Blog

Susie Lynge

24. oktober 2021
| Portræt

Vi kan gøre en afgørende forskel for hinanden

 Susie Lynge er 49 år og oprindeligt uddannet folkeskolelærer. I dag er hun direktør i virksomheden Netværks Akademiet, hvor hun arbejder med strategisk networking og vidensdeling. Derudover er hun foredragsholder, forfatter og erhvervscoach.  

 

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Det optager mig lige nu – og til alle tider – at være med til at sætte fokus på, hvordan vi kan spille hinanden gode ved at vidensdele og trække på hinandens ressourcer. Der er så meget potentiale i at se hinandens styrker og bruge dem i stedet for at tro, at vi skal kunne alting selv. Med et enkelt ord må det være hjælpsomhed, der optager mig i mit arbejdsliv.

 

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Det seneste betydningsfulde valg for både mit arbejds- og privatliv var en tur til USA i et år med min familie. Jeg skulle bruge mit mod til at slippe mit hjertebarn Netværks Akademiet lidt og turde vælge min familie, og udviklingen i forretningen til, og trække mig lidt væk fra driften. Det viste sig heldigvis, at de andre klarede det fint uden min daglige gang på kontoret , og det har været et berigende år. Ikke en nem beslutning, men fantastisk lærerigt.

En anden meget afgørende beslutning i mit arbejdsliv er tilbage til dengang, jeg læste til lærer, og som helt nyuddannet traf valget om, at jeg ville skabe en anderledes karriere med min uddannelse, end den traditionelt pegede imod. Det er jeg stolt af, at jeg har holdt fast i og realiseret.

Det har selvfølgelig også haft afgørende betydning for mit arbejdsliv, at jeg i 2008 besluttede mig for at blive selvstændig. Det er en beslutning, som jeg aldrig har fortrudt, og jeg kan varmt anbefale andre, der overvejer at springe ud som selvstændig, til at gøre det.

 

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Udfordringen fra at flytte fra en enmandsforretning til det at blive flere er en stor udfordring, som mange selvstændige med succes kan blive ramt af. Jeg har brugt mange år på at blive afklaret omkring, om jeg skulle gå den ene eller den anden vej.

I starten af mit selvstændige liv var det også en udfordring at være ambitiøs og selvstændig – uden at blive helt opslugt af det. Jeg øver mig stadig, og det er en øvelse for mig at finde den balance, som andre ikke kan komme med opskriften på, men som du kun selv kender.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Når man lever af at arbejde med netværk og fællesskaber, så kan jeg jo kun svare: ALT. Og det mener jeg. Hvis jeg skal komme med et enkelt eksempel: Da jeg og familien flyttede til Aarhus fra København, fordi min mand havde fået sit drømmejob i Jylland, havde jeg behov for at starte et helt nyt netværk op for mig selv, for at få en omgangskreds i byen. Jeg skabte et netværk af vildt seje og spændende kvinder, og det blev et vendepunkt for mig i Aarhus. Vi rykkede hinandens grænser med udfordrende oplevelser, som vi arrangerede på skift, og hjalp hinanden med viden og sparring på kryds og tværs. Udover selvfølgelig at have det rigtig sjovt sammen.

 

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

Jeg tror, at jeg ville have sagt til mig selv, at det handler mere om din energi og personlige indstilling til opgaverne, end det handler om din faglighed. Da jeg var ung meldte jeg ting ned, fordi jeg tænkte, at jeg ikke havde den rigtige faglighed, hvor jeg i dag klart tør sige ja og i højere grad bruger min personlighed, og min måde at gå til verden på, i mit arbejdsliv.

 

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Jeg ville ikke have været der, hvor jeg er i dag, uden mit store netværk. Jeg har et stærkt netværk af mennesker, jeg er dybt taknemmelig for, og som har hjulpet mig på vejen. De har udfordret mig, støttet mig, uddannet mig og givet mig muligheder jeg aldrig havde drømt om.

 

Hvad har din opvækst betydet for, hvor du er i dag? 

Min opvækst er meget anderledes fra de flestes. Mine forældre har haft mange plejebørn, og jeg er vokset op sammen med meget udsatte unge, fra jeg var helt lille. Det har givet mig en menneskelig indsigt og et blik for fællesskaber, som jeg er overbevist om har stor indflydelse på mit arbejdsliv, mine fokusområder og den person, jeg er i dag.

Jeg har fra min opvækst en dyb tro på, at vi kan gøre en afgørende forskel for hinanden.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil nævne en kvindelig industriel designer fra Aarhus, Rikke Frost. Hun har netop i efteråert vundet titlen Danmarks næste Klassiker i TV og er en meget talentfuld designer. Hun er udover at være nytænkende og have blik for at skabe design, der både er smukt og funktionelt, så er hun en utrolig inspirerende at tale med og en som jeg ofte bruger til at vende faglige ting med trods hun kommer fra en helt anden branche end jeg. Hun er en meget inspirerende powerkvinde i min verden.