Vi løfter mennesker med lethed, humor og glæde

Blog

18. januar 2016
| Selvstændig

Vi løfter mennesker med lethed, humor og glæde

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Charlotte Krogh og Christina Taabbel er barndomsveninder, og midt i finanskrisen i 2008 stiftede de Life Academy efter at have afholdt et succesfuldt 1-dags kursus sammen. Idag er virksomheden blevet et travlt uddannelsesakademi med 8 fuldtidsansatte og en lang række kurser og uddannelser på tapetet. Vi har talt lidt med de to ildsjæle om samarbejde, vendepunkter, succes og jantelov!

Hvad er historien bag Life Academy?
Christina: Jeg havde arbejdet som selvstændig psykoterapeut i en årrække, og havde i den forbindelse udbudt et 1-dags kursus i manifestation. Intuitivt vidste jeg, at det var den drejning min karriere skulle tage - selvom jeg var hunderæd for at springe ud i det, satte jeg kurset i udbud og tilmeldingerne væltede ind.

Men jeg havde aldrig tidligere havde afholdt et kursus, og da slet ikke for så mange mennesker, og angsten for at fejle tog over. Heldigvis fik jeg bedt om hjælp fra min bedste veninde helt tilbage fra barndommen, Charlotte Krogh. Charlotte havde stor undervisningserfaring og var vant til at stå foran mange mennesker, og så var hun altid klar til at hjælpe og sprang til uden tøven. Kurset blev en succes; det var sjovt og kursisterne ville have mere og så etablerede vi Life Academy og byggede flere kurser op udfra kursisternes ønsker.

Kursisterne ville have mere og så etablerede vi Life Academy og byggede flere kurser op udfra kursisternes ønsker.

Charlotte: De korte kurser var ikke nok - kursisterne ville have mere. De ville vide og kunne det, som vi kunne tilbyde, og derfor startede vi også en længerevarende uddannelse - først til Coach og Terapeut og siden hen også til Psykoterapeut. Det blev en helt naturlig udvikling at etablere Life Academy og på den måde gennemgå overgangen fra kursusudbyder til at blive et evalueret uddannelsesakademi. I løbet af processen skiftede Life Academy fra at være et I/S til et ApS. Og fra blot at være to selvstændige iværksættere, har vi nu otte fastansatte på kontoret samt ni fast tilknyttede undervisere. Vi er en travl virksomhed, der har 160 studerende på uddannelsen og over 100 kursister på vores kurser hver måned. I alt har mere end 10.000 mennesker, siden 2008, benyttet sig af vores tilbud.

Hvor står Life Academy så idag?
I dag består Life Academy af fire forskellige ben:

  • Life Academy Education
  • Life Academy Business
  • Life Academy Live
  • Life Academy Online

Der er tilbud til både private og virksomheder samt både fysiske kurser, længerevarende uddannelser, webinarer og længere onlineforløb.

Som vi selv ser det, så er årsagen til Life Academys succes, at vi motiverer og inspirerer mennesker ved at dele ud af vores visdom og erfaringer. Vi giver mennesker værktøjer, så de kan rykke sig derhen, hvor de drømmer om at være - både personligt og fagligt.

Vi adskiller os især fra andre akademier, fordi vi altid arbejder og løfter mennesker med lethed, humor og glæde. Og det væsentligste er, at alle mennesker får lov at være netop den, de er. Vi ser dem, som de unikke mennesker, de er. Der er ingen fordømmelse, ingen Jantelov. Det gør en kæmpe forskel ift. udviklingen for de mennesker, der kommer på Life Academy.

Det er vores ambition fortsat, at Life Academy skal inspirere og motivere flest mulige mennesker til at udleve lige netop deres drøm!.

Hvordan arbejder I sammen, og hvordan håndterer I jeres forskelligheder?

Hemmeligheden i vores samarbejde er, at vi 100% accepterer hinanden, som vi er. Vi kender hinandens styrker og svagheder og stiller aldrig spørgsmålstegn ved hinanden. Vi ønsker ikke at ændre på den anden. Kort sagt; vi arbejder med accept, respekt og ufordømmenhed. Desuden er vi mega gode til at grine - selv i de sværeste situationer. Humor er en vigtig faktor i vores samarbejde.

Hvad er den største drejning jeres virksomhed har taget?
Det største vendepunkt i Life Academys historie var, da vi i starten af 2015 fik et professionelt Advisory Board, som er med til at styrke os organisatorisk og strategisk for fremtiden. Det, at få indspark fra nye mennesker, som har helt andre erfaringer end os, men som samtidig tror på vores mission og projekt, styrker vores virksomhed på alle måder.

Har I altid drømt om at være selvstændige?
Christina: Jeg har været selvstændig siden jeg var 18 år. Først med et pensionat i Gl. Skagen, dernæst detailbutikker, restaurant og eventsted. Og nu Life Academy. Det har altid ligget naturligt til mig at være selvstændig og jeg har aldrig kunnet se mig selv som ordinær ansat hos andre.

Charlotte: Jeg har faktisk været ansat hos andre det meste af mit liv. Men da vi havde startet Life Academy, kunne jeg mærke, at min indre iværksætter blev tændt. Og efter jeg i to år havde kørt et dobbelt karriereløb med både Life Academy og mit hidtige job, var jeg klar til at springe ud som 100% selvstændig.

Hvad er I mest stolte af at have opnået i jeres arbejdsliv?

Vi er stolte af, at selvom alle grinede af os, da vi startede en ny virksomhed midt i krisen, beviste vi for både os selv og omverdenen, at der var brug for et sted som Life Academy, og at vi kunne skabe en succesfuld virksomhed ud af ingenting.

Rent personligt er det en kæmpe succes, at vi kan se de mennesker, som vi har hjulpet, kommer videre og skaber det liv, de gerne vil have. Vores højeste ambition er, at vi fortsat kan løfte og inspirere mennesker til at gøre det samme. Både vores kursister og vores stærke team internt i Life Academy.

Hvordan supplerer I hinanden som partnere?
Christina: Charlotte er en innovativ, nytænkende, modig humørbombe med stor naturlig nysgerrighed på mennesker.

Charlotte: Christina er målrettet, ambitiøs, kreativ og menneskeligt inspirerende.

Det, vi gennem årene har lært, er ikke mindst, at vi hver især kan være svage, men sammen er vi stærke og kan modstå alt.

Hvad er jeres allerbedste råd?

The man who says it can't be done,
is overtaken by the man doing it.

Kort sagt; følg dine drømme og lad ikke andre pille dig ned. Drop Janteloven!

Er du blevet nysgerrig på Life Academy og deres kurser og uddannelser kan du læse mere på deres hjemmeside - eller følge dem på Facebook.

Frem til 1. februar 2016 tilbyder Life Academy rabat til alle Ladies First Medlemmer på deres nye 5-ugers online-forløb "FEMININE POWER - Change Management for the Future Leader" - normalpris 7.995 kr. (+ moms), medlemspris til Ladies First 4.997 kr. (+ moms) ved brug af rabatkoden ‘LADIESFIRST’.  Tilbuddet gælder frem til og med søndag d. 24. januar 2016Tilmeld dig her!

Dette indlæg er sponsoreret.