Det skal være sjovt at gå på arbejde!

Blog

13. december 2016
| Selvstændig

Det skal være sjovt at gå på arbejde!

Katrine Herforth er en modig lady, der efter 21 år med fast job er sprunget ud i iværksætterlivet. Hun drømmer om at hendes virksomhed skal vokse, hun synes, det skal være sjovt at gå på arbejde, og så har hun deltaget på vores netværksforløb for iværksættere i København i efteråret 2016. Her kan du læse lidt om Katrines tanker i forhold til at være iværksætter og selvstændig.

 

Katrine Herforth

Navn?
Katrine Herforth

Alder?
44 år

 Nuværende beskæftigelse?
Ledelseskonsulent & stresscoach, indehaver af Herforth Executive

Uddannelsesbaggrund?
Skuespilleruddannelse fra The American Academy of Dramatic Arts, New York. Autodidact igennem 20 år indenfor den danske TV branche. Certificeret stresscoach & coach.

Hvordan er du endt der, hvor du står i dag i dit arbejdsliv?
Efter 20 år i TV branchen som både programchef, udviklingschef, underholdningschef og executive producer valgte jeg i foråret 2016 at opsige mit job, for at starte min egen konsulent & coaching virksomhed, Herforth Executive. Mit firma leverer kurser, workshops & foredrag indenfor optimering af samarbejde i afdelinger, trivselsmålinger & stresspakker, kompetenceløft af medarbejdere indenfor ledelse og kommunikation, samt coacher indenfor stress, karriere og work life balance. Derudover arbejder jeg som kreativ konsulent & underviser hos forskellige aktører indenfor medie branchen.

Jeg har arbejdet som top og mellemleder igennem 15 år, så jeg kender de dilemmaer og udfordringer man har som øverste led i en organisation. Det er ikke nemt at sidde med ansvaret og der er mange svære beslutninger der skal træffes, men det er samtidig et sjovt og meget givende arbejde. Samtidig har jeg igennem min uddannelse til skuespiller, samt stresscoach opnået et godt indblik i de menneskelige reaktionsmønstre & motivationsfaktorer, og jeg har stor erfaring med at lede store projekter med mange forskelligrettede interesser. De sidste par år har jeg bemærket et stigende behov for plads til mere personlig udvikling, bedre trivsel og mere fokus på en motiverende ledelsesstil og jeg har haft et ønske om at bidrage til nettop dette, på fuld tid. Jeg elsker stadig de kreative processer ved at lave TV, men igennem min egen success som motiverende leder, havde jeg et ønske om at bruge mere tid på at hjælpe andre igennem coaching, kurser og workshops.

Det kræver en masse tid at starte en ny virksomhed op, så jeg blev nødt til at træffe en svær beslutning og sige farvel til noget jeg elsker, for at give plads til passionen om at gøre en forskel i andre menneskers liv.

Heldigvis kan jeg fortsat arbejde med TV projekter, blot i mindre omfang end før.

Hvad drømmer du om ifht. dit arbejdsliv?
Min drivkraft ligger i at hjælpe mennesker og virksomheder udvikle deres muligheder for at få vedvarende succes. Jeg er ekstremt optaget af at få øget motivation, bedre trivsel og mindre stress ind i danskernes hverdag, og jeg tror meget på at forebyggelse og kompetence udvikling er vejen frem. Vi lærer jo vores børn nye ting hver dag, men nogle kan have en tendens til at glemme at vi som voksne også har brug for at lære nyt. Det er fantastisk inspirerende at lære nye ting og udvikle sine egne kompetencer og samarbejdsmuligheder, og det budskab vil jeg gerne slå igennem med.

Jeg gør i øvrigt aldrig noget halvt, så jeg drømmer selvfølgelig også om at Herforth Executive med tiden, bliver stor nok til at kunne udvikle sig til et større konsulent hus med flere ansatte, med samme passion for at hjælpe & udvikle andre.

 

Hvad har været det sværeste ifht. dit arbejdsliv indtil videre?
Det sværeste er at være tålmodig i forhold til at bygge en ny kundekreds op. Det tager tid.

Hvad er du allermest stolt af at have opnået?
Jeg er stolt af at jeg har handlet på min passion, selv om det betyder at jeg er gået fra direktør løn til ingen løn. Og stolt af at jeg på relativ kort tid fået nogle fantastiske tilbagemeldinger fra kursister og private coachings, om gode oplevelser igennem min forretning.

Det er vidunderligt at se mennesker udvikler sig, lige for øjnene af en. Det er absolut det bedste og mest givende ved mit job.

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?
“Det skal være sjovt at gå på arbejde” er et godt råd jeg er opvokset med fra barns ben og det har fulgt mig hele livet. Når man bruger så meget tid på at arbejde, er det ekstremt vigtigt at det også er noget, der giver daglig glæde. Jeg har altid arbejdet meget og jeg elsker simpelthen at gå på arbejde og give noget retur til kunder og kollegaer.

 

Hvad betyder netværk for dig?
Jeg startede min karriere i TV branchen, som 23 årig fordi een i mit netværk hjalp mig ind, og jeg har siden da, stort set ikke søgt et job i de efterfølgende 20 år.

Netværk er en meget vigtig ingrediens for at lykkes, men det er absolut dig selv der skal præstere efterfølgende.

Netværk kan sætte dig i forbindelse med de rigtige mennesker, så du derefter kan bevise at din værd.

Er Ladies First netværksforløb også noget for dig? Så læs mere om de forløb vi åbner i foråret 2017 her eller her, hvis du er på barsel.