen overvundet fornuften og det har været en udfordring fordi man ikke trækker i bremsen men bare tonser derudaf fordi man bare vil lykkedes.

Det kan lyde lidt kliche, men det er næsten som om vi har gennemgået en evolution, hvor det var nødvendigt at nå dertil vi gjorde, for at indse at vi åbenlyst skulle noget andet med vores liv. Hvis det var muligt at nå så langt uden rigtigt at have hjertet med, hvor langt kan vi så nå, når hjertet følger med?

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i jeres liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Det er en af de helt store learnings i vores arbejdsliv – Netværk er vigtig. Med netværk kommer man rigtig langt. Vi har igennem vores karriere hver især opbygget et kæmpe netværk, som kommer os til gode arbejdsmæssigt nu. Også privat har det betydet en del. Vi ser nogle af vores gamle kollegaer privat og det har resulteret i gode venskaber. Vi synes det er vigtigt at man plejer sine relationer/ sit netværk især når man ikke har brug for noget, da det gør det langt nemmere at række ud, når behovet opstår. Vi tror på ”pay it forward” – dvs. gør du noget godt for andre, hjælper hvor du kan, så kommer det dig til gode på et senere tidspunkt.

Hvis i vidste, hvad i, i dag ved om arbejdslivet, hvad havde i så fortalt jer selv, da i var helt grøn?

Tag det med ro. Du skal nok nå det hele, men allervigtigst er nok at fortælle at man er god nok, og husk at have hjertet med. Vi bidrager alle med noget forskelligt og derved komplementerer vi hinanden. Netop det er værdifuldt for en organisation. Vi skal ikke være ens, tværtimod.

Vi tror på ”pay it forward” – dvs. gør du noget godt for andre, hjælper hvor du kan, så kommer det dig til gode på et senere tidspunkt.

Hvem har åbnet døre for jer og muliggjort, hvor i er i dag?

Det starter alt sammen med en selv og den indstilling man har til andre mennesker, sig selv og sine omgivelser. Vi har begge arbejdet med relationer til chefer, mentorer og kollegaer, som alle har været med til udvikle os, give selvtilliden et skub i den rigtige retning.

Hvordan er det at være kvinde i en mandsdomineret branche?

Det er aldrig gået ubemærket hen, at vi begge er kvinder med stort K og det har vi med tiden lært at bruge til vores fordel, fremfor at forsøge at tilpasse os mængden. Som ung kvinde blandt en masse (ofte ældre) mænd kan det være svært at få taletid og blive opfattet seriøst. Vi har begge oplevet følelsen af ikke at kunne klæde sig, som vi egentlig har lyst til, for ikke at være for iøjnefaldende, og ofte er dette et resultat af de kommentarer vi har fået af mænd.

Når man omgives af mange mænd professionelt skal man virkelig være stærk for at kunne sige fra og ikke automatisk påtage sig rollen som ”mor” eller ”kvinde”, hvor man er den der rydder op, henter kaffe, tager noter eller andet praktisk.

Hvilken kvinde i jeres netværk vil i åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts Blog? 

Poonam Rihel. Hun er Event Adjudication at Novo Nordisk A/S og mor til 3 børn, og lige nu på barsel.

Pia Riise.  Hun er CFO / VP Finance, Northern Europe at Schneider Electric. Hun har gjort karriere mens hun var alenemor til sin datter. En rigtig ”Ironwoman”.