Tia Korpe

Succes er at skabe forandring for andre

Tia Korpe er stifter og direktør i non-profit organisationen Future Female Sounds. Hun er uddannet inden for kultur og medieproduktion og har en baggrund som freelance-musikkonsulent.

 

 

Tia Korpe

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg er optaget af sociale bevægelser og community building. Da jeg driver en non-profit organisation med en socialøkonomisk virksomhedsmodel, er jeg lige nu interesseret i, hvordan vores globale programmer kan vokse, og hvordan vi når flere piger og kvinder væk fra marginaliserede vilkår.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Jeg synes næsten, at alle mine valg har været betydningsfulde, fordi de har ledt mig til der, hvor jeg er i dag. Mit absolut vigtigste valg var dog at beslutte mig for at blive selvstændig. I 2017 arbejdede jeg som freelance konsulent og havde en opgave for Roskilde Festival med en kampagne, der satte fokus på at få flere kvindelige acts på festivalen. Min egen idé om at starte en organisation med fokus på kvindelige DJs havde ligget og marineret inde i hovedet i flere år, og da jeg i august måned besluttede mig for at at starte Future Female Sounds, fandt jeg samtidig ud af, at jeg var gravid (helt uplanlagt!). Jeg måtte hurtigt tage beslutningen, om jeg ville springe ud i det eller ej – og det gjorde jeg, og det har været det bedste valg!

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Det betyder utroligt meget, især som selvstændig fordi jeg arbejder hele tiden. Jeg har stadig ikke fundet en balance, og det har været ekstra udfordrende, fordi min mand har været mest hjemme med vores datter, som ikke er begyndt i vuggestue endnu, imens jeg har løbet rundt til møder, afholdt events, og spillet ude om natten. Jeg skal helt klart blive bedre til at lade mails ligge til næste morgen!

Da jeg i august måned besluttede mig for at starte Future Female Sounds, fandt jeg samtidig ud af, at jeg var gravid (helt uplanlagt!).

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg er helt utrolig glad for at have skabt Human Practice Foundation. På bare 5 år har vi formået at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya for 20.000 børn. Vi har udviklet kvalitets uddannelsesprogrammer og opstartet te-og kaffeprojekter for at støtte op om lokalsamfundet - og rejsen er ikke slut endnu.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Det har været helt afgørende for at skabe Human Practice Foundation, som i dag består af en masse fantastiske mennesker i både Danmark og udlandet. Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden alle dem som hjælper og støtter HPF. Blandt andet gør vores gruppe af Founding Fathers det muligt for os at sikre, at alle donationer går ubeskåret til vores projektarbejde. Det er en kæmpe gave, som betyder at vi har mulighed for at investere hver en doneret krone i at gøre en forskel for udsatte børn.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At det er utrolig vigtigt at være sand overfor sig selv og følge sit hjerte. Det er der drivkraften og passionen ligger, som jeg tror er de skjulte skatte. Samtidig at ens styrke ofte ligger lige bag ens svaghed – når man giver slip på frygten for at være anderledes – ser man sine egentlige styrker.

Netværk og fællesskaber er det, der gør, at vi tør forfølge vores drømme og ønsker, og at de også bliver mulige.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mine forældre har været rigtig vigtige, fordi de har vist vejen til det kreative arbejde. Min mor har altid sagt, at når man starter noget op, er det vigtigt at have to typer af personer i sit liv: “Doers and Door openers”. Det synes jeg også har været tilfældet for mig i mit arbejdsliv – en blanding af mennesker der får ting til at ske, og nogle der er gode til at åbne døre, som man selv måske ikke kunne nå eller vidste fandtes.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil gerne nominere en af mine samarbejdspartnere, Pardis Pourhamed, som ejer og driver baren Kimia på Nørrebro. Hun har skabt et helt særligt sted i København, som både rummer nye DJ talenter, men som også har en klar politik om at prioritere kvinders og ikke-binæres ret til at feste et sted, hvor de føler sig sikre. Super vigtigt sted og arbejde!