WorkAway for Ladies i Barcelonas bjerge

Blog

15. august 2018
| Selvstændig

WorkAway for Ladies i Barcelonas bjerge

Netværk i fantastiske omgivelser, langt væk fra hverdagen, virksomhederne og familierne.

 

Ladies First Workaway i Barcelona

Foto: Workaway i Barcelona

Det startede med ondt i maven...

Jeg sad alene på forsædet i den store taxa, som skulle fragte os fra Barcelonas lufthavn til huset oppe i bjergene, Cal Visó. På den godt en time lange køretur kiggede jeg skiftevis ud i bjergene og ind i mellem nervøst tilbage på mine medpassagerer bag mig. Nogle snakkede og andre var slet ikke en del af samtalen.

Med meget erfarne kvinder på rejsen, kan man som facilitator ikke andet end at få lidt ondt i maven af nervøsitet over, om det nu bliver en god arbejdsrejse for alle. Det skulle senere vise sig at min maveonde var helt uden grund.

 

Rummet, hvor der er plads til skrøbelighed

Et par timer senere sidder vi i rundkreds udenfor i den spæde forårssol. Vi har fundet vores værelser, og Gulliem, den flotte catalanske mand, der ejer Cal Visó, har vist os rundt i husets fantastiske kringelkroge og påpeget den fantastiske udsigt over bjergene.

Jeg har lige åbnet op for introduktions- og forventningsrunden og bedt deltagerne fortælle, hvem de er, hvilken baggrund de har og hvilke forventninger de har til ugen.

Allerede inden vi er nået hele vejen rundt, har to deltagere åbnet så meget op, at der er tårer på kinderne og skrøbeligheden blottet. Men jeg kan mærke trygheden. Den er der, sammen med omsorgen. Imellem disse 9 stærke og succesfulde kvinder, spredt ud over alderen 27 til 61 år, finder den vej ned igennem vores relationer og fasttømrer fortrolighed og åbenheden for resten af ugen.

Jeg er helt rørt. Mit hjerte banker – og jeg smiler. Det var jo lige præcis det her, jeg ikke i min vildeste fantasi havde turde håbe på skulle lykkes.

Forventninger og relationer

I Cal Visó kan du selv bestemme om du vil begrave hovedet i arbejdet, stikke fødderne i poolen eller fordybe dig i relationerne til de andre deltagere. Men det er svært ikke at gøre det sidstnævnte, for som en af deltagerne sagde;

Jeg kunne hurtigt mærke, at det var netværket og de dybe relationer, der blev vigtigst. Det her med at vi kunne dele vores udfordringer og sejrer og udvikle hinanden så meget igennem de sessions, vi har afholdt. Det var bare helt fantastiske mennesker. Arbejdet er der jo også, når vi kommer hjem.

Dét, jeg aldrig vil glemme

Lettelsen i deres ansigt i det øjeblik de oplevede at se deres udfordringer og deres forretninger i et helt nyt lys, skabt af spørgsmålene og nysgerrigheden fra de andre deltager i de personlige feedback sessions… det er noget jeg aldrig vil glemme.

Alle lyste de op lige i dét sekund de følte sig forstået og samtidigt så tingene i et helt nyt perspektiv. Når de nervøst havde delt ud af deres udfordringer efter længe at have grublet over, hvad de skulle dele, og hvordan det ville blive modtaget. Dér, hvor de blev grebet i deres frustrationer, spejlet i andre hardcore forretningskvinder og delte deres skrøbelighed med hinanden. Dér, hvor de rykkede sig selv og deres forretning. To ting, som jeg ikke mener kan adskilles, hvis man skal lykkes som selvstændig forretningskvinde, mor, veninde, kæreste og hvad vi ellers alle sammen skal rumme på én gang.

 

The secret ingredients

Jeg har læst i en amerikansk undersøgelse, at vi kvinder har det med at tilskrive vores succeser held. Ikke det faktum at vi har knoklet, arbejdet igennem, sparket røv og haft utallige søvnløse nætter. Men at det er tilfældigheder og noget så ukontrolleret som held, der gør, at vi ender med at lykkes.

Jeg har selv haft tendens til at tænke det samme, men lige her i Cal Visó tror jeg ikke længere på det. Jeg tror på, at det er de rammer, vi har skabt for turen, der har gjort det til en succes.

Det er de småingredienser, såsom et hus i Barcelonas bjerge, masser af chokolade, solskin, mad på gourmetniveau, rødvin og uendeligt mange gode grin. Men også det rum vi fik skabt. Rummet til at turde dele, turde være skrøbelige, turde dele ud af erfaringer og frustrationer.

Da en af kvinderne sagde 'What happens in Cal Visó stays in Cal Visó' kunne jeg mærke, at relationerne var skabt. De dybe, gengældte relationer, der gør, at denne unikke gruppe af kvinder kommer til at følge hinanden, heppe på hinanden og mødes igen. Løfte hinandens forretninger ved at være bevidstheden om, at vi har hinandens ryg.

What happens in Cal Visó stays in Cal Visó

 


 

LÆS MERE OM LADIES FIRST' WORK AWAY ARBEJDSREJSER