Succes er at skabe forandring for andre

Tia Korpe, 35 år, Stifter og direktør i Future Female Sounds.

Tia Korpe er selvstændig med non-profit organisationen Future Female Sounds, er uddannet inden for kultur og medieproduktion og har en baggrund som freelance musikkonsulent.


Ladies First vil skabe og fremvise endnu flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter om arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fælleskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet – læs med her. 


Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg er optaget af sociale bevægelser og community building. Da jeg driver en non-profit organisation med en socialøkonomisk virksomhedsmodel, er jeg lige nu interesseret i, hvordan vores globale programmer kan vokse, og hvordan vi når flere piger og kvinder væk fra marginaliserede vilkår.

Da jeg i august måned besluttede mig for at starte Future Female Sounds, fandt jeg samtidig ud af, at jeg var gravid (helt uplanlagt!).

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg synes næsten, at alle mine valg har været betydningsfulde, fordi de har ledt mig til der, hvor jeg er i dag. Mit absolut vigtigste valg var dog at beslutte mig for at blive selvstændig. I 2017 arbejdede jeg som freelance konsulent og havde en opgave for Roskilde Festival med en kampagne, der satte fokus på at få flere kvindelige acts på festivalen. Min egen idé om at starte en organisation med fokus på kvindelige DJs havde ligget og marineret inde i hovedet i flere år, og da jeg i august måned besluttede mig for at at starte Future Female Sounds, fandt jeg samtidig ud af, at jeg var gravid (helt uplanlagt!).

Jeg måtte hurtigt tage beslutningen, om jeg ville springe ud i det eller ej – og det gjorde jeg, og det har været det bedste valg!

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Det betyder utroligt meget, især som selvstændig fordi jeg arbejder hele tiden. Jeg har stadig ikke fundet en balance, og det har været ekstra udfordrende, fordi min mand har været mest hjemme med vores datter, som ikke er begyndt i vuggestue endnu, imens jeg har løbet rundt til møder, afholdt events, og spillet ude om natten. Jeg skal helt klart blive bedre til at lade mails ligge til næste morgen!

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Mine største succeser har været der, hvor jeg har skabt en forandring for andre. Jeg er lige kommet hjem fra Tunesien, hvor vi har lanceret det første DJ Akademi for piger, og den feedback, jeg har fået både fra deltagerne, de lokale partnere og andre, har været så god. Vi har lige fået en feature i NowThis i partnerskab med Time’s Up (Hollywoods #MeToo bevægelse), og det er en drøm, der går i opfyldelse!

Mine største udfordringer i mit arbejdsliv har været at finde min plads og finde ud af præcis, hvad der var ‘mit kald’ – det gjorde jeg først, da jeg var 33!

Netværk og fællesskaber er det, der gør, at vi tør forfølge vores drømme og ønsker, og at de også bliver mulige.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Alt! Uden netværket var jeg ikke den person, jeg er i dag, og var ikke nået hertil i min karriere. Netværk og fællesskaber er det, der gør, at vi tør forfølge vores drømme og ønsker, og at de også bliver mulige. Det er også en af grundene til, at jeg arbejder så meget med mentorship i vores organisation, fordi bare én person kan gøre en kæmpe forskel i dit liv.

Hvis du vidste, hvad du ved i dag om arbejdsliv, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At stole på dig selv. At alt er en process og ikke en endestation. At du ikke er lykkelig, fordi du lander en høj position, men at det handler om at finde det, man virkelig brænder for, uanset om det er prestigefyldt eller velbetalt.

Det er vigtigt at have to typer af personer i sit liv: Doers and Door openers.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mine forældre har været rigtig vigtige, fordi de har vist vejen til det kreative arbejde. Min mor har altid sagt, at når man starter noget op, er det vigtigt at have to typer af personer i sit liv: “Doers and Door openers”. Det synes jeg også har været tilfældet for mig i mit arbejdsliv – en blanding af mennesker der får ting til at ske, og nogle der er gode til at åbne døre, som man selv måske ikke kunne nå eller vidste fandtes.

Hvilken kvinde i det netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil gerne nominere en af mine samarbejdspartnere, Pardis Pourhamed, som ejer og driver baren Kimia på Nørrebro. Hun har skabt et helt særligt sted i København, som både rummer nye DJ talenter, men som også har en klar politik om at prioritere kvinders og ikke-binæres ret til at feste et sted, hvor de føler sig sikre. Super vigtigt sted og arbejde!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *